01 Aralık 2022, Perşembe 15:57:54

SON DAKİKA | Bursa'da tek motorlu uçak düştü

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde Ovaakça termik santrali yakınlarına helikopter düştüğü ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat ise, "Osmangazi ilçesinde tek motorlu uçağın düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti" açıklamasında bulundu
  • ewt uçuşlar pilot sorumluluğunda ama can sadece onun canı degil. bakın gencecik bir kız öldü. bu sebeple tüm kurallara mecburi olarak uymak zorundayız. yunuseli nde bir otorite olsa ve meydanın VFR şartlara müsaade etmediği söylenip meydan uçuşlara kapansa idi şuan iki kişi de hayatta olacaktı.
  • Sen gidipte şehrin göbegindeki meydana iniş şerit yetkisi verirsen o iniş şeritinin işletmesinide bursada otobüsleri işleten belediye iştiraki şirkete verirsen sonu böyle olur. Havacılık konusunda uzman bir şirket olsa o pilota hava şartlarının kötü oldugunu hatta meydanın VFR uçuşlara kapatıldığını bildirir ve o pilot da o meydana uçmazdı.
  • Yunuseli de hiç bir denetim mercii yok. Bu nedenle uçaklar limitleri dışında uçuruluyor. Teknisyen, dispatch, atco, brifing, işletme temsilcileri hiçbir şey yok. Fakat günde 50-100 (meteoroloji şartlarına göre) sorti uçuş düzenliyorlar. Bu konuda dhmi orayı kapatmaya çalışıyor lakin shgm de bir lobi bunu engelliyot. İnsan canından daha değerli çok şey var anladınız siz!!!
  • Allah rahmet eylesin...
  • PIC uçuşu denilen bu tür uçuşlara seyirci kalmaya etsin… Allah rahmet eylesin. Ailelerine sabırlar versin.
  • Öğrenciler burada olsun dışarda olsun uçuş saatlerini doldurma yarışındalar.benim havasındalar.bu işin iyi karlı bir yatırım olduğunu varsayarak parası olan uçak alıyor.hele son yıllarda eğitimde tam olarak bir fiyasko.yeni pilot olan uçak alanlar daha kötü havanın tehlikeli hareketin ne olduğunu bilmeden piyasa da boy boy gezip hava atıyorlar.hava kötü biz yaparız biz uçarız havası böyle veya ilerde olası kazaları çoğaltacaktır.
  • Allah rahmet eylesin. Havacılık camiasının başı sağ olsun. Tüm havacılarımıza emniyetli uçuşlar dilerim.
  • Bu havada uçulmaz,Allah rahmet eylesin.
  • Allah rahmet eylesin
  • Bir sıkıntı var orada!!Bu kaçıncı arkadaş??Her yıl üç dört uçağı düşen okulmu olur?
Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde Ovaakça termik santrali yakınlarına helikopter düştüğü ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat ise, "Osmangazi ilçesinde tek motorlu uçağın düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti" açıklamasında bulundu.

TC-UHY kuyruk tescilli uçakta hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu. Kazada Hakan Köksal ve birlikte uçtuğu bir arkadaşı hayatını kaybetti.
 






 
SON DAKİKA | Bursa'da tek motorlu uçak düştü

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

!!!! ~ 1 yıl önce
ewt uçuşlar pilot sorumluluğunda ama can sadece onun canı degil. bakın gencecik bir kız öldü. bu sebeple tüm kurallara mecburi olarak uymak zorundayız. yunuseli nde bir otorite olsa ve meydanın VFR şartlara müsaade etmediği söylenip meydan uçuşlara kapansa idi şuan iki kişi de hayatta olacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 1 yıl önce
Sen gidipte şehrin göbegindeki meydana iniş şerit yetkisi verirsen o iniş şeritinin işletmesinide bursada otobüsleri işleten belediye iştiraki şirkete verirsen sonu böyle olur. Havacılık konusunda uzman bir şirket olsa o pilota hava şartlarının kötü oldugunu hatta meydanın VFR uçuşlara kapatıldığını bildirir ve o pilot da o meydana uçmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 1 yıl önce
Şirketin uçma demesine gerek varmı hocam??can senin canın,pilot sensin..Ucamayacaksan macera aranmaz,beklersin vfr şartlar oluşsun!!!
Yunuseli ~ 1 yıl önce
Yunuseli de hiç bir denetim mercii yok. Bu nedenle uçaklar limitleri dışında uçuruluyor. Teknisyen, dispatch, atco, brifing, işletme temsilcileri hiçbir şey yok. Fakat günde 50-100 (meteoroloji şartlarına göre) sorti uçuş düzenliyorlar. Bu konuda dhmi orayı kapatmaya çalışıyor lakin shgm de bir lobi bunu engelliyot. İnsan canından daha değerli çok şey var anladınız siz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UPL pilot ~ 1 yıl önce
1. Hergün 50 100 sorti var demişsin delilin var mı? 2. Denetleme yok demişsin. ATO su da var ,okul içinde dispach i de var. Motor bakım teknik hangarı da var. 3. Pilotlar , metar a bakmadan plan yollamaz. Hadi pilotlar bakmadı ben uçarım dedi.uçuş planı mı onaylayan lar işini mi yapmıyor demeye getiriyorsun. Ani değişen hava şartların da inansın elinden gelen birşey yok. Bu zihniyet olduğu sürece zaten sportif havacılık ilerlemiyor . Her kaza da kapatalım o zaman bir yerleri.
Plt.. ~ 1 yıl önce
Allah rahmet eylesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 1 yıl önce
PIC uçuşu denilen bu tür uçuşlara seyirci kalmaya etsin… Allah rahmet eylesin. Ailelerine sabırlar versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhmal ve disiplinsiz ~ 1 yıl önce
Öğrenciler burada olsun dışarda olsun uçuş saatlerini doldurma yarışındalar.benim havasındalar.bu işin iyi karlı bir yatırım olduğunu varsayarak parası olan uçak alıyor.hele son yıllarda eğitimde tam olarak bir fiyasko.yeni pilot olan uçak alanlar daha kötü havanın tehlikeli hareketin ne olduğunu bilmeden piyasa da boy boy gezip hava atıyorlar.hava kötü biz yaparız biz uçarız havası böyle veya ilerde olası kazaları çoğaltacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 1 yıl önce
Allah rahmet eylesin. Havacılık camiasının başı sağ olsun. Tüm havacılarımıza emniyetli uçuşlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Limitler ~ 1 yıl önce
Bu havada uçulmaz,Allah rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tech ~ 1 yıl önce
Allah rahmet eylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 1 yıl önce
Bir sıkıntı var orada!!Bu kaçıncı arkadaş??Her yıl üç dört uçağı düşen okulmu olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000