15 Mart 2022, Salı 12:20:19

SunExpress Pandemiye Rağmen 59 milyon Avro Kar Etti

SunExpress, Covid-19 pandemisinin etkilerine rağmen geçen yılı 59 milyon avroluk karla tamamladı.
  • Eski CEO Jens Bishof'un bir numaralı ajandası SXD'yi kaptıp EW için yol açmaktı ve alt yapısını çok iyi yaptı ve hemen EW biletini kaparak oraya CEO oldu.
  • Uçuş ekipleri kendi haklarına sahip çıkmayı bilmediği ve beceremediği için (daha doğrusu çizgilerini bozmaya tenezzül etmedikleri için) çalınan emeklerle kar ettik diyorsunuz ya... Helal olmasın size. Cv’nize, kriz ortamında kar başarısı olarak işleyeceğiniz hane, insanların alnının terinden, evine götüreceği ekmekten eksilterek işleniyor. Yakın tarih, sizin acımasız açgözlülüğünüzü kara harflerle yazacak.
  • Tüm sektör işverenlerinin maaşlara zam yaptığı bu günlerde üst yönetimin dalga geçer gibi biz maaslardan memnunuz demesi ilerleyen günlerde yolcu memnuniyeti ve çalışan kalitesinde nasıl bir etki bırakacak hep birlikte gorecez. Ayrıca 6 aylık adeta sezonluk otel personeli gibi elaman alımı yapması ve bu aldığı kisilerden çalıştığı sürede aidiyet ve özveri beklemesi gerçekten komik malesef üst yönetimdeki almanlarida turklestirsik sonumuz hayır olsun
  • Buyrun nasıl kar ettiler hesabı: 500 FO X 2000 Eur yarım maaş x 12 ay=12.000.000 Eur ödenmeyen ücret 500 CPT x 4000 Eur yarım maaş x 12 ay = 24.000.000 Eur ödenmeyen ücret 2500 diğer çalışan x 800 Eur eksik ödeme x 12 ay=24.000.000 Eur ödenmeyen ücret
  • Hayır canım, Avion'da uçacak olan kabin peroneli hepsi.
  • Sıkı durun gelecek olan uçaklar Avion'dan...
  • 350 FO yu part time yap sonra kara geçtik de. Beni koy başa ben de çalışanın maaşını kesip şirketi kara geçiririm.
  • karpayı verirmisin sunexpress
  • Da büyütmeyin bu şirketi gözünüzde içine girince çok farklı Hak adalet, adamına göre. Kendi adamları biryere gelir. adamı değilsen ağzınla kuş tutsan boş. Bu şirkette adamın yoksa müdürlere yalakalık yapmazsan Bir yere gelemezsin. Müdürleri Gelişime karşı megolaman.
  • Keske bu Ceo Tk ya atansa, Bilal vb cahil ama kbirlilerden torpille is kapanlardan kurtulsak

SunExpress, Covid-19 pandemisinin etkilerine rağmen geçen yılı 59 milyon avroluk karla tamamladı.

Şirketin, İstanbul Havalimanı'nda gerçekleşen yıllık basın değerlendirme toplantısında konuşan SunExpress Üst Yöneticisi (CEO) Max Kownatzki, güçlü finansal yapılarıyla 2022'de büyüme stratejisini sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin seyahat etmek için en cazip destinasyonlardan biri olduğunu göstermek için büyük çaba sarf ettiklerini dile getiren Kownatzki, en zorlayıcı dönemlerde bile ülkenin turizm merkezlerine erişimi mümkün kıldıklarını, aileleri bir araya getirmeye devam ettiklerini ve Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının memleketlerine ve sevdiklerine kavuşabilmelerini sağladıklarını anlattı.

Kownatzki, "SunExpress olarak elde ettiğimiz bu başarı, başta Türkiye hükümeti ve ilgili makamlar tarafından atılan hızlı ve cesur adımlar, çalışanlarımızın özverili çabaları ve bize güvenmeye devam eden sadık yolcularımız sayesinde gerçekleşti." dedi.

Geçen yılı salgına rağmen 59 milyon avroluk karla kapattıklarının bilgisini veren Kownatzki, 2021'de yüzde 75 doluluk oranıyla 6 milyon yolcu taşıdıklarını bildirdi.

