27 Ekim 2015, Salı 07:10:34

Slovak yolcunun kızı Müdür Özcan'ı unutmadı

Busines class'a ait tuvaleti kullandığı gerekçesiyle kelepçe vurularak Erzurum'a indirilen Slovak yolcu Edita Kmetova'nın kızı, annesine sahip çıkan Havalimanı Nöbetçi Müdürü Abubekir Özcan'a teşekkür mesajı yolladı.
  • TURK OLSAYDI TESEKKUR ETMEDEN CEKER GIDERDI :D
  • Hala havayolunu gizliyorsunuz??
  • O yolcuya öyle davranan yaratıklar arasında,hiç insan yokmuymuş?!
  • Holivuddaki yonetmenler de siraya girmis. Filmin basinda "bu film gercek bir hikayeden alinmistir" yazacakmis.
  • Fly Niki uçağı.
  • Etihad , NIKI veya SRI LANKA..
  • Havayolunun ismi itinayla gizlenmiş :)
  • Turk milleti asildir mudurde asaletinin geregini yerine getirmistir...
  • Ne de olsa avrupalı bunların çoğu vahşi, aç gözlü,iki yüzlüdür.Şu an ki refah seviyeleri sömürdükleri ülkelerin varlıkları üzerine kurulmuştur. O medeniyetin, gelişmenin ve muteşem yapıların sahipleri afrikanlar , ve 2. ve 3. dünya ülkelerinde yaşayan insanlardır. Müspet ilme saygı duyup yatırım yaparsan sende güçlü olursun.
  • O kız sana yazıyor müdürüm..helaaalll

Viyana- Abu Dabi seferi sırasında ekonomi sınıfında uçarken, mide bulantısı nedeniyle busines class'a ait tuvaleti kullandığı gerekçesiyle kelepçe vurularak Erzurum'a indirilen Slovak yolcu Edita Kmetova'nın kızı, annesine sahip çıkan Havalimanı Nöbetçi Müdürü Abubekir Özcan'a teşekkür mesajı yolladı.

Viyana- Abu Dabi seferi sırasında ekonomi sınıfında uçarken, mide bulantısı nedeniyle busines class'a ait tuvaleti kullandığı gerekçesiyle kelepçe vurularak Erzurum'a indirilen Slovak yolcu Edita Kmetova'nın kızı, annesine sahip çıkan Havalimanı Nöbetçi Müdürü Abubekir Özcan'a teşekkür mesajı yolladı. Çok utandırıcı ve küçük düşürücü davranışın annesinin kalp krizi geçirmesine neden olabileceğini anımsatan Zuzanna Kmetova, "Annem sizin büyük bir kalbiniz olduğunu söylüyor. Annemin ihtiyacı olduğu anda orada bulunduğunuz için teşekkür ederim" dedi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'dan 21 Ekim günü Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'ye hareket eden uçağın ekonomi bölümünde uçan Slovak yolcu 50 yaşındaki Edita Kmetova'nın aniden midesi bulandı. Arka taraftaki tuvalete gidemeyeceğini anlayan Kmetova, yolcu ve personelin itirazları arasında yakındaki business class'a ait tuvaleti kullandı. Businessteki yolcu ve kabin görevlilerinin tepki göstermesi üzerine çıkan tartışmada kadın yolcuya kelepçe vuruldu ve Ankara'dan en yakın hava meydanına zorunlu iniş için izin istendi. İzin alınması üzerine uçak, 21 Ekim günü saat 16.30'da Erzurum Havalimanı'na indi. Havalimanı Nöbetçi Müdür Abubekir Özcan ve güvenlik personeli giderek kelepçe vurulan kadın yolcuyu aldı ve uçak tekrar havalanarak yoluna devam etti. Hıçkırarak ağlayan yolcunun bileklerine vurulan kelepçeyi açan ve önce sakinleşmesini sağlayan, ardından İstanbul üzerinden Abu Dabi'ye uçak biletlerini ayarlayan Özcan, daha sonra Smay Hotels'de ücretsiz konaklanmasını sağladı.

