31 Mart 2015, Salı 07:45:32

SU BASKINI VAKASINDA SORUŞTURMA

Geçtiğimiz günlerde Malatya Havalimanı'nda yaşanan su baskını olayını basına haber verdiği gerekçesiyle bir iş yeri temsilcisine soruşturma açıldı.
  • Ula 2010 yılında yapılan bir havaalanının bu duruma olması suç değil; bunu ortaya çıkarmak suç. Bravo soruşturmayı açanlara. Soruşturma açmak için harcadığınız enerjinizi kontrol için harcamış olsaydınız bu haber olmazdı.
  • Standart işgüzarlığın adresi MLX.. Bir şehrin her şeyi mi böyle olur!

Geçtiğimiz günlerde Malatya Havalimanı'nda yaşanan su baskını olayını basına haber verdiği gerekçesiyle bir iş yeri temsilcisine soruşturma açıldı.

BTS tarafından konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

Malatya Havalimanı'nda son olarak 21.03.2015 tarihinde su akıntısı meydana gelirken, özellikle son zamanlarda sıklıkla su baskını olayları yaşandığı ve bu durumun  havalimanında çalışmaları aksattığı görülmektedir.

Malatya Havalimanında yaşanan bu durum kimi haber sitelerinde yayınlanarak kamuoyu ile paylaşılırken haberle ilgili içerisinde sendikamız işyeri temsilcisi  tarafından haber yapılması üzerine DHM Malatya Havalimanı Müdürlüğü yetkilileri tarafından Malatya Havalimanı İşyeri Temsilcimiz hakkında soruşturma başlatmıştır.

Bilindiği gibi Malatya Havalimanı yeni terminal binası 2010 yılında hizmete girmiştir. Ancak aradan geçen bu kadar kısa süre içerisinde pek çok defa su baskını vakaları ile pis su giderleri taşmış ve tavandan terminal içine su sızmaları yaşanmıştır. Bu durum yolcu gidiş-geliş salonları, çalışma alanları ve ibadet yerleri etkilerken  diğer yandan çalışanları da zor duruma sokmuştur.

İşveren konumunda olan Malatya Havalimanı Müdürlüğü yetkililerin çalışanların sağlıklı koşullarda çalışmalarını sağlaması bir zorunluluktur. Ancak Malatya Havalimanı Müdürlüğü yaşanan bu durumla ilgili olarak bir haber sitesine bu durumla ilgili haber yapılarak paylaşılması üzerine soruşturma açılmıştır.

Oysa işyeri temsilcimiz bu su baskını sonucunda oluşabilecek elektrik kaçakları ile birlikte meydana gelebilecek can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi amacıyla sendikamızın üyesi ve Malatya Havalimanı İşyeri Temsilcisi sıfatı ile; Sendikamıza üye olan/olmayan personelin daha elverişli, güvenli, hijyenik bir çalışma ortamında işlerini yapabilmeleri amacıyla belirtilen haber sitesine bu haberi göndermiştir.

Malatya Havalimanı yetkililerinin işyeri temsilcimiz hakkında başlattığı bu soruşturmayı doğru bulmuyoruz.  Yetkililerin asıl yapması gereken işyeri temsilcimiz hakkında soruşturma başlatmak yerine yaşanan sorunların çözümü yönünde çaba gösterilmesi gerekmektedir.

Diğer yandan; bugüne kadar sendikamız yöneticileri ve temsilcileri tarafından çeşitli zamanlarda basına demeçler verilmiş, değerlendirmelerde bulunulmuştur. İlgili kurumlar tarafından bu açıklamalar üzerine mahkemelere açıklama yapan yönetici ve temsilcilerimiz hakkında davalar açılmış ancak bu davaların sonucunda mahkemeler tarafından lehimize kararlar verilmiş, sendika yönetici ve temsilcilerinin açıklamalarda bulunabileceğine vurgu yapılmıştır.

Sendikamız dün olduğu gibi bugün de yöneticileri, temsilcileri ve üyeleri ile birlikte tüzüğümüzde belirtilen şekilde çalışanların hak ve çıkarlarına koruyan halka daha iyi hizmet verilmesi yönünde çaba gösteren mücadelesini sürdürecektir.

SU BASKINI VAKASINDA SORUŞTURMA

Yorumlar

İşe bak yaw ~ 9 yıl önce
Ula 2010 yılında yapılan bir havaalanının bu duruma olması suç değil; bunu ortaya çıkarmak suç. Bravo soruşturmayı açanlara. Soruşturma açmak için harcadığınız enerjinizi kontrol için harcamış olsaydınız bu haber olmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Standart işgüzarlığın adresi MLX.. Bir şehrin her şeyi mi böyle olur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000