02 Haziran 2023, Cuma 15:28:35

Starliner'ın mürettebatlı uçuşu ertelendi

NASA ve Boeing, Starliner kapsülünün ilk insanlı uçuş testinin teknik sorunlar nedeni ile yine ertelendiğini açıkladı.

NASA ve Boeing, Starliner kapsülünün ilk insanlı uçuş testinin teknik sorunlar nedeni ile yine ertelendiğini açıkladı. Boeing'in Ticari Ekipten Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Nappi, önümüzdeki haftayı kapsülün uçuş için güvenli olmasını sağlayacak bir plan bulmakla geçireceklerini belirtirken, yetkililer yeni bir fırlatma için tarihi vermedi.

Boeing ve NASA, Starliner kapsülünün ilk insanlı uçuş testinin yine ertelendiğini duyurdu. Nisan ayında yapılması planlanan uçuş ilk olarak Mayıs ayına ertelenmişti. Boeing mühendislerinin buldukları teknik sorunlar nedeni ile uçuş ikinci kez ertelenmiş oldu.

Boeing'in Ticari Ekipten Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Nappi, önümüzdeki haftayı kapsülün uçuş için güvenli olmasını sağlayacak bir plan bulmakla geçireceklerini söylese de, yetkililer yeni bir fırlatma tarihi hakkında bilgi vermedi.

Boeing mühendisleri, Starliner ile ilgili paraşüt sistemleri ve uzay aracındaki kablo demetlerini saran bantlardaki sorunlar nedeni ile uçuşu erteledi. Mühendisler, paraşütlerin yük limitleriyle ilgili verilerin yanlış kaydedildiğini ve mühendislerin paraşütün bazı bölümlerinin daha önce tanımlanandan daha düşük bir arıza yükü limitine sahip olduğunu keşfetmelerine yol açtığını söyledi.

Sorunların ancak daha ayrıntılı bir inceleme sırasında anlaşılacağını açıklayan Nappi, "Uçuşun mümkün olduğunu düşünüyorum, ancak önümüzdeki birkaç günü ne yapmamız gerektiğini anlayana kadar kesinlikle herhangi bir tarih veya zaman çerçevesi taahhüt etmek istemiyorum" dedi.

Starliner'ın mürettebatlı uçuşu ertelendi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000