Midesi bulandığı için problemli yolcu durumuna düşen Edita Kmetova'nın İstanbul üzeri Abu Dabi'ye gittiğini ve kızı Zuzanna Kmetova ile buluştuğuna işaret eden Nöbetçi Müdür Abubekir Özcan, "Benim yerimde kim olsaydı, benzer yardım ve desteği verirdi. Çünkü, kadın yolcu dilini bile bilmediği bir ülkede tükenmiş, bitmiş ve çaresiz bir durumdaydı. Uçaktaki yolcular önünde küçük düşürülmüş bir yolcuyu perişan bir halde sahipsiz bırakmam mümkün değildi. Konukseverlik bizim kültürel bir davranışımızdır" diye konuştu.

KIZI ANNESİNİN DUYGULARINI VE DURUMUNU AKTARDI

Annesinin kabin ekibinin hoş olmayan, aşağılayan ve hırpalayan tavrı nedeniyle çok üzgün olduğuna dikkati çeken Zuzanna Kmetova, Müdür Özcan'a iki sayfalık bir elektronik mektup gönderdi. Uçakta annesine işkence yapıldığını, bu nedenle dönüş biletini Viyana yerine Dubai- Brtislava üzerinden aldıklarına dikkati çeken Zuzanna Kmetova, şunları söyledi:

"Avusturyalıların Slovakları hakir görmesi yaygın, genel bir şey. Muhtemelen bu olayda da ırkçılık rol oynadı. Uçaklarda ekonomi sınıfında yolculuk yapanlar, her zaman businiss class tuvaletini kullanır. Annemin acil bir durumu söz konusu. Neticede hepimiz insanız. Erkek bir kabin memuru küçük bir olayı trajediyle sonuçlanan büyük bir drama çevirmiştir. Yaşadıkları annemin kalp krizi geçirmesine neden olabilirdi. Annem İngilizce veya Almanca bilmiyor. Bu yüzden kendini ifade edememiş ve vücut dilini kullanmak zorunda kalmıştır. Şimdi anneme karşı dava açıp, uçağın Erzurum'a indirilmesinden dolayı kaynaklanan 20 bin euro masrafı talep etmelerinden korkuyoruz. Ailemiz için trajik bir durum. Bu durumdan endişeliyiz. Yapılanlar annemin sağlık durumunu ciddi biçimde etkilemiş."

Annesine Erzurum'a gösterilen yakınlık ve desteği unutmalarının mümkün olmadığına vurgu yapan Zuzanna Kmetova, verilen destekten dolayı minnet duyduklarını belirtti. Kmetova, "Anneme uçaktan indirildiği andan itibaren gösterdiğimiz tavır, kibarlık, cömertlik bizi derinden etkiledi. Annem sizin büyük bir kalbiniz olduğunu söylüyor. Annemin ihtiyacı olduğu anda orada bulunduğunuz için teşekkür ederim" diye konuştu.

Slovak yolcunun kızı Müdür Özcan'ı unutmadı

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

ASDA ~ 8 yıl önce
TURK OLSAYDI TESEKKUR ETMEDEN CEKER GIDERDI :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havayolu?? ~ 8 yıl önce
Hala havayolunu gizliyorsunuz??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Austrian ~ 8 yıl önce
..."AVUSTURYALILARIN Slovakları hakir görmesi yaygın,genel bir şey"......"Annem İngilizce veya ALMANCA bilmiyor"...
Anlamadım. ~ 8 yıl önce
O yolcuya öyle davranan yaratıklar arasında,hiç insan yokmuymuş?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 8 yıl önce
Holivuddaki yonetmenler de siraya girmis. Filmin basinda "bu film gercek bir hikayeden alinmistir" yazacakmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
operation ~ 8 yıl önce
Fly Niki uçağı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3'ünden biri ~ 8 yıl önce
Etihad , NIKI veya SRI LANKA..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turgut Kulaçoğlu ~ 8 yıl önce
Havayolunun ismi itinayla gizlenmiş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ams ~ 8 yıl önce
Turk milleti asildir mudurde asaletinin geregini yerine getirmistir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 8 yıl önce
Ne de olsa avrupalı bunların çoğu vahşi, aç gözlü,iki yüzlüdür.Şu an ki refah seviyeleri sömürdükleri ülkelerin varlıkları üzerine kurulmuştur. O medeniyetin, gelişmenin ve muteşem yapıların sahipleri afrikanlar , ve 2. ve 3. dünya ülkelerinde yaşayan insanlardır. Müspet ilme saygı duyup yatırım yaparsan sende güçlü olursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O kız ~ 8 yıl önce
O kız sana yazıyor müdürüm..helaaalll

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000