27 Şubat 2019, Çarşamba 11:29:46

Sunexpress en iyi yılını yaşadı

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Orta Avrupa’daki birçok havayolu iflas korkusu yaşarken 2018 yılında tarihinin en yüksek gelirini elde etmeyi başardı.
  • Yürü be SunExpress kim tutar seni...
  • Derdin mi var? Evet var, kapi orada! (Bulent yurt ideolojisi)
  • Bülent Bey'i yerden yere vuranlar kapısını kaç ker çaldı merak ediyorum? Açık ofislerimiz iletişimde şeffaflığı temsil ediyor, iletişimde kulis yapmayı mı yoksa gidip görüşmeyi mi tercih ediyorsunuz? Ben bunu SunExpress personeline gerçekten yakıştıramıyorum, her şirkette sorunlar olabilir, buradan yazmak hiç etik olmuyor kanaatimce, code of ethics kitapçığı dağıtıldı, yönetim taahhütlerini kaçınız okudunuz bilmiyorum? SunExpress yönetimini sadece HR'a indirgemek yanlış bence, eğer bu şirket sadece HR tarafından yönetiliyor diye düşünüyorsak, sorun bizdedir, bu şirketi biz yönetiyoruz, işçisiyle memuruyla, uzmanıyla, pilotuyla, kabiniyle. sorun varsa bunlar şirketimizin bize sunduğu kanallar vasıtasıyla masaya yatırılmalı diye düşünüyorum. Bence bize yakışan budur, biraz olsun aitlik hissiyatımız var ise.
  • Yönetim zam kararı aldığında çok geç kalmış olacak. Bu kadar düşük maaşla bu başarının elde edilmesinde fedakarca çalışan ekibin başarısından bahsedilmemesi ve ödül mekanizmasının çalıştırılmaması utanç verici.
  • sc'ye yazana; THY'nda olduğun belli,döviz yükseldiği zaman zurna gibi ötüyordun di mi. Öteceğin günler yakın yine.
  • Ben de ekliiyim, qatar in process. Mülakat sürecindeyim
  • Diyiebilicegim tek bir şey var... Qatar Airways bizi bekliyor arkadaslar.
  • Uzun zamandir Sunexpress yok! One express var, Fun ekspres var. Var da var... Bi tek o eski Sxs yok. Saygilar.
  • Şirkete geldiğinden beri şirketin beli doğrulmadı. Havayolu değil otelcilik işletiyorlar. Kendi personeline dahi değer vermeyen ve saygı duymayan bir HR var önümüzde. bülent yurt gitmeden çok bir şey düzeleceğine ben inanmıyorum. Bu başarısızlık HR'ın.
  • Bu maasla sözlesmemi yavas yenilerim... yeni pilotlari egitsin dursunlar mustahak bunlara. Airline degil flight school yapin tam olsun

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Orta Avrupa’daki birçok havayolu iflas korkusu yaşarken 2018 yılında tarihinin en yüksek gelirini elde etmeyi başardı.

Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın birçok noktasına tarifeli uçuşlar gerçekleştiren Sunexpress Havayolları, 2018 yılında rekor bir büyümeye imza attı. SunExpress, 2018 yılında bir önceki yıla göre %10 büyüyerek yaklaşık 1 milyar 300 milyon Avro’luk gelir elde etti. 2018 yılında taşınan yolcu sayısı 10 milyonu bulurken, doluluk oranı ise % 84 olarak gerçekleşti.

Alman havayolu şirketleri  Air Berlin, Germania ve Small Planet’in iflas etmesi; Condor, Thomas Cook, Tuifly gibi şirketlerin ise ekonomik olarak zor bir süreçten geçmesine rağmen Sunexpress Havayolları 2018 yılında da yükselişini sürdürdü.

