25 Ekim 2020, Pazar 09:33:37

Southwest Airlines orta koltuk engelini kaldırıyor

Southwest Airlines, pandemi sırasında yolcuları daha güvende hissettirmek için popular rotalarda aylardır boş bıraktığı orta koltuk engelini kaldıracağını bildirdi.

Southwest Airlines, pandemi sırasında yolcuları daha güvende hissettirmek için popular rotalarda aylardır boş bıraktığı orta koltuk engelini kaldıracağını bildirdi. Havayolu, "güvenilir tıp ve havacılık kuruluşlarından gelen bilime dayalı bulgulara" danıştıktan uygulamayı başlatacaklarını ve böylece uçuş satmanın daha rahat olacağını belirtti.

Southwest Airlines, "Ortadaki koltukları etkin bir şekilde açık tutma uygulaması, virüsün davranışı hakkında çok az bilgiye sahip olduğumuz pandeminin ilk günlerinden bugüne kadar bizi birbirine bağladı. Güvenilir tıp ve havacılık organizasyonlarından elde edilen bulgulara dayanarak, 1 Aralık 2020'den itibaren seyahat için, orta koltuklar dahil mevcut tüm koltukları satmaya devam edeceğiz.

ÜÇ AYDA 1.2 MILYAR $ ZARAR BİLDİRDİ
Southwest CEO'su Gary Kelly Temmuz ayında yaşadığımız yavaşlamadan bu yana boş zaman yolcu trendlerinde mütevazı gelişmeler gördüğünü, ancak iyileşmenin yakın zamanda olmayacağını belirterek "Ancak, yaygın olarak bulunan aşılarımıza sahip olup sürü bağışıklığına ulaşana kadar, yolcu trafiğinin ve rezervasyon eğilimlerinin kırılgan kalmasını bekliyoruz" dedi.Orta koltuk açma kararı, Southwest'in en büyük üç aylık kaybını açıkladığı için geldi. Havayolu, 30 Eylül'de sona eren üç ayda 1.2 milyar $ zarar bildirdi. Geçen yılın aynı döneminde, Southwest 659 milyon $ kar açıkladı.

IATA, UÇAKTA BULAŞMA RİSKİ AZ
Dallas merkezli havayolu şirketi, havayolunun herkes maske taktığında uçakta koronavirüs kapma riskinin son derece nadir olduğunu gösterdiğini söyledi. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin bir haber bültenine göre, havayollarının gelişmiş temizlik prosedürlerini ve maske gereksinimlerini benimsemesinden önce kaydedilen, uçakla seyahatle ilişkili 44 Covid-19 bulaşma olarak bir vaka görüldü.

YILDIRIM ÇARPMA RİSKİ DAHA FAZLA
Southwest, uçuş sırasında Covid-19'u yakalamanın yıldırım çarpmasıyla aynı risk kategorisi olduğunu gösteren çalışmalara atıfta bulundu.Southwest, IATA'nın önerdiği gibi, 2020'de seyahat eden yaklaşık 1,2 milyar yolcuda 44 kişiye yıldırım çarpmasıyla, koronavirüs kapmanın aynı risk kategorisine girdiğini belirterek, bu yıl her 27 milyon yolcu için bir vaka görüldüğunu bildirdi.Airbus, Boeing ve Embraer tarafından yapılan bir başka çalışma, bir uçağın hava akımı sistemlerinin, filtrelerinin ve koltuk arkası bariyerlerinin, maske takmanın yanı sıra, uçmayı başka bir iç mekan ortamında olmaktan daha güvenli hale getirdiğini buldu.

MÜŞTERİLER ENDİŞELİ
Delta ve Alaska havayolları, halen orta koltukları Ocak ayına kadar bloke etme taahhüdünde bulunan tek ABD'li havayolu olarak görülüyor. Southwest, Şükran Günü sonrası seyahat tatili döneminde tüm koltukları açarak uçuş yapmak için hazırlanırken, bazı müşteriler bunun doğru seçim olup olmadığı konusunda endişelerini dile getirdi.Twitter'da bir kişi “Bu cesaret kırıcı. Orta koltuk boşken bile SW hava yolculuğuna geri dönmeyi düşünemeyecek kadar gergindim. % 100 maske uyumluluğuna mı ihtiyacınız var? Bir kişi bile maskesini takmasa kesinlikle uçaktan inerim" diye yazdı.

Başka bir kişi, vakalar artmaya başladığında orta koltukların neden kaldırıldığını sorguladı "Bu çok üzücü. Tıpkı tüm bilimsel, somut tahminler gibi vakaların yukarı doğru dönmesi ve kışın da devam edeceği yazılıyor. Bu politika ile ailevi bir acil durum için bile uçma riskini göze almam. Umarım bu kararı geri alırlar.

Southwest Airlines orta koltuk engelini kaldırıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000