30 Mayıs 2017, Salı 09:07:49

Son uçuşu olacaktı... Pilot ölümden döndü!

Foxy Lady olarak bilinen Vixen Sea uçağı Somerset’e acil iniş yaparken pilot ölümden kıl payı kurtuldu.
  • Her şey boyacı küpü gibi kolay dimi uçak yapmak senin zihnin gibi at arabası yapmaya benzemez her parçanın testi sertifiyesi var. Aquila nereden çıktı anlamadım uçak almanyadan fabrika olarak bursalı özel teşebbüs tarafından alındı devlete mal etmek ne alaka.Hür kuş seri üretime alındı ve üretim bandında az araştır istersen adı üstünde eğitim uçağı acemi pilotlar eğitilecek kılı kırk yarılması normal tabii.
  • Turk olsaydi zararsiz inis yapardi.
  • Adamlar neler neler yapmış, müzeye kaldırmış biz hala kendi gazımızla uçuyoruz. N'oldu Anadolu Kartalı Aquila? N'oldu Hürkuş eğitim uçağında eğitim alan var mı? Seri üretime girdi mi? 10 sene oldu. Hep aynı masal. Yok bir yerden başlamamız gerek, yok motor yapmak kolay mı sen yap ozaman, yok engel olmayın bari. Uçuyoruz, gelişiyoruz derken adamların tarihi uçaklara bakıyorum da... havanda su dövmeye devam.
  • Son uçuşu olmuş işte. Problem nerede?

Foxy Lady olarak bilinen Vixen Sea uçağı Somerset’e acil iniş yaparken pilot ölümden kıl payı kurtuldu.

1960’larda Kraliyet Deniz Kuvvetlerinde hizmet veren Foxy Lady, Cambridgeshire’daki Duxford hava şovundan Yeovilton’daki üsse dönerken iniş takımları açılmayınca gövde üstü iniş yaptı.

Uçak piste indiğinde kabinin üst kısmında kopma ve yanma meydana gelmesine rağmen pilot yara almadan kurtuldu.





Son uçuşu olacaktı... Pilot ölümden döndü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

M!!! ~ 7 yıl önce
Her şey boyacı küpü gibi kolay dimi uçak yapmak senin zihnin gibi at arabası yapmaya benzemez her parçanın testi sertifiyesi var. Aquila nereden çıktı anlamadım uçak almanyadan fabrika olarak bursalı özel teşebbüs tarafından alındı devlete mal etmek ne alaka.Hür kuş seri üretime alındı ve üretim bandında az araştır istersen adı üstünde eğitim uçağı acemi pilotlar eğitilecek kılı kırk yarılması normal tabii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turki ~ 7 yıl önce
Turk olsaydi zararsiz inis yapardi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Phantom ~ 7 yıl önce
Burun iniş takımı olmadan (bir kaç tane), tek ana dikmesi olmayan; 2 ana dikmesi de olmayan Phantom uçaklarının inişine şahit oldum. Freni patlayıp bir kamyoneti pert eden ve kulübeyi yıktıktan sonra durabileni gördüm. Bu uçakların hepsi uçak bakımcılarımızın gayretleri ile hemen tekrar uçuşa verildi ve yıllarca uçtu. Bunu beğenmeyen arkadaşımız bazı gerçekleri bilmiyor olabilir. Bu teknisyenlerimiz adam bile yaparlar, bir uğra istersen
M ~ 7 yıl önce
Adamlar neler neler yapmış, müzeye kaldırmış biz hala kendi gazımızla uçuyoruz. N'oldu Anadolu Kartalı Aquila? N'oldu Hürkuş eğitim uçağında eğitim alan var mı? Seri üretime girdi mi? 10 sene oldu. Hep aynı masal. Yok bir yerden başlamamız gerek, yok motor yapmak kolay mı sen yap ozaman, yok engel olmayın bari. Uçuyoruz, gelişiyoruz derken adamların tarihi uçaklara bakıyorum da... havanda su dövmeye devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevgili M ~ 7 yıl önce
T-33’ler, Hava Kuvvetlerimizden emekliye ayrıldığı 1997 yılına kadar 46 yıl süreyle jet pilotlarımızın yetiştirilmesinde jet eğitim uçağı olarak ve ayrıca uçuş birliklerinde filolara yeni katılan pilotların gündüz ve gece intibak, alet uçuş eğitimleri ve irtibat görevlerinde yoğun bir şekilde kullanılmıştır. 2006'da 1966 model F-4'ler uçuyordu. Gördüğün gibi, tarihi yaşatmıyoruz; YAŞIYORUZ. Bunu hakiki havacılar yapabilir.
KPT ~ 7 yıl önce
Son uçuşu olmuş işte. Problem nerede?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000