SunExpress CEO’su Jens Bischof, SunExpress’in güçlü finansal yapısıyla istikrarlı büyümesini 2 yıl üst üste rekorlarla sürdürdüğünü belirterek, “2018’de 1 milyar 300 milyon Avro ile tarihimizin en yüksek cirosunu elde ederek, bir önceki yıla göre %10 bir büyüme gerçekleştirdik. Yolcu sayımızı ise, bir önceki yıla göre %10 arttırarak yaklaşık 10 milyona çıkardık. Güçlü finansal yapımız, turizmdeki uzmanlığımız ile 2019 yılında da Türk turizm taşımacılığının bel kemiği olmaya devam edeceğiz” dedi.

2019 yılında Orta Avrupa’dan Türkiye’ye 6.6 milyon koltuk arzı

Türkiye ile Avrupa arasında hava köprüsü oluşturan SunExpress, 2019 yılında Orta Avrupa’dan Türkiye’ye rekor bir kapasite ile toplamda 6,6 milyon koltuk sunuyor. 2019 yılında Türkiye ile Avrupa arasında arz ettikleri koltuk sayısını geçen yıla göre yüzde 20’nin üzerinde bir rekor kapasite artışı ile gerçekleştirdiklerini belirten Bischof, “Direkt ve tarifeli seferlerle Akdeniz ve Ege bölgelerine en fazla turist taşıyan hava yolu şirketiyiz. Bunun yanı sıra rekor sayıda Anadolu kentini Avrupa’ya direkt olarak bağlıyoruz. Bu yaz, Türkiye’de 16 noktadan Avrupa’da 36 destinasyona tarifeli direkt seferler düzenleyeceğiz” dedi.

2019 yazında Antalya’ya rekor koltuk arzı ve 4 yeni rota

Antalya’yı dış hatlarda direkt ve tarifeli seferlerle en fazla noktaya bağlayan havayolu SunExpress, 2019 yazında Türkiye’nin turizm başkenti ve SunExpress’in merkezi olan Antalya’ya 3.7 milyon koltuk ile tarihinin en yüksek arzını gerçekleştiriyor. Bischof, “Aslında en başta Antalya için 3.5 milyon koltuk kapasitesi planlamıştık. Ancak artan talebe bağlı olarak bu kapasitemizi yaklaşık 200 bin ilave koltuk ile 3.7 milyona çıkardık” dedi.

SunExpress, bu yıl Antalya’dan Norveç’te Oslo, İsveç’te Göteborg, Hollanda’da Eindhoven ve Çekya’da Prag olmak üzere 4 yeni rotaya uçuyor ve mevcut birçok hatta uçuş frekansını da arttırıyor. 2019 yazında hava yolunun Antalya’dan sunacağı toplam dış hat destinasyon sayısı 36 olacak.

2019 yazında İzmir’e 1.7 milyon koltuk arzı ve 3 yeni rota

SunExpress, aktarma merkezi İzmir’e ise bu yaz 1.7 milyon koltuk arz ediyor. SunExpress’in İzmir operasyonuna başladığı günden bu yana büyümeye ve kent turizmine katkıda bulunmaya devam ettiğini belirten Bischof, “İzmir üzerinden Anadolu’nun birçok kentinden Avrupa’ya bağlantı da sunuyoruz. Bu yaz İzmir çıkışlı yeni dış hat noktaları, Hollanda’da Eindhoven, Rusya’da St. Petersburg ve Fransa’da Marsilya olacak. Bu yeni destinasyonlar ile birlikte İzmir’den sunduğumuz toplam dış hat destinasyon sayısı 32 olacak” dedi.

