06 Ekim 2017, Cuma 10:48:33

'Şubat 2018'e kalmadan ilk uçak inecek'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
  • Metro yoksa açılmasın. Geç olsun metrosuz olmasın. Yeterki metro olsun, illaki olsun. Metro olmayacaksa da hiç olmasın. Metro şart, olmazsa olmaz, gerisi boş. Metro lazım o yüzden, acil metro. Bu konuda da haber çıksa keşke.
  • A180 mi indirecekmiş anlayan anladı :)
  • Tamamiyle bitsin öyle açalım acelemiz yok ahl'de eksik açılmıştı ilk zamanlarda neler olduğunu gördük ayrıca ilerde gelişmiş ama aleyhimize ne varsa koruyan,besleyen ülkeler güvenliği ve terörü bahane edip yeni havaalanından uçuşları kısıtlar ya da iptal ederlerse ne yaparız bu muhtemel riski hiç düşündünüz mü ?
  • Temmuz'da vizesiz Avrupa hala planlarda mi?
  • Bu is sakay gelmez sayin bakanim. Havacilik bu. Secim propogandasi olarak kullanmayin lutfen. Zamanin hizli tren projesinde oldugu gibi birilerinin cani yanmasin. Gec olsun saglam olsun. Zaten o havaalaninin onemini herkes kavriyor.
  • Varsın 2020 de bitsin. Ama karayolu, metro, DenizOtobüsü ulaşımı olmadan açılmasın.Yoksa yolcular, çalışanlar perişan oluruz.
  • uçak inecek dediği cessna herhalde değil mi?
  • Sayın Bakanım,Rize-Artvin 2020 sonunda açılacak diyorsunuz da Ordu-Giresun'da 160 kamyon 4 senede bitirdi.2,5 kat daha fazla dolgu kullanılacak Rize-Artvin 10 tane kamyonla nasıl 3 senede bitecek.
  • Sayın Bakan ım Zonguldak Bartın Karabük ortak noktası Çaycuma için uçuş bekliyoruz.
  • hani şubat 2018 de tam kapasite kullanıma geçecekti. göz boyamaktan başka işiniz yok.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, havacılık sektöründe beklenen yenilikleri anlattı:

Kararlarla ilgili Türkiye'deki sivil havacılık mevzuatı güvenlik anlamında onlarla örtüşmüyordu. Karşı muhataplarımız bize sıkıntı yaşatıyordu. Bu sıkıntıları yaşamamak adına düzenlemelerin ona uygun hale getirmek gerekiyordu. Yaptığımız bu. Yasal dayanağa kavuşturmuş oluyoruz. Yolcu bilgilerin toplanması ve ilgili ülke ile paylaşılması zorunluluğu yapılıyor. Uçakta silahlı polis bulundurması zorunluluğu var. Bizim mevzuatımız buna cevap vermediği için sıkıntı yaşıyorduk. Bunu mevzuata uygun hale getirmeye çalışıyoruz.

3.HAVALİMANI NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Bakan Arslan, 3. Havalimanı hakkında şöyle konuştu:

3. Havalimanı ile komşu çalışmalar olması nedeniyle, olağanüstü çalışma var. 30 binin üzerinde çalışanımız var. 3 binin üzerinde makineler çalışıyor. Bugün itibarıyla yüzde 68'in üzerinde tamamlandı. İnşallah bunlar devam edecek. En iyisini yaptığımız için ödüller alıyoruz. 29 Ekim 2018 tarihinde birinci fazı olan kısmını açmak ve uçuşları oradan yapmak istiyoruz.

Şubat 2018'e kalmadan ilk uçağı indireceğiz. Resmi açılışı 29 Ekim 2018 olacak.

Atatürk Havalimanı ile 3. Havalimanı uçuşları ortak. Atatürk Havalimanı'nın sadece küçük uçaklara hizmet vermek adına uçuşları olabilecek. Geçmişte de açıkladım. Terminalleri İstanbul'un hizmetine fuarcılık olarak sunabiliriz diyoruz. Atatürk Havalimanı gibi geniş bir alanın İstanbul'a nefes aldıracak bir alan olacak.

Bakan Arslan, köprü çalışmaları ile ilgili olarak "FSM'deki çalışmaları 7 Kasım'da bitirmeyi öngörmüştük. Hedefimiz bu ayın sonunda bitirmek" müjdesini verdi.

