19 Ağustos 2015, Çarşamba 11:30:38

STM Başkent'in hava trafiğini analiz etti

Türkiye’nin en önemli “Büyük Veri” merkezlerinden birini bünyesinde barındıran STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş, Başkent semalarının bir günlük hava trafiğini ortaya koydu.
  • Esenboğya günlük hafta sonları 175 uçak iniyor 175 uçak kalkıyor yani günlük sadece iniş kalkış yapan uçaklar sezondan mesela bu hafta sonu 350 yi buluyor.284 rakamı nedir, ya Merak edenler hafta sonu Dhmi nin sitesinde. iniş kalkış yapan uçakları benim gibi sayabilir,
  • Karadeniz transit yol nerdeyse bir suru arap ucaklari burdan geciyor.Ozelliklede EMIRATES
  • Sabiha Gökçen'deki günlük trafik sayısı ve ayırma minimalarını ondra stansted ilek ıyaslayan Pegasus vb şirket yöneticileri Oradaki kontrolör çalışma koşulları ve aldıkları ücretleri de gündeme getirseler belki bu iş olur..Tüm havayolu şirketleri bu konuya ağırlık verip gündeme getirirlerse bakın bakalım İstanbul Hava sahasında günlük kaç trafik oluyor..ÇALIŞMA KOŞULLARI VE ÜCRET
  • Gecekonducu İzmir nasıl da kıskanmış.
  • Flight radar internet sitesinde meraklısı takip ederek bu istatistiği çıkarır zaten...
  • http://youtu.be/SbnOQrpcG5Y Umarım bir gün bizim havasahımızda böyle düzenli organize olur.
  • Ankara cukurunu nie gorsellestirdiler. Izmir i yapsalardi bari.
  • Yani burdan ne gibi bir sonuç çıkarmalıyız? Analiz dediğin bir sonuca ulaşmalı. İstatistiki verileri sıradan bir animasyon iğrenç bir müzikle video yapınca iş mi yapmış oldunuz şimdi. STM belli ki işsizler ordusu, böyle boş boş işlerle uğraşıp iş yapıyoruz demeye çalışıyorlar. Hiçbir esprisi yok. Yazık.

Türkiye’nin en önemli “Büyük Veri” merkezlerinden birini bünyesinde barındıran STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş, Başkent semalarının bir günlük hava trafiğini ortaya koydu. Verilere göre bir günde Ankara üzerindeki uçak sayısı 284’e kadar çıkıyor. Hava trafiğinin en yoğun olduğu günde Karadeniz Bölgesi üzerindeki uçak sayısı 912’ye ulaşıyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın iştiraki olan STM, Ankara semalarından 2 ay boyunca geçen sivil uçakların analizini yaptı. 2 ay süreyle uçaklardan gerçek zamanlı olarak toplanan 2 TB’lık veri, STM Büyük Veri ve Veri Bilimi Grubu tarafından analiz edildi. Ankara üzerinde uçuş yapan uçaklardan alıcı antenler vasıtasıyla elde edilen veriler işlenerek animasyon filmine dönüştürüldü. Türkiye’nin en büyük veri analiz ekibine sahip olan STM’nin herhangi bir ticari amacı olmayan bu çalışması Türkiye’nin yayınlanmış önemli bir “Big Data” projesi olma özelliğini taşıyor.

Bir günde 284 uçak

Videoda gösterilen hareketli mavi huzmeler,  Ankara’ya inip kalkanlar da dahil olmak üzere Ankara merkezli belirli bir bölge üzerinde seyreden uçakların uçuş izlerini temsil ediyor. Mavi huzmeler, izlenen bölgedeki bir günlük hava trafiğinin nasıl olduğunu gözler önüne seriyor. Verilere göre bir günde Ankara üzerindeki uçak sayısı 284’e kadar çıkıyor. Hava trafiğinin en yoğun olduğu günde Karadeniz Bölgesi üzerindeki uçak sayısı 912’ye ulaşıyor. 2 aylık süre içinde Ankara üzerinden toplam 14 bin 458 uçak geçiyor. Herhangi bir günde, yapılan çalışmanın kapsama alanı içinde 75 farklı ülkeye ait uçak bulunabiliyor.

STM Başkent'in hava trafiğini analiz etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Esenboğya günlük hafta sonları 175 uçak iniyor 175 uçak kalkıyor yani günlük sadece iniş kalkış yapan uçaklar sezondan mesela bu hafta sonu 350 yi buluyor.284 rakamı nedir, ya Merak edenler hafta sonu Dhmi nin sitesinde. iniş kalkış yapan uçakları benim gibi sayabilir,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARADENIZ ~ 9 yıl önce
Karadeniz transit yol nerdeyse bir suru arap ucaklari burdan geciyor.Ozelliklede EMIRATES

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KingAtc ~ 9 yıl önce
Sabiha Gökçen'deki günlük trafik sayısı ve ayırma minimalarını ondra stansted ilek ıyaslayan Pegasus vb şirket yöneticileri Oradaki kontrolör çalışma koşulları ve aldıkları ücretleri de gündeme getirseler belki bu iş olur..Tüm havayolu şirketleri bu konuya ağırlık verip gündeme getirirlerse bakın bakalım İstanbul Hava sahasında günlük kaç trafik oluyor..ÇALIŞMA KOŞULLARI VE ÜCRET

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 9 yıl önce
Gecekonducu İzmir nasıl da kıskanmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flight radar ~ 9 yıl önce
Flight radar internet sitesinde meraklısı takip ederek bu istatistiği çıkarır zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelecek ~ 9 yıl önce
http://youtu.be/SbnOQrpcG5Y Umarım bir gün bizim havasahımızda böyle düzenli organize olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstanbul ~ 9 yıl önce
http://youtu.be/BI4jrAq6idI trafiğe iyi bakın sonra İstanbul'u bulun haritadan. Sonrada 3.havaalanını gözünüzde canlandırın. Umarım birileri mali ve gelecek analizlerini düzgün yapmıştır.
Izmir ~ 9 yıl önce
Ankara cukurunu nie gorsellestirdiler. Izmir i yapsalardi bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankara ~ 9 yıl önce
burası başkent ondan olmasın
??? ~ 9 yıl önce
Yani burdan ne gibi bir sonuç çıkarmalıyız? Analiz dediğin bir sonuca ulaşmalı. İstatistiki verileri sıradan bir animasyon iğrenç bir müzikle video yapınca iş mi yapmış oldunuz şimdi. STM belli ki işsizler ordusu, böyle boş boş işlerle uğraşıp iş yapıyoruz demeye çalışıyorlar. Hiçbir esprisi yok. Yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Stm ne iş yapar... ~ 9 yıl önce
Önce www.stm.com.tr ye bit göz atın he iş yaptıklarını öğrenin ve sonra işsizler ordusu sözünüzü geri alın...
Stm ne iş yapar 2 ~ 9 yıl önce
Şimdi okumaya da üşenirsiniz buyurun izleyin https://youtu.be/Ss-0VEg5FHU

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000