"2021 YILI ÇOK İYİ GEÇTİ"

Max Kownatzki, SunExpress'in Kovid-19 sürecinde en az sefer iptali yapan şirket olduğunu belirterek, "2021 yılı bizim için çok iyi geçti. 8 milyon koltuk sayısına ulaştık. Şu anda Antalya'dan 50, İzmir'den 35 noktaya uçuyoruz." diye konuştu.

SunExpress'in 2022 yaz sezonunda toplamda 25 yeni rota ve ek 16 bin 250 seferle tarihindeki en geniş uçuş ağına ulaşacağını dile getiren Kownatzki, Türkiye'den 30 ülkedeki 175'ten fazla noktaya aktarmasız uçuş sunduklarının bilgisini verdi.

Kownatzki, tarifeli uçuşlarla Akdeniz ve Ege bölgelerine en fazla turist taşıyan hava yolu olduklarını kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tüm Türkiye'ye en fazla turist getiren bir numaralı turist hava yolu olma hedefimize doğru adım adım ilerliyoruz. Zengin tarihi ve kültürü, eşsiz mutfağı ve aynı anda farklı iklim koşullarıyla ziyaretçilerine sınırsız alternatif sağlayan Türkiye'nin sadece yazın değil her mevsim sunacağı çok şey var. Turizmi deniz tatilinin ötesine taşıyarak Türkiye'yi yılın her döneminde ziyaret edilen bir ülke haline getirmek adına canla başla çalışmaya devam edeceğiz."

"DAHA FAZLA BAĞLANTI SUNACAĞIZ"

SunExpress CEO'su Kownatzki, Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum-Milas havalimanlarına odaklandıklarını belirterek, seyahat talebinin yaz sezonu yaklaştıkça güçlenmeye devam ettiğini bildirdi.

Kownatzki, "2022'de bu sahil kentlerine yaptığımız uçuşlarda salgın öncesindeki seviyeleri aşarak, 2019'a göre kapasitemizi daha fazla artırmayı hedefliyoruz. Kapasite artışının yanı sıra yeni dış hat destinasyonlarıyla bu şehirlere daha fazla bağlantı sunacağız." şeklinde konuştu.

SunExpress'in Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum-Milas havalimanlarından yeni eklenen 20 destinasyonla birlikte 52 noktaya 33 bin uçuş gerçekleştireceğini dile getiren Kownatzki, şu bilgileri verdi:

"2022 yazında, geçen yıla kıyasla 1.250 adet daha fazla uçuşla 14 Anadolu kentinden Avrupa'nın 18 şehrine direkt tarifeli seferler sunacağız. Anadolu-Avrupa uçuş ağına eklenen 5 yeni dış hat rotasını Ankara-Kopenhag, Samsun-Viyana, Zonguldak-Dortmund, Ordu-Düsseldorf ve Kayseri-Viyana oluşturuyor. Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarımızı memleketleri ve sevdikleriyle buluşturmaya devam ediyoruz. 2022'de de Anadolu kentlerinin yerel turizmine ve ekonomisine destek olmaya devam edeceğiz."

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

Max Kownatzki, SunExpress'in, Türkiye ile Avrupa arasındaki direkt uçuşlarıyla Türk turizminin güçlü bir destekçisi olduğunu belirterek, kapasite ve uçuş sayılarındaki artışın, uçuş ağındaki ve filodaki genişlemenin, yeni eklenen destinasyon ve bağlantıların turizmin güçlü toparlanmasına yönelik güvenlerinin yansıması olduğunu söyledi.

Kownatzki, "2022'de her zamankinden daha fazla kapasite artışıyla Türkiye'nin turizm hedeflerine ulaşmasına destek olmak için üzerimize düşeni yapacağız. Türkiye'nin turizm elçisi rolünü üstlenmeye ve Türk turizmi için güvenilir bir hava yolu ortağı olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan filolarında 9'u B737-Max olmak üzere 47 uçak olduğunu belirterek, bu uçaklar için pandemi sürecinde eğitimini tamamlayan 100 pilotu istihdam ettiklerini açıkladı.

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin bir soru üzerine Çalışkan, her türlü krize karşı hazır olduklarını, konuya ilişkin ilgili tarafların katılımıyla koordinasyon toplantısı yaptıklarını ve bunu tekrarlayacaklarını, olumsuz senaryolara karşı tüm önlemleri aldıklarını anlattı.

