11 Haziran 2013, Salı 11:01:47

"SKY AIRLINES GİBİ BİR MARKAYI KAYBETTİK"

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkanı Sururi Çorabatır, başta SKY Havayolları olmak üzere GTI ve Kayı Group hakkında değerlendirmede bulundu.
  • BUGÜN SKY YOKSA TURİST YOK DEMEK,BUGÜN SKY YOKSA OTELDE MÜŞTERİ YOK ,ESNAFTA PARA YOK ,ÜLKE EKONOMİSİNE TURİST DESTEĞİ YOK ,İSTİHDAM YOK.
  • Markalarımıza sahip çıkalım yazık kolaymı geliniyor bu günlere.Köstek değil destek olalım
  • Ben tanıyorum kendilerini adamlar burada aslanlar gibi söyleyeyim sana bir çay kahve ısmarlasın :))))))
  • Canim yazık demekki sen olsan kaçarsın ben sürekli görüyorum dışarı cıktıgımda o insanları senin gözünde bir sorun var galiba yada görmek istediğin gibi göruyorsun göruyorsunuz.....
  • Kaçtılar diyen arkadas ben bu sabah onları gördüm hemde merkezde ,adamlar hırsızlık yapmadılar ki kaçsınlar.Ben bir antalyalı olarak sadece çok üzgünüm diyebiliyorum şehrimize ve esnafımıza ve ülkemize emrl vermiş bir dünya markasıydılar.. Not;kesinlikle çalışanları değilim akrabam da yok çalışan sadece eleştirirken adil olun plz...
  • ÇOK BİLMİŞ SEN OTEL İNŞAATINDA MI GÖREVLİSİN ATIP TUTUYORSUN GÖZUNLEMİ GÖRDÜN HADİ ÇIK BİR MARKA YARATTA GÖRELİM TABİ YARATIRSIN SEN ADI DA YALANNN OLURR
  • Burnu büyük her şeyi ben yarattım, kimseye müdanam yok diyen zihniyete kimse destek olmaz. Belli ki patronlar personele göstermiş oldukları bu kibirli davranışları iş yaptıkları ve çalıştıkları otel brokerlerine ve iş yaptıkları kurumlara da yapmışlar. Dolayısı ile çalıştıkları kurumlardan destek beklemeleri yanlış olur. Ne ekersen onu biçersin....
  • onlar battık dedi,siz de yediniz öyle mi ??? peki bu şirketin batacağı belliydi,neden devlet çıkıp ''ya arkadaş sen büyük markasın,ülkeye turist getiriyorsun,döviz kazandırıyorsun,sen batma,biz sana devlet olarak maddi destek verelim'' demedi...siyasi olaylar mı dönüyor yoksa bilmediğimiz...iş bittikten sonra sky havayollarını övmek ne getirir ki,keşke zamanında düşünseydiniz....
  • Sel hendeği böldükten sonra akıl veren çok olur. En az 2 senedir durum ortada, madem Sky Airlines memleket için kıymetliydi keşke kayyum atansaydı. (Bu arada malum iflasın masum olduğuna inanasım yok)
  • Madem o kadar kötü bir sonuç bu eğer sen Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkanı isen bütün otel sahipleriyle konuşursun Sky'in ucaklarini re-leased yapıp bir firma kurarsın. Uçaklar hazır, ekipler henüz tam olarak dağılmadı, bir firma kurmak onlarca otel sahibine zor olmasa gerek. (Sky personeli değilim, taşlamayın)

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkanı Sururi Çorabatır, Sky Airlines, GTI Travel ve Kayı Group’un Türkiye'nin son yıllarda yarattığı çok önemli markalar olduğunu belirterek, “Özellikle havayolunda Türk bayraklı bir şirketin Almanya gibi Avrupa'daki ülkelerden direkt Antalya'ya, Dalaman'a, İzmir, Bodrum'a uçması hakikaten bizim için çok iyi bir avantajdı. Şu an çok önemli bir markamızı kaybettik” dedi.

Önceki yıllarda da turizm sektörünün buna benzer şekilde olaylarla karşılaştığını ve müdahale edemediklerini ifade eden Çorabatır “Fakat burada hem turizmciler hem Kültür ve Turizm Bakanlığı olaylarla ilgili hakikaten çok hassas bir şekilde olayın düzelmesi ile ilgili çok çaba gösteriyoruz. Çünkü Türk Bayraklı şirketin faaliyetini Avrupa'da sürdürmesi bizim için çok önemliydi. Önümüzdeki sezonda tabii sezon içerisinde 2013 yılının sonuna kadar bir çok rezervasyon var. Özellikle Almanya'dan 70 bine yakın rezervasyon var” dedi.

Sky Airlines’ın Hollanda, Polonya, Kazakistan'da uçuş faaliyetlerini devam ettirdiğini ve bölgede 7 bin Alman, bin Polonyalı ve bin Kazakistanlı turist olduğunu kaydeden Çorabatır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların geriye dönüşü ile ilgili gerek sigorta şirketleri, gerek buradaki bütün otelci arkadaşlarımızın desteği ile bu yolcularımızın önce ülkelerine dönmeleri için çalışmalarımızı bitirdik. Sağ salim ve herhangi bir ücret ödemeden kendi ülkelerine döndüler. Buradaki tüm taraflara teşekkür ediyorum. Özellikle otelci arkadaşlarımıza, destek olan havayolu şirketlerine, hakikaten anlayışlarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkür ediyorum." 

"SKY AIRLINES GİBİ BİR MARKAYI KAYBETTİK"