05 Mayıs 2009, Salı 08:08:57

SSM'den İnsansız Hava Aracı fırçası!

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), nisan ayı ortalarında İsrail’in IAI/Elbit Konsorsiyumu’nu, Heron İnsansız Hava Araçları’ndaki problemleri çözmesi için sert bir mektupla uyardığı öğrenildi.
  • yahu dünyanın en basit işidir bu İHA lar. İTÜ ye verin işi kralını yapar. aselsan da aviyonikleri tasarlasın bitsin. model uçaktan bir farkı yok. ama yook tayyibin adamları nemalanacaklar. israilin parası helal bu süper müslümanlara.

Müsteşarlık, 2005 yılında 183 milyon dolara alınan 3 sistem 10 uçaktan oluşan ve ikisi 30 Kasım 2008’de Türkiye’ye getirilmesine rağmen yer testlerinde beklenen performansı gösteremeyen Heronlar’ın problemlerinin çözülmemesi halinde kabul edilmeyeceklerini bildirdi. Bunun üzerine IAI/Elbit Konsorsiyumu, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na haziran ayına kadar eksikliğin giderileceğini, bu maksatla Heronların Türkiye’nin istediği 30 bin feet (yaklaşık 10 km) yüksekliğe ulaşabilmesi için motorlarının değiştirileceğini ve SAR radarı probleminin de giderileceğini iletti. Tesliminde yaşanan gecikmeyle dikkat çeken proje çerçevesinde Heronların teslimatı daha önce de 3 defa çeşitli sebeplerle ertelenmişti.

6 hedef birden...

Heron insansız hava araçları aynı anda 6 hedefi izleyebiliyor. İstihbarat toplamasının yanı sıra, uçak, helikopter ve füzeler için hedef aydınlatması yapabiliyor. Heron’lar 24 saat süreyle havada kalıp 350 kilometre menzilde görev yapabiliyor.

(Türkiye Gazetesi)

SSM'den İnsansız Hava Aracı fırçası!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
yahu dünyanın en basit işidir bu İHA lar. İTÜ ye verin işi kralını yapar. aselsan da aviyonikleri tasarlasın bitsin. model uçaktan bir farkı yok. ama yook tayyibin adamları nemalanacaklar. israilin parası helal bu süper müslümanlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000