06 Haziran 2023, Salı 15:06:10

Sivil uçuşlara "Air Defender 2023" engeli

NATO, yaz aylarında yapılacak Almanya üzerinden Air Defender 2023 adlı hava tatbikatını başlatıyor. Bu tatbikatın birçok sivil uçuşu etkilemesi bekleniyor.
  • En az 2-3 er saatlik slotlar bekleniyor.. Sıkıntılı geçecek bir süreç

NATO, yaz aylarında yapılacak Almanya üzerinden Air Defender 2023 adlı hava tatbikatını başlatıyor. Bu tatbikatın birçok sivil uçuşu etkilemesi bekleniyor.

Almanya üzerinde NATO'nun Air Defender 2023 adlı en büyük hava tatbikatı başladı. 5 ülkeden yaklaşık 220 uçak, 12-23 Haziran tarihleri ​​arasında çeşitli savaş operasyonları için eğitim alacak.

Basın bu hava operasyonunun bazı bölgelerde geçici olarak uçuş trafiği sınırlamalarına neden olacağı düşünülüyor. Hava Trafik Kontrol Birliği (GdF) günde 50.000 dakikaya kadar gecikme olabileceğine dair bir simülasyon bildirdi. Ayrıca 100 kadar uçağın varış noktasına zamanında ulaşamaması ve ertesi gün müsait olmaması bekleniyor.

Hava operasyonunun yapılacağı tarihlerde tatbikat salonlarının hafta boyunca kapatılacağı açıklandı.

Doğu tatbikat salonu 13.00-17.00 saatleri arasında ve kuzey tatbikat salonu 16.00-20.00 saatleri arasında askeri amaçlar için kullanılacak. Kuzey eğitim hava sahası, Schleswig-Holstein'ın bazı kısımlarını, kuzey ve batı Aşağı Saksonya'yı, Kuzey Ren-Vestfalya'nın kuzeyini ve Kuzey Denizi'nin bazı kısımlarını etkiliyor.

Güney tatbikat hava sahası Saarland , güney Rheinland-Palatinate ve Baden-Württemberg ve Bavyera'nın bazı kısımlarını kapsıyor.

Doğudaki eğitim hava sahası, Baltık Denizi, Mecklenburg-Batı Pomeranya, Brandenburg, Berlin ve Saksonya'nın bazı kısımlarını kapsıyor.

Almanya'daki havaalanları, etkiler hakkında henüz herhangi bir özel bilgi açıklamadı. Ancak tatbikat nedeniyle uçuş iptalleri ve rötarlar söz konusu olduğunda yolcuların hakları konusunda soru işaretleri oluşuyor.

Uzmanlar, tur operatörlerinin , NATO hava tatbikatından kaynaklanan olası bozulmalar da dahil olmak üzere, seyahatin düzgün bir şekilde yürütülmesi için gerekli tüm bilgiler sorulmadan yolcuları bilgilendirmekle yükümlü olduğunu açıklıyor. Tur operatörünün bu bilgi sağlama yükümlülüğünü ihlal etmesi durumunda, yolcular fiyat indirimi ve varsa tazminat alma hakkına sahip olabilir.

Sivil uçuşlara "Air Defender 2023" engeli

Yorumlar

B75T ~ 10 ay önce
En az 2-3 er saatlik slotlar bekleniyor.. Sıkıntılı geçecek bir süreç

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000