22 Mart 2010, Pazartesi 14:42:11

Sportif Havacılığa Darbe Vurmak İstiyorlar

Sakarya'nın Sapanca ilçesi’ndeki havaalanında hangarların yıkılmak istenmesine vatandaşın tepkisi çığ gibi büyüyor.
  • Koca yatırım ve milli servet olan Topel Meydanının sivil trafiklere açılmaması için direnen Deniz Kuvvetleri, Hem milli ekonomimize zarar vermiş, hem de bununlada yetinmeyerek sivil appron bölgesine 1 nöbetçi dikmedikleri için (koruma amaçlı sivilleride sokmuyorlar bu bölgeye) sivil apronda bulunan tüm mefruşat (masa, sandalye, sehpa vs.), klimalar, jeneratörler, asma tavanlar ve hatta camlar bile dışardan girenler tarafından çalınmıştır. Bunun iki sebebi iş yoğunluğunun / trafiğin artmasını istememeleri ve sivil apron bölgesini helikopter pilotlarının eğitim amaçlı kullanmasıdır. Ancak bu bir milli servettir, ve en son DHMI bir güvenlik görevlisi koydurmayı zorla kabul ettirdi.Airport haber olarak bunun üzerine gidiniz ve sapancadaki meyda
  • Bu sportif meydanın yıkılmak istenmesinin asıl sebebi Deniz Kuvvetleridir. Oranın hemen yanında yer alan Cengiz Topel Deniz Hava Üs Komutanlığı yönetimindeki 2 kişi uçuş emniyeti kılıfı altında orada uçuş yapılmasını ve oluşabilecek kazaları yasakcı zihniyet ile çözme çabası içindedir. Üs komutanı Tuğamiral Hakan Üstem bu konuda defaaten genelkurmay ve deniz kuvvetlerine gidip kapatma faaliyeti için çabalamıştır. En son ise belediye başkanını orman arazileri ve bir takım vaatler ile yanına çekerek burayı kapattırmaya ama arka planda görünmemeye çabalamaktadır.Bizim tavsiyemiz böyle bizans oyunlarından vazgeçerek asıl yapmaları gereken havacılığın her alanına destek olmaya çalışsınlar. Bu vatana gerçek bir hizmettir.
  • ANKA havacılık yetkililerinin orada çok emeği vardı onlar bile bu siyasetten bıktılar ve orayı terk ettiler şimdi ise durum bu işallah ANKA havacılık Karasuda başarılı olur ve onlara Sapancada bizlere yaşattıkları uçuş keyfinden ötürü teşekkür ederim
  • Hazarfen'i de yıksınlar o zaman. O da göl havzasında. Normalde Dalan yıkacaktı ama başaramadı. Şimdi sahipleri milyonlarca lira rant sağlıyor oradan.
  • sapanca golunun icine etmisler yillarca.simdide gol birdenbire bir iki hangar ile hemen kirlenecek. birileri avantalarini alamadi herhalde.
  • Orada Tarkim in adı geçiyor,Esnaf Faruk a sormadan yıkısınlarda görelim!kim orayı yıkacakasa belediye ise belediyeyi yok SHGM ise genel müdürlük binasını adamın başına yıkar,siz onu ne zannediyorsunuz !
  • Bende çorbamı isterim mantığı işte havacılığı buralara kadar getirdi...Adamın biri komisyonunu istemiştir...Yolunu bulmak istemiştir...Diğeride buna meydan vermemiştir...Türk Havacılığı Gelişim Süreci işte böyle işliyor...
  • Size bu yakışır. ABD ve Kanada'dan ne diye örnek veriyorsunuz? En az yüz yıl uzakız öyle bir havacılık anlayışından. Pırıl pırıl bir tesis, bu tesis yapılmadan önce aklınız neredeydi. İzinsiz mi yaptılar? Gecekondu mu bu? Yıkın, yıkın, siz sadece yıkarsınız. Çünkü yapmak diye bir şeyi öğrenmemişsiniz.
  • kardeşim madem havacılık yapıyorsunuz,zorunlu olarak bağlanmak zorunda olduğunuz shgm ye ödediğiniz resmi haraç gibi,yerel yönetime de uygun görülen miktar kadar gönüllü haraç ödeyeceksiniz,olup bitecek..Acaba ne kadar istediler de veremedi bu hangarın sahipleri merak ettim..
  • Çünkü, bir Türkiyeye bakın birde kuzey amerikaya sadece a.b.d değil kanadada durum aynı Herhangibi biri hiçkimseye sormadan sadece kuleye bağlanarak kalkış izni aldıktan sonra havalanabiliyor örnek bahçe ilaçlama uçakları kimseye birşey sormuyorlar sadece bazen ATC ye ama oda yüksek uçacaklarsa ! Bizde mi ? Bizimkilere kalsa maket uçak için bile izin almamızı gerekli prsoduru yerine getirmemizi bekleyecekler kaldıki bir sürü sorun çıkaracaklar !! Adam olmaz bu ülke zor.. çok zor...

Havacılığı sevdirmek ve geniş kitlelere havacılık sevgisini aşılamak için sportif amaçlı kullanılan Sapanca Havaalanı’nda, son günlerde yıkım gerginliği yaşanıyor.

Sapanca ilçesi Kırkpınar Mahallesi Melih Kibar Caddesi sahil yolu üzerinde yer alan havaalanında bulunan hangarları yıkmak için bölgeye giden ADASU ekiplerini vatandaş engellemişti.