'Şubat 2018'e kalmadan ilk uçak inecek'

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Makinist ~ 6 yıl önce
Metro yoksa açılmasın. Geç olsun metrosuz olmasın. Yeterki metro olsun, illaki olsun. Metro olmayacaksa da hiç olmasın. Metro şart, olmazsa olmaz, gerisi boş. Metro lazım o yüzden, acil metro. Bu konuda da haber çıksa keşke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anladınız ~ 6 yıl önce
A180 mi indirecekmiş anlayan anladı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sn bakan ~ 6 yıl önce
Tamamiyle bitsin öyle açalım acelemiz yok ahl'de eksik açılmıştı ilk zamanlarda neler olduğunu gördük ayrıca ilerde gelişmiş ama aleyhimize ne varsa koruyan,besleyen ülkeler güvenliği ve terörü bahane edip yeni havaalanından uçuşları kısıtlar ya da iptal ederlerse ne yaparız bu muhtemel riski hiç düşündünüz mü ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorum var ~ 6 yıl önce
Temmuz'da vizesiz Avrupa hala planlarda mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aman ~ 6 yıl önce
Bu is sakay gelmez sayin bakanim. Havacilik bu. Secim propogandasi olarak kullanmayin lutfen. Zamanin hizli tren projesinde oldugu gibi birilerinin cani yanmasin. Gec olsun saglam olsun. Zaten o havaalaninin onemini herkes kavriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A321 ~ 6 yıl önce
Varsın 2020 de bitsin. Ama karayolu, metro, DenizOtobüsü ulaşımı olmadan açılmasın.Yoksa yolcular, çalışanlar perişan oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 6 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum. İşi aceleye getirmeye gerek yok, hali hazırda Atatürk Havalimanı zaten iş görüyor. 2018 Ekim'e yetiştircez diye acele etmek yerine 2019 Ekim yap ama her şey tam olsun. Karayolu da metrosu da bitmiş olsun işte o zaman kimse bir sene geç oldu diye düşünmez.
Aman amann ~ 6 yıl önce
Ne diyorsunuz mirim? 2020 olur mu? Birisinin seçimi 2019 da değil mi? Yenmesin mi rantı, yapılmasın mı reklamı bu seçim için? Vallahi kınadım sizi.. Üç beş defa açacağız burayı, boy boy reklamını yapıp babamızın parasıyla millete hayır yapmış edaları sergileyeceğiz..!!
Bu projeye başlarken ~ 6 yıl önce
Sen ve senin gibi binlercesi, rüyanızda görürsünüz dediniz mi demediniz mi? Açılırsa kullanmayız demediniz mi? Senin hayal bile edemediğin gerçek olurken çıkmış, sanki bu proje 50 senedir varmış da renove ediliyormuş gibi yapanları aşağılıyorsun. Haddini bil haddini! Sen ve senin gibilerin bağnazlığına rağmen bunlar yapılıyor çok şükür
cessna ~ 6 yıl önce
uçak inecek dediği cessna herhalde değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zannetmem ~ 6 yıl önce
o koskoca meydana Cesna indirmezler. Karikatür olur. biten piste uygun bir uçak indireceklerdir ki öyle olması gerekir.Allah tamamına erdirsin.
Fly to OGİ ~ 6 yıl önce
Kalibrasyon uçağını indirip kaldıracaklar. Hata olursa, tekrar tekrar denenecek. Bu böyle sürecek.
DHMİ ~ 6 yıl önce
nin ILS calibration uçağı Cessna Citation 500
Ne alaka ? ~ 6 yıl önce
Ne alakası var ki ? Önünde arkanda trafik mi var operasyonu geciktirecek? Denemek icin cessna da indirir, airbus da, boeing de..
RZA ~ 6 yıl önce
Sayın Bakanım,Rize-Artvin 2020 sonunda açılacak diyorsunuz da Ordu-Giresun'da 160 kamyon 4 senede bitirdi.2,5 kat daha fazla dolgu kullanılacak Rize-Artvin 10 tane kamyonla nasıl 3 senede bitecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyüksün ~ 6 yıl önce
Reisin iki dudağından çıkacak bir cümleye bakar. Tarihi söyler ve o tarihte herkes seferber olur.
Escape67 ~ 6 yıl önce
Sayın Bakan ım Zonguldak Bartın Karabük ortak noktası Çaycuma için uçuş bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizim mahalleye yok mu? ~ 6 yıl önce
Ne demek.. Sen adresi yaz, eve bırakalım seni..!
Yan rüzgar.. ~ 6 yıl önce
İniş sert değil, yan rüzgar var ve indikten sonraki istikamet kontrolü için pilotun verdiği rudder kumandası fazla olmuş.. Konunun büyütülecek bir yanı yok..
Nereye ~ 6 yıl önce
Çaycuma’dan nereye? Her gün mü olacak? Biraz detay verseydiniz.
yazıklar olsun ~ 6 yıl önce
hani şubat 2018 de tam kapasite kullanıma geçecekti. göz boyamaktan başka işiniz yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saf ~ 6 yıl önce
hala inanıyorsan suçu kendinde ara .adamlar hayal satıyor
Evet ~ 6 yıl önce
Yakında %100 yerli tank, (Almanlar motor vermiyor), yerli savaş uçağı, ( İsrail ekonomik olmadığından Kfir’i uçurtmadı) %100 yerli araba geliyor. Yersen!
haha ~ 6 yıl önce
kudurun geziciler.
Hain ~ 6 yıl önce
Sus seni fetullahci hain. Bir de gezicilere laf atiyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000