22 Mayıs 2009, Cuma 08:28:39

Son teknoloji helikopterler görücüye çıktı

Rusya'nın başkenti Moskova'da bu yıl 2'ncisi düzenlenen "HeliRussia 2009" uluslararası helikopter sanayisi fuarında, dünyanın son teknoloji ürünü helikopterleri görücüye çıktı.
  • Rusya'da kullanılan Ka-50 ile Türkiye'ye satılmak istenen Ka-50 arasında çok fark var . Türkiye'ye satılmak istenen Ka-50nin TSK ihtiyaçlarına cevaben kokpit düzeni tamamen değiştirildi fakat makinalı tüfegi sabit olduğu için yani döner mekanizmaya sahip olmadığı için ihaleyi Agusta Westland'a kaptırmıştır TSK ihtiyaclarına cevap veren bir helikoper olsaydı kesinlikle ihaleyi alırdı. birbirleriyle ters yönde dönen pervaneleri sayesinde manevra kabiliyeti çok iyi bir helikopter. askeri alanda başka örneği yoktur.
  • herlikopterlerin resimleride olsa süper olur bence uçakların gelişmişini gördüm fakat helikopterlerin fazla gelişmişini görmedim helikopterlerin resimlerinide yerleştirirseniz çok iyi olur.
  • hahaha ne güzel espri yaptım dimi... Hadi amaaa yorumları bekliyorum.. nooldu
  • Tabi, Kamov baktı gördü KA50'nin kod adını değiştirip, satmak istediği ülkenin müstakbel Başbakanının soyadını vermek de kurtaramadı, KA52'ye böyle bi kod layık görmüş. KA54 için kod adı aralarsa benim şimdiden iki önerim var: "Ginn Alley" veya "Cheap Donkey" uyar bence... :D
  • Fuara Türkiye'den bir firma katılmış mı? Yazık çok yazık... Ortadoğu' da söz sahibi olmaya çalışan bir ülke, savunma sanayisinde kendi hava araçlarını üretemiyor...Sonra birbirimizi kandıralım...

Moskova'daki Krokus Expo fuar merkezinde 21-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenmekte olan fuara 16 ülkeden 144 firma katıldı. Milya, Kamov, KVZ, Eurocopter, Agusta Westland, Robinson, Enstrom, Bell Helicopter, MD Helicopters, Turbomeca, Becker Avionics, Pall Corporation, Breeze-Eastern, Honeywell Aerospace, Kamatics, Simplex Manufacturing, Semia gibi dünyaca ünlü markalara ait toplam 15 helikopterin sergilendiği fuara, Rusya'nın son model Ka-52 "Alligator" askeri helikopteri damgasını vurdu.

Kamov Genel Müdürü Sergey Mikheev, Ka-52 helikopteriyle ilgili basına yaptığı açıklamada, "Ka-52 günün 24 saati her türlü hava şartında çok yüksek uçuş ve manevra özeliklerine sahip yeni nesil askeri helikopterdir. Bu helikopteri şimdilik yurtdışına ihraç etmeyi düşünmüyoruz. Öncelikli hedefimiz ordumuzdaki modernleşme sürecine katkıda bulunmaktır. Helikopterimizin yurtdışında başka bir emsali yok. Kamov şirketi olarak böyle bir ürünü geliştirdiğimiz için mutluyuz" dedi.

Bu arada, Japonya'nın Gen Corporation şirketine ait dünyanın en küçük helikopteri olma özelliğine sahip GEN H-4'ün fuarda sergileneceğinin açıklanmasına rağmen Moskova'ya getirilmediği bildirildi.

Son teknoloji helikopterler görücüye çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
Rusya'da kullanılan Ka-50 ile Türkiye'ye satılmak istenen Ka-50 arasında çok fark var . Türkiye'ye satılmak istenen Ka-50nin TSK ihtiyaçlarına cevaben kokpit düzeni tamamen değiştirildi fakat makinalı tüfegi sabit olduğu için yani döner mekanizmaya sahip olmadığı için ihaleyi Agusta Westland'a kaptırmıştır TSK ihtiyaclarına cevap veren bir helikoper olsaydı kesinlikle ihaleyi alırdı. birbirleriyle ters yönde dönen pervaneleri sayesinde manevra kabiliyeti çok iyi bir helikopter. askeri alanda başka örneği yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
herlikopterlerin resimleride olsa süper olur bence uçakların gelişmişini gördüm fakat helikopterlerin fazla gelişmişini görmedim helikopterlerin resimlerinide yerleştirirseniz çok iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hahaha ne güzel espri yaptım dimi... Hadi amaaa yorumları bekliyorum.. nooldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tabi, Kamov baktı gördü KA50'nin kod adını değiştirip, satmak istediği ülkenin müstakbel Başbakanının soyadını vermek de kurtaramadı, KA52'ye böyle bi kod layık görmüş. KA54 için kod adı aralarsa benim şimdiden iki önerim var: "Ginn Alley" veya "Cheap Donkey" uyar bence... :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Fuara Türkiye'den bir firma katılmış mı? Yazık çok yazık... Ortadoğu' da söz sahibi olmaya çalışan bir ülke, savunma sanayisinde kendi hava araçlarını üretemiyor...Sonra birbirimizi kandıralım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000