07 Ocak 2009, Çarşamba 08:01:35

"Suç havayollarında değil"

Star Gazetesi yazarlarından Aziz Üstel, Air Tran uçağında yaşanan yolcu krizini köşesine taşımış. İşte Üstel'in olaya bakış açısı...
  • Bal gibi havayolunun suçu. Nasıl bir çalışan ırkı, dini, rengi ve cinsiyeti için ayrı veya kötü muamele göremiyorsa, aynı şekilde bir yolcu/müşteri de ayrı veya kötü muamele göremez. Özellikle "gelişmiş" ülkelerde bunun kanunu çok dikkatlı bir şekilde uygulanır. Yolcuları herhalde diğer yolcular indirmedi uçaktan. Kabin ekibinin ve kaptanın yetkisini herhalde yolcular devralmadı. Uçakta bulunan ekip yolculardan hükümlüdür ve sorumludur. Bukadar basit. Fakat sayın Aziz Üstel tespitinde hatalı değil. Şöyle değil, ABD yönetimi müslümanları potansyel terörist olarak damgaladı ve müslüman toplumu buna karşı sessiz kaldı ve hala kalıyor.

HAVAYOLLARININ ÖZÜRÜ!

Okumuşunuzdur, AirTran adında bir Hava Yolu Şirketi, dokuz Müslüman yolcuyu, yaka paça uçaktan indiriverdi Washington Reagan Havaalanı’nda. Gerekçe, ‘bunlar teröriste benziyor’ du.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, ABD Ulaştırma Bakanlığı’na başvurup, bu havayolunu şikayet edince, yelkenler suya indi o saat! Bilet paraları geri ödendi, bedava biletler önerildi falan falan..

Aslında, burada suç havayollarında değil. Bu havayollarını, böylesi bir ön yargılı düşünce biçimine iten Bush Yönetimi ve neo-con tayfası.

Hatırlarsınız, 11 Eylül saldırılarının ertesi günü Bush, ‘Haçlı Savaşlarından’ söz etmişti. Sonra özür diledi, dil sürçmesi falan dedi.. Ama dervişin fikri neyse, zikri de odur.

Aziz ÜSTEL
STAR

"Suç havayollarında değil"

Yorumlar

Cenap ~ 15 yıl önce
Bal gibi havayolunun suçu. Nasıl bir çalışan ırkı, dini, rengi ve cinsiyeti için ayrı veya kötü muamele göremiyorsa, aynı şekilde bir yolcu/müşteri de ayrı veya kötü muamele göremez. Özellikle "gelişmiş" ülkelerde bunun kanunu çok dikkatlı bir şekilde uygulanır. Yolcuları herhalde diğer yolcular indirmedi uçaktan. Kabin ekibinin ve kaptanın yetkisini herhalde yolcular devralmadı. Uçakta bulunan ekip yolculardan hükümlüdür ve sorumludur. Bukadar basit. Fakat sayın Aziz Üstel tespitinde hatalı değil. Şöyle değil, ABD yönetimi müslümanları potansyel terörist olarak damgaladı ve müslüman toplumu buna karşı sessiz kaldı ve hala kalıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000