29 Ekim 2019, Salı 11:09:24

SU-35'te yeni gelişme

Dünyanın sayılı savunma sanayi ve teknoloji dergilerinden olan Defense News, Türk yetkililere dayandırdığı haberde Türk ve Rus makamların Su-35 savaş uçaklarının alımı için yoğun bir müzakere süreci içinde olduğunu aktardı.
  • F-35 projesinden kovulalı kaç yıl oldu? Hala Amerikalıların ağzına bakıyıyoruz. Yok geri dönmeyi umuyoruz, yok F-16 alalım diye laf salatası yapmaktan öte bir şey yapılmıyor. Devlet aklı net olur. Alacağız der, alır. Öyle ceğiz cağızla geçiştirilemez.Zira, hava kuvvetlerimizin acil yenilenmesi lazım. Müttefik bize madik atıyorsa, hemen gereği yapmalı ve tavrımızı koymalıyız.Gerekirse NATO'dan ayrılma restini masaya koymalıyız.
  • rus yavruları avrasyacı gurup yine üflemiş:)
  • Milyon dolarla milyar dolar arasinaki farki ogrenin artik her tarafta yanlis yaziliyor.
  • türkiye toplamda 2.5 milyar dolar ödeyecek s400e. milyon dolar değil
  • yakında üretime geçeriz Rusya ile ortak oluruz. Tr-jet ne oldi uşaklar?
  • "Türkiye iki S-400 hava savunma sistemi için 2.5 milyon dolar ödemişti." cümlesi, 2.5 milyar dolar olarak düzeltilmeli.
  • 2.5 Milyar dolar..
  • Arkadaş 2.5 milyar olacak

Dünyanın sayılı savunma sanayi ve teknoloji dergilerinden olan Defense News, Türk yetkililere dayandırdığı haberde Türk ve Rus makamların Su-35 savaş uçaklarının alımı için yoğun bir müzakere süreci içinde olduğunu aktardı. Türk yetkili, "Bir anlaşma çok uzak ihtimal gibi görünmüyor" dedi.

1986 yılında kurulan ve o günden beri hem dergi formatında hem de internet sitesi üzerinden yayın yapan Defense News, Türkiye ile Rusya arasında Su-35 savaş uçaklarının satışı ile ilgili yoğun bir görüşme trafiği içerisinde olduğunu aktardı.

Dünyanın sayılı savunma sanayi ve teknolojileri üzerine yayın yapan dergilerinden Defense News’e konuşan Türk yetkililer görüşmenin detaylarını verdi.

İsmini açıklamayan istemeyen üst düzey bir Türk yetkili, “Görüşmeler oldukça olgunlaştı. Bir anlaşma çok uzak gözükmüyor” dedi. İsmini açıklamayan Türk yetkilinin tedarik ve satın alma departmanında üst düzey bir pozisyonda görev aldığı belirtildi.

Anlaşmaya varılması durumunda Su-35’ler, Ağustos ayında Türkiye’ye teslim edilen S-400’lerden sonra en kritik ikinci alım olacak.

Türk yetkili henüz müzakerelerin devam ettiğini ve son rakamın değişeceğini açıklarken Türkiye’nin iki filo yani yaklaşık 48 Su-35 satın alabileceğini söyledi.

Ankara’da hava sanayinde uzmanlaşan bir yetkili, “Moskova muhtemelen uçak başına yaklaşık 50 milyon dolar ile 70 milyon dolar isteyecektir. Bu Su-35 anlaşmasının Ruslar için stratejik değeri var. Moskova bu sebeple Ankara’dan, S-400 anlaşmasında olduğu gibi daha uygun bir fiyat isteyebilir” dedi. Türkiye iki S-400 hava savunma sistemi için 2.5 milyon dolar ödemişti.

SU-35'te yeni gelişme

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Halil ~ 4 ay önce
F-35 projesinden kovulalı kaç yıl oldu? Hala Amerikalıların ağzına bakıyıyoruz. Yok geri dönmeyi umuyoruz, yok F-16 alalım diye laf salatası yapmaktan öte bir şey yapılmıyor. Devlet aklı net olur. Alacağız der, alır. Öyle ceğiz cağızla geçiştirilemez.Zira, hava kuvvetlerimizin acil yenilenmesi lazım. Müttefik bize madik atıyorsa, hemen gereği yapmalı ve tavrımızı koymalıyız.Gerekirse NATO'dan ayrılma restini masaya koymalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 4 yıl önce
rus yavruları avrasyacı gurup yine üflemiş:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
;) ~ 4 yıl önce
NATO kafalarda toplanmış
Takas ~ 3 yıl önce
İHA ve sihalarla takas yapalım
td ~ 4 yıl önce
Milyon dolarla milyar dolar arasinaki farki ogrenin artik her tarafta yanlis yaziliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 4 yıl önce
türkiye toplamda 2.5 milyar dolar ödeyecek s400e. milyon dolar değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih ~ 4 yıl önce
2,5 milyar dolar kaç katrilyon sen sayabiliyin mi
yav he he ~ 4 yıl önce
yakında üretime geçeriz Rusya ile ortak oluruz. Tr-jet ne oldi uşaklar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GG ~ 4 yıl önce
"Türkiye iki S-400 hava savunma sistemi için 2.5 milyon dolar ödemişti." cümlesi, 2.5 milyar dolar olarak düzeltilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dd ~ 4 yıl önce
2.5 Milyar dolar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ufuk ~ 4 yıl önce
Arkadaş 2.5 milyar olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000