03 Temmuz 2010, Cumartesi 08:03:42

Sivil Havacılık'ta yeni oyuncu: GOOGLE

Google'ın, 132 milyar dolar büyüklüğündeki sivil havacılık endüstrisi kadar, Microsoft'u da rahatsız edeceği belirtiliyor.
  • anti terörist degil anti tröst.. yani tekelleşme sebeiyle..

Arama devi, şimdi de turizm sektörüne giriyor. Google, uçuş bilgilerini kullanıcı ekranına dökecek uygulamalar geliştiriyor. Google'ın, anti-terörist otoritelerinden onay alıp alamayacağı merak ediliyor.

Google, turizm sektöründe işini sağlama almak adına 14 yıllık uçuş bilgileri yazılım firması ITA ile el sıkıştı. Arama Devi, ITA'yı 700 milyon dolar nakit karşılığnda satın alıyor. Google'ın, girişiminin, 132 milyar dolar büyüklüğündeki sivil havacılık endüstrisi kadar, 'Yazılım Devi'ni de rahatsız edebileceği belirtiliyor.

Google'ın, son adımı, şirketin iş yapış şeklindeki değişikliği de gözler önüne seriyor. Google, hava taşımacılığı gibi bir sektörü arama motoru üzerinden ilgili şirketlere aktarmak yerine kendi servisleri kanalıyla doğrudan kullanıcılara sunmak ve geliri kendi elde etmek istiyor. Gözlemciler, bununla birlikte Google'ın farklı yeni iş alanlarına girebileceğini belirtiyorlar.

ITA, 1990'lı yıllarda, bir kaç MIT bilgisayar mühendisi tarafından kuruldu. Şirket, geliştirdiği yazılımlarla kullanıcıların en ucuz biletleri kolayca bulabilmelerine olanak tanıdı. Aralarında Microsoft'un arama motoru Bing'in de olduğu bir dizi havacılık endüstrisi şirketi ITA'nın yazılımlarını kullanıyor. Google CEO'su Eric Schmidt, ITA'nın şirketlerle olan mevcut anlaşmaları koruyacağını ve yeni bağlantılar yapmak istediklerini açıkladı.

(Türk.internet.com)

Sivil Havacılık'ta yeni oyuncu: GOOGLE

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
anti terörist degil anti tröst.. yani tekelleşme sebeiyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000