12 Haziran 2009, Cuma 08:09:12

Şok iddia: "Larnaka'dan İzmir'e direkt uçuş yapılıyor"

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayımlanan Alithia gazetesi, Türkiye'nin liman ve havaalanlarını Rumlara açtığını iddia etti...
  • Havalimanlarımızı açmak büyük bir zaafiyet olur. Artık kimse sözümüzü dinlemez.
  • Gecelim bu haberleri, kapida oturuyoruz, gelen geceni cok iyi gozlemleriz, 22 kisi Izmir APP/ 7 kisi Izmir FIC/AIS. Bu gune kadar olmadi, bundan sonra da OLMAZ!!!
  • Alla alla...

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayımlanan Alithia gazetesi, Türkiye'nin liman ve havaalanlarını Rumlara açtığını iddia etti. Gazete, "Tecoma Travel And Tours" adlı bir şirketin Güney Kıbrıs'taki Larnaka Havaalanı'ndan İstanbul ve İzmir'e 'direkt uçuşlar' düzenlediğini yazdı.

Gazeteye konuşan şirket yetkilisi Markos Skitinis, İstanbul ve İzmir seferlerinin, Yunan 'Astra Airlines'' aracılığıyla yapıldığını söyledi. Skitinis, Rumların bu uçuşlara büyük ilgi gösterdiğini belirtti. İddialara ilişkin olarak konuşan diplomatik kaynaklar ise konuyu araştırdıklarını söylemekle yetindi. AB, yıl sonunda Türkiye'nin 1963 tarihli Ankara anlaşmasının ek protokolünü Rumları da kapsayacak şekilde uygulayıp uygulamadığına, diğer bir deyişle Türk liman ve havaalanlarının Rumlara açılması konusunda herhangi bir ilerleme olup olmadığına bakacak. Türkiye, bu konuda adım atabilmesi için AB'nin 2004 referandumu sonrası KKTC'ye söz verdiğini ancak Rumların vetosuna takılan doğrudan ticaret tüzüğünün onaylanması gerektiğini belirtiyor. Kıbrıs sorunu yüzünden şu an 8 fasıl askıda bulunuyor. Rumlar, enerji faslının açılmasını da engelliyor.

Ankara ve Lefkoşa uyumlu hareket edecek

Geçtiğimiz nisan ayında yapılan seçimlerde KKTC başbakanlığına seçilen Ulasal Birlik Partisi Lideri Derviş Eroğlu dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Ziyarette Kuzey Kıbrıs'ın uluslararası arenadaki sorunlarının çözümünde Ankara ve Lefkoşa'nın birlikte adım atması kararlılığının altı çizildi. Başbakan Erdoğan, yeni KKTC hükümetiyle 'yakın işbirliği ve dayanışma içinde' olacaklarını vurguladı. İlişkilerin çok daha sıcak noktaya taşınması çabasında olduklarını belirten Eroğlu da çözümle ilgili sürece ilişkin Erdoğan'la 'güzel bir istişare içinde olduklarını' söyledi. UBP'nin seçimleri kazanması halinde bunun KKTC-Ankara ilişkilerine olumsuz yansıyacağı ileri sürülmüştü. Ancak seçimlerden sonra iki taraftan yapılan açıklamalarla bu endişe giderilmişti. Erdoğan-Eroğlu görüşmesiyle Ankara-Lefkoşa hattı yeniden güçlendi.

Zaman

Şok iddia: "Larnaka'dan İzmir'e direkt uçuş yapılıyor"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Havalimanlarımızı açmak büyük bir zaafiyet olur. Artık kimse sözümüzü dinlemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gecelim bu haberleri, kapida oturuyoruz, gelen geceni cok iyi gozlemleriz, 22 kisi Izmir APP/ 7 kisi Izmir FIC/AIS. Bu gune kadar olmadi, bundan sonra da OLMAZ!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Alla alla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000