26 Temmuz 2015, Pazar 09:41:54

Sorunsuz seyahat nasıl yapılır?

Herkes yakınlarıyla güzel ve sorunsuz bir tatil hayali kurar. Bu yüzden tatil planları da haftalar hatta aylar öncesinden yapılmaya başlanır.
  • Low Cost uçup da hizmetler paralı diye feryat figan yaygara koparmayin. ABD de full service carrier s bile bazı ucretlerden para alırken low cost par tabi alır. He o kadar dert ediyorsanız 300 tl ye THY ile ucabilirsiniz.
  • Peki zeki murende onlari girebilecrkmi ucaktaki sinemada... Tobestefurallah

Sorunsuz bir tatil ise gerekli tedbirleri alsanız da kesinlikle garanti değildir. Satın aldığınız bilete rağmen sizin yerinize başka bir yolcunun uçağa alınmasından tutun da, havalimanında karşılaşacağınız çeşitli sorunlar tatilinizi çileye dönüştürebilir. Bu konuda elbette en büyük görev havayolu şirketlerine ve havalimanı işletmecilerine düşüyor. Ancak alınan tüm tedbirler, artan uçak ve yolcu trafiği nedeniyle sorunları ortadan kaldırmaya yetmiyor.

ALTERNATİF GÜZERGAHLARI KULLANIN

Uçakla seyahate çıkacak tatilciler, şehir trafiği ve havalimanındaki yoğunluğu dikkate alarak uçuştan en az 1-2 saat öncesinde terminalde olacak şekilde yola çıkmalılar. Check-in (bilet ve bagaj işlemi) saatinde havalimanına ulaşamadığınız takdirde uçuş hakkınızı kaybedebilir bilet ücretinizi de iade alamayabilirsiniz. Bu yüzden en hızlı şekilde havalimanına gidebilmek için metro ve deniz ulaşımını kullanmayı de ihmal etmeyin.

Bu arada havalimanı işletmecileri de güvenlik noktalarındaki işleyişin hızlandırılması amacıyla personel sayısının artırılması gibi bazı fiziki tedbirler alıyor. Aynı şekilde yolcuların da, kontrollerin hızlıca gerçekleşmesi için bir şeyler yapması gerekiyor. Kontrol sırası gelmeden kemer ve ceplerde bulunan bozuk para, telefon ve diğer metal eşyaların önceden çıkarılarak hazır şekilde beklenmesi, güvenlik denetimlerinin de aksamadan gerçekleştirilmesine yardımcı olacaktır.

PRİZ VE ÜCRETSİZ Wİ Fİ EN BÜYÜK SORUN

Teknolojinin gelişmesiyle yaygınlaşan elektronik eşyalar birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Hemen hemen her tatilci, yanında en az bir elektronik eşya taşıyor. Havalimanlarında tablet, akıllı telefon veya laptoplarımıza yakıt alabileceğimiz güç soketleri bulmak ayrı dertken, ücretsiz wi fi hizmetinin de her yerde verilmemesi ciddi sorun oluşturuyor. Özellikle şarjı biten telefon veya tabletiniz, tatilinizi kâbusa dönüştürmeye yetecektir.

OTURMA GRUBU YETERSİZ

Bazı havalimanlarındaki oturma gruplarının yetersizliği ise yolculara mağduriyet yaşatıyor. Fiyatlar sebebiyle restoranlara gitmek istemeyenler, terminalde boş buldukları yerlerde uçuş saatini beklemeyi tercih ediyor. Hatta bazıları, yüksek otel fiyatları veya yakında bir otel bulunmayışı nedeniyle yerlerde geceliyor. Yaşanan uzun süreli gecikmelerse yolcuları daha da perişan ediyor.

KAYIP BAGAJ DERDİ BİTMİYOR

Hiç kuşkusuz tatilcileri en çok mağdur eden sorunların başında bagaj kayıpları geliyor. Tatile başlayacak veya tatilden dönen yolcular, bagajlarının uçaktan çıkmaması karşısında büyük şok yaşıyor. Havalimanları ve yer işletme hizmetleri son teknolojiye sahip sistemler kursa da, maalesef bagaj kayıpları konusuna kesin bir çözüm bulabilmiş değil. Özellikle yoğunluğun arttığı yaz döneminde bagajlar uçaktan geç gelmekle kalmıyor, birçoğunda da ciddi hasarlar meydana gelebiliyor. Bu yüzden bagajınızı teslim alsanız dahi iyice kontrol etmeden havalimanından ayrılmayın. Eğer bagajınızda hasar varsa, mutlaka rapor tutturup ilgili şirket birimine teslim ederek hakkınız aramayı ihmal etmeyin.

UÇAKTA DA SORUN BİTMİYOR

Havalimanlarındaki sıkıntıları en az hasarla atlatan bazı yolcular, uçakta başka sorunlarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Dar ve arızalı koltuklar, çok konuşan yolcular, bebek ağlaması ve yaramaz çocuklar ile beğenilmeyen ikramlar gibi çeşitli sorunlar seyahatinizi kâbusa çeviriyor.

YOLCULAR SİNEMA DA İSTİYOR

Yapılan bir araştırmaya göre yolcuların uçakta olmasını istedikleri özellikler arasında bir hayli ilginç öneriler var. Yolcuların hayallerindeki uçakta, ‘film salonu, masaj, kokteyl bar, duş, kapsül tipi yatak odaları ve çocuklar için ses geçirmez özel bölümler' gibi istekler öne çıkıyor. E-postalarını kontrol etmek ve internette gezinebilmek için ücretsiz iPad kullanım hizmeti isteyenler de, ‘şeffaf tavan ve tabanlı uçaklarla' gökyüzü ve yeryüzünün tüm güzelliklerini yaşamak isteyenler de var. Yolcular bazı uygulamalardan ise son derece rahatsızlık duyuyor. Neyse ki, daha çok ABD'deki havayolu şirketlerindeki can sıkıcı uygulamalar, Türkiye'de hayata geçmedi. Ancak, özellikle low cost (ucuz maliyetli havayolu) şirketlerin, ‘ikram ve koltuk seçimi' gibi birçok hizmeti paralı sunması yine de endişe uyandırıyor. Araştırmaya göre yolcular, aktarmalı uçuş, iadesiz bilet, dar koltuk, evcil hayvan ücreti gibi birçok uygulamadan ciddi rahatsızlık duyuyor. (Zaman)

Sorunsuz seyahat nasıl yapılır?

Yorumlar

~ 9 yıl önce
Low Cost uçup da hizmetler paralı diye feryat figan yaygara koparmayin. ABD de full service carrier s bile bazı ucretlerden para alırken low cost par tabi alır. He o kadar dert ediyorsanız 300 tl ye THY ile ucabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B777 ~ 9 yıl önce
Peki zeki murende onlari girebilecrkmi ucaktaki sinemada... Tobestefurallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000