25 Haziran 2021, Cuma 10:30:06

Süleyman Soylu SBK'nın uçağını mı kullandı? Bakanlıktan yanıt geldi

Kara para aklama suçlamasıyla Avusturya'da tutuklanan iflas eden Borajet'in son sahibi Sezgin Baran Korkmaz'a ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.
  • Allah allah diyip bu şekilde yolsuzluğu fareye tapanlar bile yapmadı...2023 e kadar dümdüz yaparsınız heryeri bu hızla
  • Bir harcamanın gider olarak yazılabilmesi için , şirket faaliyeti ile ilişkili olması gerekir
  • Her seçim yasağı başladığında kodamanlarımız uçaklarını helikopterlerini siyasilere verebilmek için sıraya girerler zaten. Bu normal bir durum. Alan razı veren razı. Ama fatura çok komik olmuş ya biraz özenseydiniz
  • Mafia ve ceteler devletin organik unsurlari haline gelmis sanki
  • vergiden düşüp, sbk üzerinden dolandırıp cebe atmışlardır
  • Ya sizde hicmi utanma ar damarı yok daha neleri iz çıkacak durun bakalım
  • Hırsızlığa ortak olanlar da , hırsızları savunanlar da en az hırsızlar kadar suçludur..! Hala bu zihniyetin ortaklarına ve bunları savunanlara zerre kadar hakkımı helal etmiyorum..! Tabi hala içlerinde az da olsa inanç kırıntısı kalmışlarsa anlarlar kul hakkının ne olduğunu..!
  • O zaman seçim yasağı vardı. Ondan kullandı.
  • Kıymetli kardeşlerim kıymetli dostlarım
  • Faturada KDVyi USD olarak göstermek mümkün müdür? KDV ödemesini TL ile yaparken hangi kur hesaplanıyor böyle bir durumda. Alışverişin yapıldığı zaman mı yoksa KDV ödeme tarihindeki kur mu?

Kara para aklama suçlamasıyla Avusturya'da tutuklanan iflas eden Borajet'in son sahibi Sezgin Baran Korkmaz'a ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Cumhuriyet'ten Tuncay Mollaveisoğlu'nun haberine göre, Sezgin Baran Korkmaz'ın lüks uçağı çok sayıda siyasi ve "gazeteci" tarafından kullanıldı. Mollaveisoğlu, bu isimler arasında Süleyman Soylu'nun da bulunduğunu öne sürdü, Soylu'nun uçağı seçim döneminde bir taksi gibi kullandığını yazdı:

"Uçaktaki koltuklar öylesine lüks ki, kıtalar arası yolculukta kas ve iskelet sistemini yormayacak teknoloji ile donatılmış... Misafir odası, banyosu, barı, mutfağı ile gökyüzünde yedi yıldızlı otellerin konforunu yaşatıyor...

Kanadalı Bombardier firmasının 54 milyon dolar değerindeki, TC-YYA kuyruk numaralı Global tipi uçağı karapara aklamak iddiası ile tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın uçan sarayı idi... Elime ulaşan bilgilere göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu uçağı özellikle seçim döneminde neredeyse özel taksisi gibi kullanmış... Korkmaz’ın uçan sarayı ile, gazetecilerden bürokratlara çok sayıda “ünlü” ismi özel olarak uçurduğu, özellikle İstanbul, Bodrum arasında bu uçağın durmaksızın sefer yaptığı iddialar arasında...

Eski Atatürk Havalimanı’ndan denize doğru kalkış yapan bir uçağın sağ camından bakıldığında özel apronu görmek mümkündü... Burası özel jetlerin uçuş ve park alanıydı. Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağı da ‘VIP’ isimlerin uçakları ile burada uçuşa hazır bekletiliyordu. Free shop’u, gümrüğü, yer hizmetleri ile ayrı, özel, butik bir havaalanıydı...
Korkmaz’ın “özel misafirleri” için bu havaalanı gözlerden uzak ve aynı zamanda süper lüks yolculuk için bulunmaz fırsattı... Kuyruk numarası, uçakların plakası gibidir... Bu uçağın hangi güzergâhlara ne sıklıkla uçtuğu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde (SHGM) kayıtlı... Müdürlükte kayıtlı olması gereken bir liste daha var... o da, özellikle son üç yılda bu uçağın yolcularının kimler olduğu...



Uçak kaptanlarının tuttuğu yolcu defteri dışında SHGM’de kayıt altında olması gereken listede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ismini görmek sürpriz olmayacak çünkü konuştuğum kaynaklarım Soylu’nun özellikle seçim döneminde Sezgin Baran Korkmaz’ın bu süper lüks uçağını kullandığı yönünde...

Korkmaz’ın Türkiye’deki ünlü yolcu listesi dışında bu uçağın uluslararası seferleri de sorgulanmalıdır... Hangi ülkelere ne sıklıkla gittiği, ne taşıdığı ve kimleri götürdüğü Euro Controll kayıtlarında mevcut...

Atatürk Havalimanı artık sadece kargo ve özel jet uçuşlarına hizmet veriyor... Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağının yolcu listesi de sırları ile işte bu özel havalimanında duruyor..."

