17 Nisan 2021, Cumartesi 02:47:10

SON DAKİKA | THY Teknik Genel Müdürü Ahmet Karaman vefat etti

Türk Hava Yolları Teknik Genel Müdürü Ahmet Karaman hayatını kaybetti.
  • İyi bilirdik, Allah rahmet eylesin. Yakınlarının da başı sağ olsun.
  • Mekani cennet olsun ! Omrunu sektore adamis degerli bir buyugumuz.
  • Ahmet Bey'le Onur Air Teknik'te 8 yil calistim. Cok nahif, alcak gonullu, babacan bir insandi. Nerede gorse guler yuzuyle selamlasir, takilmadan gecmezdi. Cok uzgunum, en cok da son gorevimizi yerine getiremedigimiz icin. Allah'tan rahmet yakinlarina ve sevdiklerine sabir dilerim. Ruhu sad olsun.
  • rabbim rahmet etlesin mekanı cennet olsun biz razıydık rabbimde razı olsun
  • kabinde yiyecek içecek servisine son verin. Ekiplerin hasta olması için elinizden geleni yapıyorsunuz.
  • Mekanı Cennet olsun.Yakınlarına,tüm sevdiklerine başsağlığı ve sabır diliyorum.Allah Rahmet etsin.
  • Adam dua etmiş, sana batan ne hayırdır, din düşmanı mısın birader??????
  • Merhum müdürümüz ile bir uçak teslimatında aynı ortamda idik. Biz personeline karşı hep güleryüzle hoşgörüyle yaklaşırdı.rabbim Gani Gani rahmet eylesin.
  • Allah rahmet eylesin. Babacan bir insandı. Umarım teknik içerisinde korona önlemleri açısından ders verici bir olay olmuştur. İnsan kaynakları durumun ciddiyetine varsın ve mühendis, memur kim varsa komple evden çalışmaya geçsin. Teknisyen arkadaşlar için de muhakkak ki gerekli önlemler alınsın. Öyle “seve seve” en az 10 gün ya da komple ofise geleceksin diye ani kararlar verilmesin bundan sonra.
  • Allah c.c. Rahmet Eylesin. Mekanın Cennet olsun Güzel insan. Sevenlerine ve Ailesine sabırlar dileriz...

Türk Hava Yolları Teknik Genel Müdürü Ahmet Karaman hayatını kaybetti.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada THY Teknik Genel Müdürü Ahmet Karaman'ın vefat ettiği duyuruldu. Merhum Karaman'ın Covid-19 teşhisi ile hastaneye kaldırıldığı ve yapılan tedaviye rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ahmet Karaman 2014 yılından bu yana THY Teknik Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

AHMET KARAMAN KİMDİR?
Ahmet Karaman 1960 yılında Trabzon’un Köprübaşı ilçesi Beşköy beldesinde doğdu. 1978 yılında Haydarpaşa Teknik Lisesi’nden, 1984 senesinde de Londra Üniversitesi Queen Mary College Uçak Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

1985 yılında kariyerine Türk Hava Yolları’nda uçak mühendisi olarak başlayan Karaman, 1989-1994 yılları arasında Tur European Airlines’da Genel Müdür Yardımcısı (Teknik) ve 1994-1998 yılları arasında Air Alfa Airlines’da Genel Müdür Yardımcısı (Teknik ve İdari İşler) olarak kariyerini sürdürdü.

1998-2002 yılları arasında Air Anatolia Airlines’da Genel Müdür Yardımcılığı görevini ifa etti. 2002-2005 yıllarında Fly Air Genel Müdürlüğü görevini üstlendi ve Türkiye’nin ilk low cost yurtiçi uçuşları bu dönemde başlatıldı. 2005 ve 2013 yılları arasında Onur Air’da Teknik İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı ve bu süreçte Türkiye’nin ilk özel bakım ve onarım merkezi açıldı.

09.03.2013-30.05.2014 tarihleri arasında Türk Hava Yolları HABOM A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini üslendi. 2013 yılında faaliyete geçen MRO tesislerinin geçiş sürecini yöneten Karaman, Türk Hava Yolları HABOM A.Ş. ile Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin birleşmesi sürecinde önemli bir rol oynamıştır. Sayın Karaman, 01.06.2014’ten bu yana Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürlüğü ve İcra Komitesi Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

Ahmet Karaman, 02.07.2014 tarihinde Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin bir iştiraki olan Turkbine Teknik Gaz Tribünleri Bakım ve Onarım A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi ve 07.12.2016 tarihine kadar bu görevini sürdürdü. Karaman hâlihazırda; Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin diğer bir iştiraki olan Goodrich Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Servis Merkezi Limited Şirket’inde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

İleri düzeyde İngilizce bilen Karaman, evli ve bir çocuk babasıdır.

SON DAKİKA | THY Teknik Genel Müdürü Ahmet Karaman vefat etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (108)

ÇOLPAN ~ 3 yıl önce
İyi bilirdik, Allah rahmet eylesin. Yakınlarının da başı sağ olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FCA GS ~ 3 yıl önce
Mekani cennet olsun ! Omrunu sektore adamis degerli bir buyugumuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalcin Celik ~ 3 yıl önce
Ahmet Bey'le Onur Air Teknik'te 8 yil calistim. Cok nahif, alcak gonullu, babacan bir insandi. Nerede gorse guler yuzuyle selamlasir, takilmadan gecmezdi. Cok uzgunum, en cok da son gorevimizi yerine getiremedigimiz icin. Allah'tan rahmet yakinlarina ve sevdiklerine sabir dilerim. Ruhu sad olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
recep ~ 3 yıl önce
rabbim rahmet etlesin mekanı cennet olsun biz razıydık rabbimde razı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Servis ~ 3 yıl önce
kabinde yiyecek içecek servisine son verin. Ekiplerin hasta olması için elinizden geleni yapıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Necdet Gürsoy ~ 3 yıl önce
Mekanı Cennet olsun.Yakınlarına,tüm sevdiklerine başsağlığı ve sabır diliyorum.Allah Rahmet etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dua ~ 3 yıl önce
Adam dua etmiş, sana batan ne hayırdır, din düşmanı mısın birader??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rahmet ~ 3 yıl önce
Merhum müdürümüz ile bir uçak teslimatında aynı ortamda idik. Biz personeline karşı hep güleryüzle hoşgörüyle yaklaşırdı.rabbim Gani Gani rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korona ~ 3 yıl önce
Allah rahmet eylesin. Babacan bir insandı. Umarım teknik içerisinde korona önlemleri açısından ders verici bir olay olmuştur. İnsan kaynakları durumun ciddiyetine varsın ve mühendis, memur kim varsa komple evden çalışmaya geçsin. Teknisyen arkadaşlar için de muhakkak ki gerekli önlemler alınsın. Öyle “seve seve” en az 10 gün ya da komple ofise geleceksin diye ani kararlar verilmesin bundan sonra.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bay2 ~ 3 yıl önce
Adam temaslı kimseyi kabul etmiyor.Red ediyor.
KomFly ~ 3 yıl önce
Allah c.c. Rahmet Eylesin. Mekanın Cennet olsun Güzel insan. Sevenlerine ve Ailesine sabırlar dileriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000