25 Ocak 2018, Perşembe 12:50:50

SSM ve Airbus'tan dev iş birliği

Airbus, Türkiye’deki endüstriyel işbirliğini daha da genişletmek amacı ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Mutabakat Zaptı imzaladı.
  • Pazara giriş belgelendirilmesi, Uretim- tasarim sht 21, easa part 21 yetkisi alimi konusunda KOBIlere destek olunmali. Mevzuatların süreçleri uzmanlik gerektiren ve maliyetli bir yatirim.
  • Abi ne iğrenç ceketler. Çok aradınız mı. Göbek üstü tek düğme modeli. 3 ikramiye ile ceket alın adam gibi.
  • THY Pilot yetiştirir maliyetinin 10 katını pilotundan alır. 140 bin avro ya imza attırır. Faiz ödemekten borcun bitmez. Arada yine kazanan airbus olur. Ütülen yine TÜRK milleti.
  • İsmailciğim avmat sana birşey hatırlatıyor mu? Hani ortaklarının belli olmadığı, thy'ye neyi kaça sattığı belli olmayan, oğlunun çalıştığı firma var ya o işte...
  • nedense işine gelmeyen yorumları yayınlamıyorsunuz anladık da yayınlanan yorumları neden siliyorsunuz ? böyle yapmakla elinize ne geçecek, daha çok mu para kazanacaksınız, birilerine mi yaranacaksınız yoksa korkunuz mu var? objektif olmadığınızı ve ne olduğunuzu artık cümle alem biliyor yorumları ister yayınlayın ister yayınlamayın ister silin ister silmeyin !
  • Hedef yerli araba olsun. Uçaktan inen sürüyor birader, vesait yok, arabalar çok pahalı. Araba ucuz olsa Günlüğü 50 liradan kiralansa ne güzel olur. Ankara'ya iniyorsun, üstelik başşehir, Çankaya'ya gideceksin diyelim, yarım günlük yol resmen.
  • Airbus buraya işçilik maliyetleri,vergi muafiyetleri ve siyasi çıkarlar nedeniyle yatırım yapıyor kimse boşa sevinmesin. Biz ne zaman patentli icat yapar dünyaya satarız o zaman ileri gideriz elalemin ucuz iş gücü olarak değil.
  • Çok güzel bir haber.. SSM Müsteşarlığının ve THY nin katkısı ile yerli havacılık sanayi büyük bir ivme yakalıyor.. Allah yar ve yardımcımız olsun.. Emeği geçenlere müteşekkiriz.. Mutabakatın takipçisi olacağız inşallah..
  • 350 ler hayırlı olsun. İşte güçlü Türkiyenin başka kanıtı

Airbus, Türkiye’deki endüstriyel işbirliğini daha da genişletmek amacı ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Mutabakat Zaptı imzaladı.

Anlaşma, Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir ile Airbus Yönetim Kurulu Üyesi Thierry Baril tarafından imzalandı. İki taraf da Türkiye’deki endüstriyel ortaklığı genişletmek ve işbirliğini artırmak üzere anlaştı. Anlaşma uyarınca Airbus, Türkiye’den alımını geliştirmeye devam edecek ve 2020 ile 2030 yılları arasında Türk tedarikçilerden 5 milyar dolarlık alım yapacak.

Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, Airbus ile olan stratejik iş birliğine ilişkin, “Kendimize 5 milyar dolarlık hedef koyduk. Bu çok zor ulaşılacak bir hedef. Ama eminim ki zamanı geldiğinde bu 5 milyar dolar bile aşılacak ve Airbus severek Türkiye sanayisine üretim, mühendislik ve hizmetler için daha fazla yatırım yapacak. Bizim Airbus’a taahhüdümüz budur.” dedi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Airbus tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’de Stratejik İşbirliği” toplantısında konuşan Demir, Türk tarafı ve Airbus arasında iki yönlü bir iş birliğini sağlamak üzere anlaşma imzalayacaklarını bildirdi.

Demir, Türkiye’nin teknolojinin geliştirilmesine büyük önem atfettiğini ifade ederek, bu alanın en itici güçlerinin havacılık ve teknoloji olduğunu söyledi.

Airbus’ın havacılıkta öncü şirketlerden birisi olduğuna işaret eden Demir, şunları kaydetti:

“Beraber iş fırsatlarını konuşacağız. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Airbus şimdiye kadar birçok başarılı programda beraber çalışmıştır. Airbus ile birçok iş birliğimiz oldu. Gelecekte de bu şekilde devam edecek. Bugün gelecekteki bir ortaklık programından bahsediyoruz. Müsteşarlığımız ile Airbus arasında böyle bir anlaşmanın olması bizim için çok önemli. Hem sivil hem de askeri havacılık burada söz konusu olacak. Airbus ürünleri bizde hava taşımacılığı, helikopter ve uydular için kullanılıyor. Yani şu anda Airbus ile Türkiye’nin üzerinde ortaklaşa çalıştığı ürünler bunlar. Bugün Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Airbus arasında bir iş birliğinden bahsediyoruz ama sonuçta ben THY’nin de bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Paris’te THY ile Airbus arasında anlaşma sağlandı. Belki hiçbir zaman ayrı olarak algılanamaz ama Airbus bu iş birliğini bundan ayrı olarak düşünmeli.”

“Türk havacılık sektörüne güvenin”

Demir, Türk havacılık sektörüne güvenmeleri gerektiğini anlatarak, “Kendimize 5 milyar dolarlık hedef koyduk. Bu çok zor ulaşılacak bir hedef. Ama eminim ki zamanı geldiğinde bu 5 milyar dolar bile aşılacak ve Airbus severek Türkiye sanayisine üretim, mühendislik ve hizmetler için daha fazla yatırım yapacak. Bizim Airbus’a taahhüdümüz budur.” diye konuştu. 

