04 Haziran 2013, Salı 14:19:55

SKY HAVAYOLLARI YOLUN SONUNA MI GELDİ?

Son aylarda ekonomik sıkıntılar yaşayan Antalya merkezli charter havayolu şirketi SKY Airlines’in iflas başvurusunda bulunmaya hazırlandığı öğrenildi.
  • Beklenen son buydu.Hakkimizi,alin terimizi vermezken fazlasi ile Alllah ondan aliyor işte.Alma mazlumun ahini,ne oldum demiyeceksin ne olucagim demeli insan.Bunca hepimizin hakkini,alin terini vermez ise elbet başka takdir var.Ben umuyorum ki işsiz kalan arkadaşlarima güzel kapilar açilir.Neresi olursa olsun SKYdan daha iyi olacagi kesin.
  • İyi saltanat sürüldü.İnsanlar ekip aracında ayt baştan aşagı dolaşıp ekibi toplayıp uçuşa giderken son model arabalarda,lüks semtlerdeki residance'larda yaşadılar.Lale devri gibiydi.Ama ne oldu apron size kalmadı.Ayrıca yetkilerle donattınız departman müdürleri kök söktürttü millete.Korkudan odalarına gidilmez,gidilsede el pençe divan durulur. vay gidene vayyy
  • Yorum tamamen objektiftir.Yorumumu içten bulan arkadaşlara tşk.Oradan gözümün yaşıyla ayrıldım evet.Çıkarken bana git seni baglayan yok modundalardı.Hatta bundan sonra bir yerde iş bulamassın tarzında.O plazadan çıkıp o yolda ne kadar ağladım dün gibi hatırlıyorum.O günü kimse yaşamasın kimse.Zorunlu olmadıkça uğramıyorum bile o semte.Bundan sonra ne yapacaktım.Sezon bitmiş posam çıkmış,elde var kocaman bir sıfır.O zaman daha sektörede yabancıyım.Uzun süre toparlanamadım.İçim cız ederdi hep.Sonra şuan çalışmakta oldugum firmaya basvurdum.Yüzlerce başvuru,ve Sky bana kendime güvenmemeyi,yetersiz görmeyi öğretmişti.Torpil zaten yok.İşe alındım.Bu benim zaferimdi.Şükür şuan maaşım,bana deger veren üstlerim,mdrlerim var.Yaptığımın karşılığını almak beni yeniden hayata döndürdü.Birlikte uçtuğum,yada hiç tanımadığım arkadaşlarıma,kaptanlarıma geçmiş olsun.Hepiniz için hayırlısını dilerim.Ve kimse unutmasınki HERKESİN ADALETİ ŞAŞAR,AMA TANRININ ADALETİ ASLA.
  • butun kabın ekıbını aylarca kandırırken,yonetıme yaranmak ıcın dovız kurunu sabıtleterek herkesı zarar ugratırken,kabın ıcınde kendısıne hos gorunmeye ve yaranmaya calısanları dıyerlerınden kayırırken hıc sevıyeden bahsedılmıyordu ama. bakıyorumda hala yaranmak ıcın bır seyler yazan bılen var. herkesın bıldıgı bır seyı neden saklasınkı ınsanlar.
  • kabin hizmetleri müdürü çok öz veriliydi kabine üzüldüm
  • kibir rumuzlu yazan kimse ağzına sağlık aynen söylediklerin doğru nilgün rumuzu senin beğenmediğin yorum gerçekleri yazan bir yorumdu o kadar kabin memrunu kişisel egoları için işten çıkartılar bu sadece kabinde değil teknikte yer işletmede idari personelde hep insanları mağdur ettiler.
  • Şu yazdığın yorumu thk ve sky da emek veren vermiş olan herkese saygısızlık ! Bu nasıl yorumdur? Soruyorum sana SEN NEYİN KAFASINI YAŞIYORSUN???
  • Kibir benim en gözde günahımdır modunda sahipleri,müdürleri ve bazı amirleri. Çok can yaktınız çoookk.O şirkette insanı itilmiş,ezilmiş,kompleksli yaptınız.Yetersiz,gereksiz,bakımsız insanları kabine doldurdunuz ve sonrasında Sky'da nefes alan uçuyor lafları edildi her yerde.Maaş isteyemessin zam zaten hiç isteyemessin.Duyt Free'den gelecek gelire heyecan yaptırırsın insanlara.Duty Free kazancının çok olduğu yere en gözde elemanların uçar.Facebooka üniformalı foto koydurtmassın işten çıkarken üniforma parası alırsın.Özel hayata,gece hayatına dikkat et dersin vs.Saçın rengine,ojenin rengine,dövmeye,küpeye takarsın.Eğitimde tehditler başlar başarısız olanı atarız,eğitim parasını alırız.Kışın ücretsiz izin,ekibe yemeği doldurursun ekip uçmaktan bitap yemeğe elini bile süremez.Ekip yatıya hasret,Gittiği ülkede aprondan etrafa bakarsa o bile gezip görmek.İnsanları kendini kandırmaya mecbur kılarsın
  • Havacılığa yeni başlıyorum.Heycanım yere göge sıgmıyordu.Bu tutkuyu gerçekleştirmeye SKY ile başlayacağımı sanıyordum.Arkamda çok şey bırakmışım.O görkemli plazayı hiçbir havayolu şirketinde görmemiştim.O zaman SKY'ın filosu kendi kulvarında şirketlerin iki katıydı.Sürekli uçak alınır,destinasyonlar artardı.AYT apronunda her yerde SKY.Alınan ödüller..Bunlar insanı kendine çekiyordu.İşe başladık,Eğitimde yol,yemek vb imkanlarına nail olamadan SKY'daydık.Uçuşlara başladık.Sezon yoğun.Hiçbirşey göründüğü gibi değildir,bu lafı SKY'da anladım.İnsanlar o plazada maaşsız,mutsuz ve huzursuz çalışıyordu.Bazıları istifa etti,bazıları çıkarıldı.Belirsizlik yoruyordu.Kartlarımı,giysileri iade edip çıktığımda arkama baktım.Artık onlar için hiçbişeydim.İş imkanları bitmiş,sezon bitmiş.Sudan çıkmış balığım.Yolda ağladım.Güzeloba semti bana hep o boşluk hissini verir.Aklıma gelir çaresizlik hissi.Bilinçaltı belkide.şimdi maaşımı aldığım bir işim var.Çok geçmiş olsun madur arkadaşlarıma,hayırlısı olsun
  • SHGM artık charter şirketlere izin vermemeli.

