01 Aralık 2019, Pazar 10:07:03

Sunat'tan Bakan Turhan'a Çorum Havalimanı sorusu!

İyi Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, Çorum havaalanı ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde önerge sundu.
  • Yapın bakalım, İstanbul kazansın siz Anadoluya gereksiz ölü yatırım yapın, Yozgat'a 5 yıldızlı otel yapın Çoruma hiç kullanılmayacak havaalanı yapın tokat'a Liman yapın, Fabrika açmayın, okul açmayın, gazete kurmayın. yeyin yeyin afiyet olsun.
  • 50km mesafedeki Merzifon havalimanını kullanan kaç Çorum'lu var da, şehre havalimanı istiyorlar?
  • Çoruma havalimanı ne ya ne kadar gereksiz işler
  • Bu şahıs gerçekten Türkiye doğumlu mu;Türkiyeli mi?
  • Bir Çorumlu olarak gereksiz buluyorum. Ülkede zaten bir çok havalimanı zarar ediyor. Günde 2 uçakla bir meydanın kar etmesi mümkün değil.
  • Corum havaalani degil, hizli tren lazim
  • Şenol hanima teşekkür ederim, ama ilginc olan birşey var, sayin senol hanim corumlu degil, ankara milletvekili ve çorumun yillardir kanayan yarasini soruyor, tekrar teşekkür ederim, sahi hemsehrlerim sizin sectiginiz milletvekilleri nerede? Ne iş yaparlar? Bir çivi çaktilarmı? 3-5 köyden hızlı tren hattı geçti diye sevinir hale geldik valla

İyi Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, Çorum havaalanı ve demiryolu ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde önerge sundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’a ‘Çorum havalimanı ne zaman bitirilecektir?, Çorum demiryolu hattının yapımına ne zaman başlanacaktır?’ sorularını yönelten Sunat, önergesinde şunları söyledi; “Çorum ilimizin nüfusu 528 bin. Yıllık ihracatı ise 894 milyon dolardır. Bölgede bulunan Yozgat, Kırıkkale, Sinop, Amasya, Kastamonu ve Çankırı illerinden gerek nüfus gerekse sanayi olarak daha büyük olmasına rağmen diğer illere yapılan havalimanı ve demiryolu yatırımları Çorum’a yapılmamıştır. Çorum havalimanının 1996 yılında ihalesi yapılmış ve 2005 yılında iş bitiminin gerçekleşeceği belirtilmiştir.

Yapılan incelemeler neticesinde fiziki gerçekleşmenin sadece %15 civarında olduğu görülmektedir. Çorum halkı yıllardır verilen sözlerin tutulmasını ve Çorum havalimanının şehre kazandırılmasını beklemektedir. Çorum halkının yıllardır mağdur olduğu bir diğer konu ise hala şehirde bir demiryolu hattının bulunmamasıdır. Özellikle ürünlerin nakledilmesi ve dünya pazarındaki rekabette kentin gücünün arttırılması için bir an önce şehre demiryolu hattı kazandırılmalıdır.”

Sunat'tan Bakan Turhan'a Çorum Havalimanı sorusu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Türk Pilotu ~ 4 yıl önce
Yapın bakalım, İstanbul kazansın siz Anadoluya gereksiz ölü yatırım yapın, Yozgat'a 5 yıldızlı otel yapın Çoruma hiç kullanılmayacak havaalanı yapın tokat'a Liman yapın, Fabrika açmayın, okul açmayın, gazete kurmayın. yeyin yeyin afiyet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merzifon ~ 4 yıl önce
50km mesafedeki Merzifon havalimanını kullanan kaç Çorum'lu var da, şehre havalimanı istiyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 4 yıl önce
Çoruma havalimanı ne ya ne kadar gereksiz işler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lebaleb ~ 4 yıl önce
Bu şahıs gerçekten Türkiye doğumlu mu;Türkiyeli mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çorum Havalimanı ~ 4 yıl önce
Bir Çorumlu olarak gereksiz buluyorum. Ülkede zaten bir çok havalimanı zarar ediyor. Günde 2 uçakla bir meydanın kar etmesi mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heri ~ 4 yıl önce
Bende bir Çorumlu olarak hiç gereği olmadığı kanaatindeyim bunun seçim vaadi olarak kullanılması ve insanların inanmasıda son derece saçma bana kalırsa havalimanına gelene kadar neler var neler mesela ankaradan Çorum’a gidene kadar yoldan mu gidiyoruz patates tarlasından mı ayırt edemiyorum önce yolları uzun vadeli olacak şekilde düzeltin sonra hızlı tren hattı nı getirin ha ondan sonra kasada para varsa ve taleplere yetişemiyorsanız o zaman gündeme gelmeli. 3-5 gurbetçi Fransa’dan Almanya’dan senede bir defa gelecek diye olmayan parayla borçla havalimanı yapılamaz yapılmamalı...
Hizli tren ~ 4 yıl önce
Corum havaalani degil, hizli tren lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kesinlikle ~ 4 yıl önce
YHT lazım, öncelikli olarak. Havaalanı fantazi.
Gurbetçi corumlu ~ 4 yıl önce
Şenol hanima teşekkür ederim, ama ilginc olan birşey var, sayin senol hanim corumlu degil, ankara milletvekili ve çorumun yillardir kanayan yarasini soruyor, tekrar teşekkür ederim, sahi hemsehrlerim sizin sectiginiz milletvekilleri nerede? Ne iş yaparlar? Bir çivi çaktilarmı? 3-5 köyden hızlı tren hattı geçti diye sevinir hale geldik valla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben ~ 4 yıl önce
Ve çorumda oturuyorum nede böyle düşünüyorsunuz bir partide teşkilattaydim ve çorum halkıyla içineydim ve tüm çorum halkı uçak ısıtıyordular neden çorumumuzda kalkınmasın ğüzel çorumumuza yakişir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000