SunExpress Pandemiye Rağmen 59 milyon Avro Kar Etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Komik'e ~ 2 yıl önce
Eski CEO Jens Bishof'un bir numaralı ajandası SXD'yi kaptıp EW için yol açmaktı ve alt yapısını çok iyi yaptı ve hemen EW biletini kaparak oraya CEO oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz... ~ 2 yıl önce
Uçuş ekipleri kendi haklarına sahip çıkmayı bilmediği ve beceremediği için (daha doğrusu çizgilerini bozmaya tenezzül etmedikleri için) çalınan emeklerle kar ettik diyorsunuz ya... Helal olmasın size. Cv’nize, kriz ortamında kar başarısı olarak işleyeceğiniz hane, insanların alnının terinden, evine götüreceği ekmekten eksilterek işleniyor. Yakın tarih, sizin acımasız açgözlülüğünüzü kara harflerle yazacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nekadar ekmek okadar ~ 2 yıl önce
Tüm sektör işverenlerinin maaşlara zam yaptığı bu günlerde üst yönetimin dalga geçer gibi biz maaslardan memnunuz demesi ilerleyen günlerde yolcu memnuniyeti ve çalışan kalitesinde nasıl bir etki bırakacak hep birlikte gorecez. Ayrıca 6 aylık adeta sezonluk otel personeli gibi elaman alımı yapması ve bu aldığı kisilerden çalıştığı sürede aidiyet ve özveri beklemesi gerçekten komik malesef üst yönetimdeki almanlarida turklestirsik sonumuz hayır olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Euro ~ 2 yıl önce
Millet sizin gibi Euro ile maaş almıyor, oturun oturduğunuz yerde, şükredin biraz
THY Kaptan ~ 2 yıl önce
Bu bizim alt firma Sunexpress çalışanlarının özelliği nedir de sektörde herkes TL kazanırken onlar Avro kazanıyorlar? Bizler farklı bir ülkede mi yaşıyoruz?
Thy Kaptan a ~ 2 yıl önce
"Bu bizim alt firma SunExpress" ne demek Allah aşkına... Sizin karşınızda taşeronunuz yok. İsteseniz de istemeseniz de biz, başarılı bir markayız... Euro konusuna gelince, Siz sendikalısız biz Harranlıyız... Bence siz biraz irtifanızı düşürün, sonra da kullandığınız tabir ne kadar doğru onu düşünün.
Kar açıklaması ~ 2 yıl önce
Buyrun nasıl kar ettiler hesabı: 500 FO X 2000 Eur yarım maaş x 12 ay=12.000.000 Eur ödenmeyen ücret 500 CPT x 4000 Eur yarım maaş x 12 ay = 24.000.000 Eur ödenmeyen ücret 2500 diğer çalışan x 800 Eur eksik ödeme x 12 ay=24.000.000 Eur ödenmeyen ücret

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biraz yavaş ~ 2 yıl önce
Hocam biraz yavaş vurun ses hem Antalya'dan hem İstanbul'dan duyulmuş :))
FO ~ 2 yıl önce
Bu hikayede yananlar FO ve kabin ekibi oldu. Base maaşlar düştü ama kaptanların hepsi eski maaşlarından daha iyi paraları 2021'de kazandılar. Şuanda Sunexpress'te kaptanlar FO'ların abartmıyorum 3 katı maaş alıyorlar.
100 ~ 2 yıl önce
Hayır canım, Avion'da uçacak olan kabin peroneli hepsi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni alınan ~ 2 yıl önce
Yeni alınan kabin avionda mı ucacak ondan mı dönemsel
Avion ~ 2 yıl önce
Sıkı durun gelecek olan uçaklar Avion'dan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo ~ 2 yıl önce
350 FO yu part time yap sonra kara geçtik de. Beni koy başa ben de çalışanın maaşını kesip şirketi kara geçiririm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçmayan FO ~ 2 yıl önce
Uçmayan FO’lara maaş mı vereceklerdi…
tgs ~ 2 yıl önce
karpayı verirmisin sunexpress

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okadar ~ 2 yıl önce
Da büyütmeyin bu şirketi gözünüzde içine girince çok farklı Hak adalet, adamına göre. Kendi adamları biryere gelir. adamı değilsen ağzınla kuş tutsan boş. Bu şirkette adamın yoksa müdürlere yalakalık yapmazsan Bir yere gelemezsin. Müdürleri Gelişime karşı megolaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sxs ~ 2 yıl önce
SunExpress Türkiye’nin en iyi şirketidir. Nokta.
Keske ~ 2 yıl önce
Keske bu Ceo Tk ya atansa, Bilal vb cahil ama kbirlilerden torpille is kapanlardan kurtulsak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000