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GECİKMEDİ

İçişleri Bakanlığı, Süleyman Soylu'nun 2017 Anayasa Referandumu döneminde kiraladığı uçak hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Cumhuriyet gazetesinin "SBK uçağı kimleri uçurdu?" ve "Soylu, SBK uçağı ile kaç kez uçtu?" başlıklı haberlere yanıt verildi.

Açıklamada, "Söz konusu haberde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, halen kaçak olan SBK Holding’in sahibinin 'kendi özel uçağını özellikle seçim döneminde neredeyse özel taksisi gibi kullandığı iddia ortaya atılmış', bu suretle kamuoyu nezdinde olumsuz bir algı oluşturulması gayreti içine girilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Faturası ekte paylaşılan uçak kiralama hadisesi; 2017 yılında Ankara’daki bir sivil havacılık şirketinden ücreti mukabilinde yapılmış bir uçak kiralama işlemidir. Seçim yasakları sebebiyle 16 Nisan 2017 Anayasa Referandumu çalışmaları sırasında son bir haftada, esasen İçişleri Bakanlığı’na ait uçak ve helikopterler olmasına rağmen siyasi etik gereği bu araçlar kullanılmamış, seçim çalışmalarında daha önce de zaman zaman yapıldığı gibi, bedeli bizzat İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından karşılanmak suretiyle, en uygun fiyatı veren Söğüt Havacılık A.Ş. adlı ticari işletmeden uçak kiralama yoluna gidilmiştir.

Uçak veya araç kiralama şirketlerinin o an müsait uçağı olmaması durumunda, başka bir şirketten ikincil kiralama yaparak müşterilerinin talebini karşıladığı, sivil havacılıkta sıklıkla rastlanılan ve bilinen bir durumdur. Anlaşıldığı kadarıyla Söğüt Havacılık firması, o an müsait uçağı olmadığı için, Borajet adlı firmadan da uçak temin ederek müşteri talebini karşılama yoluna gitmiştir.

Toplam 12,5 saatlik yurt içi uçuş gerçekleşmiştir. Seçim çalışmaları tamamlandıktan sonra, Söğüt Havacılık A.Ş. tarafından söz konusu hizmete ait fatura düzenlenmiş, Sayın Süleyman Soylu’nun sahibi bulunduğu işyeri adına kesilen faturanın bedeli, yine kendi firmasından ödenerek, süreç tamamlanmıştır.

2017 yılındaki seçim çalışmaları sırasında gerçekleşen bu hadisede, gerek uçak talebi, gerekse hizmetin karşılığı olan ödemenin yapılması sırasında temas edilen tek kurum, Söğüt Havacılık A.Ş.’dir. Bu durumu teyit eden fatura da ekte olup, kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

Daha önce Sözcü Gazetesi tarafından dile getirilen ve şimdi de benzer şekilde Cumhuriyet Gazetesi tarafından hangi amaca yönelik olduğu belli olan iftira kampanyasının bir bölümü olarak planlanan bu haberlere karşı, hukuki hakkımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Süleyman Soylu SBK'nın uçağını mı kullandı? Bakanlıktan yanıt geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

... ~ 3 yıl önce
Allah allah diyip bu şekilde yolsuzluğu fareye tapanlar bile yapmadı...2023 e kadar dümdüz yaparsınız heryeri bu hızla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maliye usulüne uygun mu? ~ 3 yıl önce
Bir harcamanın gider olarak yazılabilmesi için , şirket faaliyeti ile ilişkili olması gerekir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seçim yasağında hep yaşanan bir olay bu. ~ 3 yıl önce
Her seçim yasağı başladığında kodamanlarımız uçaklarını helikopterlerini siyasilere verebilmek için sıraya girerler zaten. Bu normal bir durum. Alan razı veren razı. Ama fatura çok komik olmuş ya biraz özenseydiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mafia ~ 3 yıl önce
Mafia ve ceteler devletin organik unsurlari haline gelmis sanki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 3 yıl önce
vergiden düşüp, sbk üzerinden dolandırıp cebe atmışlardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanmazlar ~ 3 yıl önce
Ya sizde hicmi utanma ar damarı yok daha neleri iz çıkacak durun bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 3 yıl önce
Hırsızlığa ortak olanlar da , hırsızları savunanlar da en az hırsızlar kadar suçludur..! Hala bu zihniyetin ortaklarına ve bunları savunanlara zerre kadar hakkımı helal etmiyorum..! Tabi hala içlerinde az da olsa inanç kırıntısı kalmışlarsa anlarlar kul hakkının ne olduğunu..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jason Bourne ~ 3 yıl önce
O zaman seçim yasağı vardı. Ondan kullandı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SEDAT PEKER ~ 3 yıl önce
Kıymetli kardeşlerim kıymetli dostlarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru işareti ~ 3 yıl önce
Faturada KDVyi USD olarak göstermek mümkün müdür? KDV ödemesini TL ile yaparken hangi kur hesaplanıyor böyle bir durumda. Alışverişin yapıldığı zaman mı yoksa KDV ödeme tarihindeki kur mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000