Anadolu’da yüzde 30 kapasite artışı; Toplamda 1 milyon koltuk

“Avrupa’da yaşayan Türklerin karşılıklı aile ziyaretlerini kolaylaştırmak adına 2010 yılından bu yana Anadolu’ya gerçekleştirdiğimiz direkt tarifeli uçuşlar, SunExpress’in en hızlı büyüyen pazarı haline geldi” diyen Bischof, şöyle konuştu: “Bu yıl, uçtuğumuz mevcut Anadolu kentlerine Kütahya/Zafer ve Malatya’yı da ekledik. Artık, geçen yıla göre 30 kapasite artışı ile Kütahya, Malatya, Adana, Ankara, Gaziantep, Elazığ, Konya, Kayseri, Ordu-Giresun, Samsun, Trabzon ve Diyarbakır olmak üzere toplamda 12 Anadolu kentinden Avrupa’nın 16 şehrine direkt tarifeli seferler sunuyoruz” dedi. Bu yaz, Anadolu’dan gerçekleşecek yeni uçuşlar ise Düsseldorf-Malatya, Düsseldorf-Kütahya/Zafer, Köln-Samsun, Stuttgart-Diyarbakır, Stuttgart-Konya ve Oslo-Konya olacak.

Bu yıl 5 adet MAX filoya katılıyor

2019 yılında SunExpress’in, 83 uçakla tarihinin en büyük filosuna sahip olacağını belirten Bischof, “2024’e kadar filomuza katılacak olan Boeing’in en yeni 737 modeli olan 32 adet MAX-8’in ilk 5 uçağı Nisan’dan itibaren filomuza katılmaya başlayacak. Ayrıca, Almanya’daki şirketimiz olan SunExpress Almanya için de 3 adet Boeing 737 MAX-9 kiralayacağız. Bununla da yetinmiyoruz tabii ki; Antalya çıkışlı uluslararası uçuşlarda kullanmak üzere 8 adet Airbus A320 kiralayacağız”dedi.

2019 Türk turizmi için rekorlar yılı olacak

“SunExpress Türk turizm taşımacılığının bel kemiğidir” diyen Bischof, şöyle devam etti “Biz, dünyanın en iyi 5., Türkiye’nin ise en iyi tatil hava yolu seçildik. Bunun yanı sıra Türkiye’nin en büyük 2. hizmet ihracatçısıyız. 30’dan fazla ülkede toplamda 90 destinasyona uçuş düzenliyoruz. Avrupa’da bir Türkiye uzmanı olarak, Avrupa’nın en büyük tur operatörleri ile çalışıyoruz. 2019 için SunExpress’in gerçekleştirdiği bu rekor kapasite artışı, Türk turizminde yaşanması beklenen artışın önemli bir göstergesidir. 2019’un, Türk turizminde rekorlarla dolu bir yıl olmasını bekliyoruz” dedi.



Sunexpress en iyi yılını yaşadı

Yorumlar Tüm Yorumlar (90)

