26 Nisan 2013, Cuma 08:42:22

"SPACESHIPTWO" TARİHİ UÇUŞA HAZIR

Uzay turizmini başlatan şirket olmayı amaçlayan Virgin Galactic’in geliştirdiği SpaceShipTwo (SS2), roketini kullanacağı ilk test uçuşuna hazırlanıyor. Uzay aracının, test uçuşunda ses duvarını delmesi bekleniyor.
  • Postu deldirmesinde.
  • Biz hala maket uçak üreteceyik değil mi agalar..Bizi bu duruma getiren insanlara ben başka bişi demiyorum..

İngiliz milyarder Richard Branson’ın Virgin Group havayolu şirketinin parçası olan Virgin Galactic, Dünya’nın yörüngesine turist taşımak için geliştirdiği SpaceShipTwo adlı altı kişilik uzay aracını Pazartesi günü roketiyle  ateşleyecek.

Las Vegas Sun gazetesine konuşan Branson,  “Ses duvarını delmeyi planlıyoruz. Pazartesi bizim için tarihi bir gün olacak” dedi. Ses duvarı, deniz seviyesinde 1235.53 km.

SpaceShipTwo, 12 Nisan’da gerçekleştirilen en son test uçuşunda, itiş sisteminden dışarıya verilen oksitleyici maddeyle, uzay uçuşu esnasında nasıl bir görünüm sergileyeceğini ortaya koydu. Yanıcı madde, ABD’li Scaled Composites şirketi tarafından üretildi.

Branson, Virgin Galactic’in web sayfasından yaptığı açıklamada, “Yapılan test, uçuş esnasında SpaceShipTwo’nun roketlerinin düzgün bir şekilde çalıştığını görmek içindi. Uzaya yolcu taşımak için bu çok kritik bir adım” ifadesini kullandı.

2014’TE UZAYA ÇIKABİLİR

SpaceShipTwo, roketini ateşleyeceği uçuşuna başlamadan önce, White Knight Two adı verilen taşıyıcı uçaktan gökyüzüne bırakılacak. SpaceShipTwo, havada konumlanmasının ardından roketini ateşleyecek ve müthiş bir süratle yükselmeye başlayacak.

SpaceShipTwo, 2004 yılında yörünge altı ilk özel tasarım insanlı hava aracı olarak tasarlanan ve Ansari X Ödülü’nü kazanan SpaceShipOne’ın geliştirilmiş modeli olarak biliniyor. SpaceShipOne, 2004 yılındaki başarısıyla 10 milyon dolar ödül kazanmıştı.

Scaled Composites, roketli uçuş için yapılan planların sorunsuz gerçekleştirilmesi halinde, 2013 sonunda SpaceShipTwo’nun atmosferin ötesine geçebileceğini belirtti. Koltuk fiyatı 200 bin dolar olan SpaceShipTwo’da uçmak için bugüne kadar 500 kişinin rezervasyon yaptırdığı belirtildi.

Konu hakkında Discovery News’a açıklama yapan Virgin Galactic Başkanı George Whitesides, “Atmosfer dışına çıkmayı amaçlayan uçuş hava şartları ve diğer birçok faktöre bağlı olarak belirleneceği için kesin bir tarih yok. Ancak roketli ilk test uçuşu önemli bir adım olacak” dedi. (NTV)

"SPACESHIPTWO" TARİHİ UÇUŞA HAZIR

Yorumlar

Rich ~ 11 yıl önce
Postu deldirmesinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz halaa ~ 11 yıl önce
Biz hala maket uçak üreteceyik değil mi agalar..Bizi bu duruma getiren insanlara ben başka bişi demiyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000