28 Mart 2016, Pazartesi 09:45:46

SSM'den F-35'e Türk füzesi

Müşterek Taarruz Uçağı F-35’te kullanılmak üzere Türkiye’de geliştirilen Seyir Füzesi SOM-J, SSM'de düzenlenen brifingle yabancı askeri temsilcilere tanıtıldı.
  • ABD'nin binlercesini kullandığı denenmiş kendini ispatlamış Tomahawk varken bizim uydurma füzeyi mi alacaklar..
  • seni doğrultmak na mümkün, ters trigonometrik fonksiyon gibisin.
  • bildigim kadariyla bu fuzenin menzili 4857km,elimizde 25000 adetlik stok var. azerbeycana 26000 tane satilmis.lutfen dogrulayin beni?

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), Türk savunma sanayisinin tanıtımı konusunda bir ilke imzasını attı. Müttefik ülkelerin askeri temsilcileri SSM’ye davet edilerek Seyir Füzesi SOM-J konusunda detaylı bir brifing verildi.

Alınan bilgiye göre, müsteşarlık, geçtiğimiz günlerde kritik bir bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı. Müşterek Taarruz Uçağı F-35’te kullanılmak üzere Türkiye’de geliştirilen Seyir Füzesi SOM-J, müttefik ülkelerin askeri temsilcilerine tanıtıldı. Yabancı askeri temsilcilere yönelik yurt dışında yapılan bilgilendirme toplantıları dışında SSM’de ilk kez gerçekleştirilen brifinge, askeri ataşeler yoğun ilgi gösterdi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Sanayi Hizmetlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, brifing öncesi yabancı temsilcilere yaptığı konuşmada, Türkiye’nin savunma sanayisinde son yıllarda yaptığı atılımlara dikkati çekerek, “Savunma sanayimiz sadece Türk güvenlik güçlerinin değil, aynı zamanda müttefik ülkelerin de ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasiteye sahiptir” ifadesini kullandı.

SOM-J dikkat çekici yeteneklere sahip

Tüfekçi, Yüksek Hassasiyetli Seyir Füzesi Tasarım-Geliştirme ve Prototip Üretim Projesi olan SOM-J’nin, Türk Hava Kuvvetleri’nin Müşterek Taarruz Uçağı F-35 için ihtiyaç duyacağı seyir füzesi gereksinimlerini karşılayacağını belirtti.

SOM-J Projesi ile mevcut SOM füzelerinin, F-35’in uçağının gövdesi içinde kalacak şekilde uyarlanacağını ifade eden Tüfekçi, "SOM-J konusundaki geliştirme faaliyetlerine 2014’ün başında SSM ve ROKETSAN arasında imzalanan ve TÜBİTAK SAGE’nin alt yüklenici olduğu bir kontrat ile başlandı. SOM-J’nin uçuş testlerinin 2017’nin ikinci çeyreğinde yapılması planlanıyor. ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE, Lockheed Martin firması ile birlikte bu füze projesinin arkasında önemli bir rol oynuyor. SOM-J, dikkat çekici yetenekleriyle F-35 Block 4 uçaklarını donatacak. Bu vesileyle başta SOM-J programı olmak üzere savunma sanayi alanındaki işbirliği dileklerimizin altını çizmek isterim.” değerlendirmesinde bulundu.

SOM-J Seyir Füzesi

Havadan atılarak yoğun bir şekilde korunan kara ve deniz hedeflerine karşı kullanılacak olan SOM-J füzeleri, aynı zamanda operasyonel esnekliği destekleyecek modüler tasarıma sahip olacak. SOM-J, taşıdığı yüksek çözünürlükteki görüntüleyici kızılötesi arayıcı başlık sayesinde hassas hedefleme sağlayacak, atışın ardından hedef değişikliği yapabilecek.

SOM-J'lerle uçuş sırasında hedefe vuruş açısı ve yaklaşma irtifası gibi değişiklikler de yapılabilecek. Elektronik karıştırma tedbirlerine dayanıklı olarak geliştirilen SOM-J füzeleri, Türkiye’nin de proje ortağı olduğu, bir çok müttefik ülke tarafından kullanılacak F-35 savaş uçaklarının en önemli vurucu güçlerinden birisi olacak.



SSM'den F-35'e Türk füzesi

Yorumlar

Kağıt üstünde yetenek ~ 8 yıl önce
ABD'nin binlercesini kullandığı denenmiş kendini ispatlamış Tomahawk varken bizim uydurma füzeyi mi alacaklar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mustafa mıstık ~ 8 yıl önce
seni doğrultmak na mümkün, ters trigonometrik fonksiyon gibisin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
musti ~ 8 yıl önce
bildigim kadariyla bu fuzenin menzili 4857km,elimizde 25000 adetlik stok var. azerbeycana 26000 tane satilmis.lutfen dogrulayin beni?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru ~ 8 yıl önce
Sana doğrulan binlerce şey var.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000