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın sadece savunmada rol oynamadığını, hem KOBİ’ler hem de daha geniş anlamdaki sanayi için bu çalışmaları yaptığını vurgulayan Demir, “Siz de bu sektöre güvenliğinizde gelecekte gurur duyacağınız şirketlerle iş birliği yapabileceksiniz. Bu bizim size verdiğimiz bir garantidir. Airbus da ciddi bir şekilde bu çabada bize yardımcı olacak.” dedi.

Demir, bunun iki tarafın da kazandığı bir iş fırsatı olacağına dikkati çekerek, kendisinin bunu bir iş birliği, bir ortaklık olarak görmek istediğini dile getirdi.

Bunun Türkiye sanayisinin gelişmesine katkı sunacağını belirten Demir, havacılıkta da sadece sivil havacılık alanında değil, savaş uçakları, taşımacılık, helikopter, hatta uzay taşıtları için de gelişme sağlayabileceğini söyledi.

Demir, süreci yakından izleyeceklerini ifade ederek, THY, TAI ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı olarak bu projeyi yakından takip edeceklerini kaydetti. 

Airbus Yönetim Kurulu Üyesi Thierry Baril: “Airbus ile Türkiye arasındaki endüstriyel işbirliği ve bu işbirliğinin devamlılığı, başarılı bir ortaklığın en güzel örneklerinden biridir. Türk ortaklarımız ile birlikte bu işbirliğini yeni bir seviyeye taşıyacak olmaktan gurur duyuyoruz. 

2004 yılında Türkiye'de Airbus cirosunun yaklaşık 24 milyon dolar olduğunu belirten Baril, 2017 yılında Airbus cirosunun 280 milyon dolara yükseldiğini ve 11 kat büyüdüğünü dile getirdi.

Baril ayrıca; 'İstanbul'da bir pilot eğitim merkezi kuracağız ve Tüm Ortadoğu'ya pilot yetiştireceğiz. Bu anlaşmadan dolayı son derece mutluyum' dedi.










SSM ve Airbus'tan dev iş birliği

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Sinerji Havacılık ~ 6 yıl önce
Pazara giriş belgelendirilmesi, Uretim- tasarim sht 21, easa part 21 yetkisi alimi konusunda KOBIlere destek olunmali. Mevzuatların süreçleri uzmanlik gerektiren ve maliyetli bir yatirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kostüm şov ~ 6 yıl önce
Abi ne iğrenç ceketler. Çok aradınız mı. Göbek üstü tek düğme modeli. 3 ikramiye ile ceket alın adam gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yola devam ~ 6 yıl önce
Bu kadar saçma yorum yapmak zorundamısın gereksiz boş adam..
THY yakar ~ 6 yıl önce
THY Pilot yetiştirir maliyetinin 10 katını pilotundan alır. 140 bin avro ya imza attırır. Faiz ödemekten borcun bitmez. Arada yine kazanan airbus olur. Ütülen yine TÜRK milleti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avmat ~ 6 yıl önce
İsmailciğim avmat sana birşey hatırlatıyor mu? Hani ortaklarının belli olmadığı, thy'ye neyi kaça sattığı belli olmayan, oğlunun çalıştığı firma var ya o işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airport haber !!! ~ 6 yıl önce
nedense işine gelmeyen yorumları yayınlamıyorsunuz anladık da yayınlanan yorumları neden siliyorsunuz ? böyle yapmakla elinize ne geçecek, daha çok mu para kazanacaksınız, birilerine mi yaranacaksınız yoksa korkunuz mu var? objektif olmadığınızı ve ne olduğunuzu artık cümle alem biliyor yorumları ister yayınlayın ister yayınlamayın ister silin ister silmeyin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hedef ~ 6 yıl önce
Hedef yerli araba olsun. Uçaktan inen sürüyor birader, vesait yok, arabalar çok pahalı. Araba ucuz olsa Günlüğü 50 liradan kiralansa ne güzel olur. Ankara'ya iniyorsun, üstelik başşehir, Çankaya'ya gideceksin diyelim, yarım günlük yol resmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkat ~ 6 yıl önce
Airbus buraya işçilik maliyetleri,vergi muafiyetleri ve siyasi çıkarlar nedeniyle yatırım yapıyor kimse boşa sevinmesin. Biz ne zaman patentli icat yapar dünyaya satarız o zaman ileri gideriz elalemin ucuz iş gücü olarak değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklisin ~ 6 yıl önce
fakat çin örneği gibi bi örnek var günümüzde.yani üretmeyi öğrenen insanlarimiz var.bu gayet önemli bir gelişme.en azindan birileri nasil uretildigini ogreniyor yani...yeri geldiginde bu insanlar daha iyilerini uretebilir eger desteklenirlerse ve iyi yonlendirilirlerse...
Yerli ve milli ~ 6 yıl önce
Çok güzel bir haber.. SSM Müsteşarlığının ve THY nin katkısı ile yerli havacılık sanayi büyük bir ivme yakalıyor.. Allah yar ve yardımcımız olsun.. Emeği geçenlere müteşekkiriz.. Mutabakatın takipçisi olacağız inşallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavaş ~ 6 yıl önce
kalk yerine yat rüya görüyorsun...
Yerli ve milli mi ??? ~ 6 yıl önce
Ne hikmetse bir takım insanlar bir anda yerli ve milli oldular ! Koltuk ve çıkar nelere kadir bee...
Hayırlı olsun ~ 6 yıl önce
350 ler hayırlı olsun. İşte güçlü Türkiyenin başka kanıtı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000