Sportif havacılığa gönül veren vatandaşların tepkisi karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Sapanca Belediyesi’ne bağlı ekipler, yıkımı gerçekleştirememişti.

Bugünlerde ise Sapancalılar’ın yanı sıra sportif havacılığa gönül verenler, Sapanca Belediyesi’nin yıkım kararından vazgeçmesini istiyor.

İlki geçen yıl Haziran ayında düzenlenen Tarkim Sapanca Havacılık Festivali’ne gösterilen yoğun ilgi de Sapanca Havaalanı’ndaki yıkımın ne denli yersiz olduğunu gösteriyor.

Sportif Havacılığa Darbe Vurmak İstiyorlar

Sportif Havacılığa Darbe Vurmak İstiyorlar

Sportif Havacılığa Darbe Vurmak İstiyorlar

Sportif Havacılığa Darbe Vurmak İstiyorlar

AirportHaber

Sportif Havacılığa Darbe Vurmak İstiyorlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
Koca yatırım ve milli servet olan Topel Meydanının sivil trafiklere açılmaması için direnen Deniz Kuvvetleri, Hem milli ekonomimize zarar vermiş, hem de bununlada yetinmeyerek sivil appron bölgesine 1 nöbetçi dikmedikleri için (koruma amaçlı sivilleride sokmuyorlar bu bölgeye) sivil apronda bulunan tüm mefruşat (masa, sandalye, sehpa vs.), klimalar, jeneratörler, asma tavanlar ve hatta camlar bile dışardan girenler tarafından çalınmıştır. Bunun iki sebebi iş yoğunluğunun / trafiğin artmasını istememeleri ve sivil apron bölgesini helikopter pilotlarının eğitim amaçlı kullanmasıdır. Ancak bu bir milli servettir, ve en son DHMI bir güvenlik görevlisi koydurmayı zorla kabul ettirdi.Airport haber olarak bunun üzerine gidiniz ve sapancadaki meyda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu sportif meydanın yıkılmak istenmesinin asıl sebebi Deniz Kuvvetleridir. Oranın hemen yanında yer alan Cengiz Topel Deniz Hava Üs Komutanlığı yönetimindeki 2 kişi uçuş emniyeti kılıfı altında orada uçuş yapılmasını ve oluşabilecek kazaları yasakcı zihniyet ile çözme çabası içindedir. Üs komutanı Tuğamiral Hakan Üstem bu konuda defaaten genelkurmay ve deniz kuvvetlerine gidip kapatma faaliyeti için çabalamıştır. En son ise belediye başkanını orman arazileri ve bir takım vaatler ile yanına çekerek burayı kapattırmaya ama arka planda görünmemeye çabalamaktadır.Bizim tavsiyemiz böyle bizans oyunlarından vazgeçerek asıl yapmaları gereken havacılığın her alanına destek olmaya çalışsınlar. Bu vatana gerçek bir hizmettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ANKA havacılık yetkililerinin orada çok emeği vardı onlar bile bu siyasetten bıktılar ve orayı terk ettiler şimdi ise durum bu işallah ANKA havacılık Karasuda başarılı olur ve onlara Sapancada bizlere yaşattıkları uçuş keyfinden ötürü teşekkür ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hazarfen'i de yıksınlar o zaman. O da göl havzasında. Normalde Dalan yıkacaktı ama başaramadı. Şimdi sahipleri milyonlarca lira rant sağlıyor oradan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sapanca golunun icine etmisler yillarca.simdide gol birdenbire bir iki hangar ile hemen kirlenecek. birileri avantalarini alamadi herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Orada Tarkim in adı geçiyor,Esnaf Faruk a sormadan yıkısınlarda görelim!kim orayı yıkacakasa belediye ise belediyeyi yok SHGM ise genel müdürlük binasını adamın başına yıkar,siz onu ne zannediyorsunuz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bende çorbamı isterim mantığı işte havacılığı buralara kadar getirdi...Adamın biri komisyonunu istemiştir...Yolunu bulmak istemiştir...Diğeride buna meydan vermemiştir...Türk Havacılığı Gelişim Süreci işte böyle işliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Size bu yakışır. ABD ve Kanada'dan ne diye örnek veriyorsunuz? En az yüz yıl uzakız öyle bir havacılık anlayışından. Pırıl pırıl bir tesis, bu tesis yapılmadan önce aklınız neredeydi. İzinsiz mi yaptılar? Gecekondu mu bu? Yıkın, yıkın, siz sadece yıkarsınız. Çünkü yapmak diye bir şeyi öğrenmemişsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kardeşim madem havacılık yapıyorsunuz,zorunlu olarak bağlanmak zorunda olduğunuz shgm ye ödediğiniz resmi haraç gibi,yerel yönetime de uygun görülen miktar kadar gönüllü haraç ödeyeceksiniz,olup bitecek..Acaba ne kadar istediler de veremedi bu hangarın sahipleri merak ettim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çünkü, bir Türkiyeye bakın birde kuzey amerikaya sadece a.b.d değil kanadada durum aynı Herhangibi biri hiçkimseye sormadan sadece kuleye bağlanarak kalkış izni aldıktan sonra havalanabiliyor örnek bahçe ilaçlama uçakları kimseye birşey sormuyorlar sadece bazen ATC ye ama oda yüksek uçacaklarsa ! Bizde mi ? Bizimkilere kalsa maket uçak için bile izin almamızı gerekli prsoduru yerine getirmemizi bekleyecekler kaldıki bir sürü sorun çıkaracaklar !! Adam olmaz bu ülke zor.. çok zor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000