03 Ocak 2022, Pazartesi 13:38:19

Su-57'lerde teslimat sorunu yaşanıyor!

Rusya Havacılık Kuvvetleri, 4 adet yeni Su-57 savaş uçağı alacağını 2021 yılında resmi olarak duyurmuştu. Ancak Su-57 savaş uçakları resmi verilere göre halen daha tedarik edilemedi.
  • F35, bu projeden atilmakla beraber havacilik alaninda gelisim firsatinida kacirdik, ustelik ulkemize doviz girisi olacak ve binlerce genc is bulacakti, yazik oldu, bir komisyon ugruna kaybettik

2021 yılında Rusya Havacılık Kuvvetleri, dört yeni Su-57 savaş uçağı alacağını duyurmuştu. Su-57 savaş uçaklarının tedariki tamamen kesintiye uğradı. Resmi verilere göre de hiçbir teslimata rastlanmadı.

Su-57 kesintisi için açıklama yapılmadı

Rusya'da Su-57 savaş uçaklarının tedarikinin kesintiye uğramasının nedenleri açıklanmadı. Ancak daha önce bu savaş uçaklarının üretiminde Rusya'nın bazı zorluklar yaşadığı biliniyordu. Özellikle, daha önce yetersiz üretim kapasitesi hakkında rapor bildirilmişti. Ayrıca, ilk seri savaş uçağı Su-57'nin tesliminden sonra, ikincisinin bazı tasarım sorunları yaşadığı ve bu nedenle tasarımın yeniden işlenmesinin ek zaman aldığına dair doğrulanmamış bilgiler vardı.

Bu yıl Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri ile en az 12 beşinci nesil savaşçının hizmete girmesi bekleniyor. Bu, geçen yılki durum göz önüne alındığında, 2028 yılına kadar Rus Havacılık Kuvvetlerine 76 Su-57 avcı uçağı tedarik sözleşmesinin yerine getirilmesiyle ilgili olası sorunlardan bahsetmemekle birlikte, bazı şüpheler uyandırıyor.

Su-57'lerde teslimat sorunu yaşanıyor!

Yorumlar

En iyisi ~ 2 yıl önce
F35, bu projeden atilmakla beraber havacilik alaninda gelisim firsatinida kacirdik, ustelik ulkemize doviz girisi olacak ve binlerce genc is bulacakti, yazik oldu, bir komisyon ugruna kaybettik

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000