SunExpress ~ 5 yıl önce
Yürü be SunExpress kim tutar seni...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Derdin mi var? ~ 5 yıl önce
Derdin mi var? Evet var, kapi orada! (Bulent yurt ideolojisi)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeniyetme ~ 5 yıl önce
Bülent Bey'i yerden yere vuranlar kapısını kaç ker çaldı merak ediyorum? Açık ofislerimiz iletişimde şeffaflığı temsil ediyor, iletişimde kulis yapmayı mı yoksa gidip görüşmeyi mi tercih ediyorsunuz? Ben bunu SunExpress personeline gerçekten yakıştıramıyorum, her şirkette sorunlar olabilir, buradan yazmak hiç etik olmuyor kanaatimce, code of ethics kitapçığı dağıtıldı, yönetim taahhütlerini kaçınız okudunuz bilmiyorum? SunExpress yönetimini sadece HR'a indirgemek yanlış bence, eğer bu şirket sadece HR tarafından yönetiliyor diye düşünüyorsak, sorun bizdedir, bu şirketi biz yönetiyoruz, işçisiyle memuruyla, uzmanıyla, pilotuyla, kabiniyle. sorun varsa bunlar şirketimizin bize sunduğu kanallar vasıtasıyla masaya yatırılmalı diye düşünüyorum. Bence bize yakışan budur, biraz olsun aitlik hissiyatımız var ise.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teşekkürler ~ 5 yıl önce
Bülent, Hatırlatma için teşekkürler, Ama her karar da yönetimden gelmiyor değil mi? sizin kararlarınız ve yönetim karar alırken yaptığınız yönlendirmeler ne olacak? Yazdığın bu yazı bile bir çok eksiği ortaya döküyor.
Eski yetme ~ 5 yıl önce
Yönetimin en büyük hatası seni hala orada tutmak. Haklısın
Çok doğru ~ 5 yıl önce
Bu şirketi HR yönetiyor sanmak hakikaten gerçekleri görmemektir. Kokpit yönetimi nerede? Ben şahsen İzmir kokpit müdürümüzü aylardır görmüyorum mesela.adam ortalarda yok...
Yeniyetme ~ 5 yıl önce
Arkadaşlar ben sunexpresste yeni yetme sayılırım, Bülent beyle de yanlizca 1 kere bir prosedürümüz ile ilgili gorusme şansım olmustu.bir bağım da yok kendisiyle. Eğer şirkette sorun var ve çözüm kanalı için nacizane tavsiyede bulundum. Şirketimizi korumamız gerekiyor. Giydiğimiz uniformanin, logomuzun, markamizin değerini buralara yazilanlarla düşürüyoruz bence. Patron şirketi değil SunExpress, HR veya fops çiftliği de değil tabiki.
Yurt ~ 5 yıl önce
Kesinlikle bülent yurtun pervasiz tavir sergilemesinden ötürü her seye HR karar verir oldu! Pilotlarina restoranttaki yada oteldeki komi muamelesi cekiyorlar.
Sc ~ 5 yıl önce
Yönetim zam kararı aldığında çok geç kalmış olacak. Bu kadar düşük maaşla bu başarının elde edilmesinde fedakarca çalışan ekibin başarısından bahsedilmemesi ve ödül mekanizmasının çalıştırılmaması utanç verici.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sc ~ 5 yıl önce
sc'ye yazana; THY'nda olduğun belli,döviz yükseldiği zaman zurna gibi ötüyordun di mi. Öteceğin günler yakın yine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Madem öyle ~ 5 yıl önce
Ben de ekliiyim, qatar in process. Mülakat sürecindeyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Habibi ~ 5 yıl önce
Diyiebilicegim tek bir şey var... Qatar Airways bizi bekliyor arkadaslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
...express ~ 5 yıl önce
Uzun zamandir Sunexpress yok! One express var, Fun ekspres var. Var da var... Bi tek o eski Sxs yok. Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bülent yurt sagolsn ~ 5 yıl önce
Şirkete geldiğinden beri şirketin beli doğrulmadı. Havayolu değil otelcilik işletiyorlar. Kendi personeline dahi değer vermeyen ve saygı duymayan bir HR var önümüzde. bülent yurt gitmeden çok bir şey düzeleceğine ben inanmıyorum. Bu başarısızlık HR'ın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O kadar da değil ~ 5 yıl önce
Adamın her sabah gelir gelmez personelinin elini sıkıp hatırılarını sorduğunu herkes bilir. O kadar da değil yani.
Kokpit ~ 5 yıl önce
Bu maasla sözlesmemi yavas yenilerim... yeni pilotlari egitsin dursunlar mustahak bunlara. Airline degil flight school yapin tam olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Company ~ 5 yıl önce
Pegasus, Corendon hatta Atlas gibi şirketlerin yerinde olsam hazır yetişmiş sunex FO’larını bünyeme katarım. Sezon geldi çattı pilot açığı çok büyük boyutlarda. Eski askerleri de TSK zorla geri alıyor. Pilot açığı çok daha derinleşecek.
Companye ~ 5 yıl önce
Eee ozaman bu ağlamalar niye piyasa iyiyse çek git birine :) blöf blöff , kimse burdan bir yere gitmez gidemez.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000