Avrupa’nın en iyi charter (tarifesiz) havayolu ödülünü iki kez üst üste alan SKY Havayolları, iflasın eşiğine geldi. Dün Antalya başta olmak üzere Avrupa’nın bazı ülkelerindeki uçuşlarını durdurma kararı alan SKY Havayolları’nın iflas başvurusunda bulunmaya hazırlandığı öğrenildi.

Kayı Group bünyesindeki GTI Travel’ın 3 Haziran tarihi itibariyle tüm operasyonlarını durdurması sonrası SKY Havayoları’nın da ikinci bir bilgilendirmeye kadar uçuşlarını durdurma kararı alması ile girilen süreçle birlikte iflasın kaçınılmaz olduğu ifade edildi. Adı açıklanmayan bir şirket yetkilisi, Kayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü’nün şirketi kurtarabilmek için kredi arayışlarının sonuçsuz kaldığını ve dolayısıyla SKY Havayolları’nın birkaç gün içinde iflas başvurusunda bulunacağını öne sürdü.

Bu arada, uzun süredir maaş alamayan çalışanlar şirketin içine düştüğü durum sonrası tepkilerini dile getirmek amacıyla şu sıralarda şirket genel merkezi önünde toplandı. SKY Havayolları yönetiminin de durum değerlendirmesi yapmak amacıyla bir araya geldikleri kaydedildi.

2010 ve 2011 yıllarında üst üste World Travel Awards tarafından Avrupa’nın en iyi charter şirketi seçilen Sky Airlines, 15 Ocak 2011’de yurt içi tarifeli seferlere başlamış ancak 7 ayın sonunda iç hatlardan çekilmek zorunda kalmıştı. Halen filosunda 5 uçak bulunan şirket haftada 70 sefer gerçekleştiriyordu.

SKY Havayolları, 2001 yılında kurulmuştu.

 ©AirportHaber.com ÖZEL 

SKY HAVAYOLLARI YOLUN SONUNA MI GELDİ?