18 Ocak 2018, Perşembe 08:52:06

Sömestr tatili için İstanbul uçuşları tercih ediliyor

Çevrimiçi ucuz bilet satış sitesinin verilerine göre sömestir tatili için bilet alanların büyük çoğunluğu yurt içinde İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi şehirlere uçacak.
  • Bu ülkede eskiden kimsede para yoktu bu nasıl oldu 10/15 senede herkes köşeyi döndü?Şimdi herkes birbiriyle yarışıyor resmen ben daha ultra lüxüm diye eskiden ayakkabi bile alamazdi kimse ne kendine çocuğuna simdi en iyi marka yerleşti herksesin beynine en az 400/500 binlik daireler en az 50/60 binlik arabalar 5 yıldız oteller tatiller hatırlarım eskisen bi kesim insanlar çadır kurardı yazin bazi yerlere simdi yurtdışı tatiller falan ama yinede memnun değiliz.

İstanbul sömestir tatilinin en gözde şehri oldu.

Çevrimiçi ucuz bilet satış sitesinin verilerine göre sömestir tatili için bilet alanların büyük çoğunluğu yurt içinde İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi şehirlere uçacak.

19 Ocak Cuma günü başlayacak ikinci yarı tatili için bilet alanlar yurt içinde en çok İstanbul'u, yurt dışında ise Almanya'yı tercih etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen  web sitesi analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, yarı yıl tatili için yurt içinde en fazla tercih edilen şehir olan İstanbul'un çocuklar için güzel imkanlar sunduğuna belirtti.

Hacıbayramoğlu, şunları kaydetti:

"İstanbul'da Rahmi Koç Müzesi, Miniatürk, Oyuncak Müzesi, Panorama 1453 Müzesi, Uçurtma Müzesi, İstanbul Akvaryum ve diğer akvaryumlar, Dolmabahçe, Topkapı ve Beylerbeyi gibi saraylar, parklar, bahçeler çocuklarınızla gezebileceğiniz yerler arasında.

Gezilecek yerlerin çokluğu, kültürel faaliyetlerdeki çeşitlilik, her yaştan çocuk ya da gence hitap edecek seçeneklerin çokluğu nedeniyle tatillerde İstanbul'a gelmek isteyenlerin sayısında artış oluyor. Sömestr tatili için sitemiz üzerinden bilet satın alan çocuklu aileler ilk olarak İstanbul'u tercih etti. İstanbul'un ardından sömestr tatili boyunca en çok uçak bileti satın alınan şehirler ise sırayla Ankara, İzmir, Antalya, Adana ve Trabzon oldu."

Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmenin tatile çıkacağı sömestr döneminde yurt dışında en çok Almanya'nın tercih edildiğini dile getiren Hacıbayramoğlu, “Sömestir tatili için yurt dışı biletlerine göz attığımızda ilk 5 sırada Frankfurt, Düsseldorf, Berlin ve Münih gibi tam 4 Alman şehri yer alıyor. Diğer talep gören yerler ise kayak yapılabilen ve vizesiz gidilebilen yerler. Bunlarda da ilk sırada Saraybosna var." açıklamasında bulundu.

Sömestr tatili için İstanbul uçuşları tercih ediliyor

Yorumlar

Ağla haline ~ 6 yıl önce
Bu ülkede eskiden kimsede para yoktu bu nasıl oldu 10/15 senede herkes köşeyi döndü?Şimdi herkes birbiriyle yarışıyor resmen ben daha ultra lüxüm diye eskiden ayakkabi bile alamazdi kimse ne kendine çocuğuna simdi en iyi marka yerleşti herksesin beynine en az 400/500 binlik daireler en az 50/60 binlik arabalar 5 yıldız oteller tatiller hatırlarım eskisen bi kesim insanlar çadır kurardı yazin bazi yerlere simdi yurtdışı tatiller falan ama yinede memnun değiliz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
Tam 60’lı, 70’li yıllarda Almanya’ya işçi olarak gitmiş, Türkiye’yi hâlâ bıraktığı gibi bulacağını sanan ancak kendisi Avrupa’da olduğu halde geldiği tek ülke Türkiye olan gurbetçi yorumu...! Azalarak bitin artık..!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000