10 Ocak 2019, Perşembe 10:06:51

Sivil havacılık güvenliği için para ödüllü yarışma

Havalimanları Güvenlik Memurları Derneği (SİHAGÜVDER) sivil havacılık güvenliğini artırmak amacıyla ödüllü proje yarışması düzenleme kararı aldı.
  • BAŞARILARINIZIN DEVAMI DİLEĞİYLE

Havalimanları Güvenlik Memurları Derneği (SİHAGÜVDER) sivil havacılık güvenliğini artırmak amacıyla ödüllü proje yarışması düzenleme kararı aldı.

SİHAGÜVDER tarafından yapılan açıklamada, "Derneğimiz, tüm dünya ve ülke genelinde sivil havacılık sektöründe yaşanmış/yaşanacak kanun dışı eylemleri önlemek adına çalışmalara ve araştırmalara önem veren bir dernektir. Bu bağlamda 2019 yılından itibaren geleneksel hale getirilecek, “Sivil Havacılık Güvenliği” alanında teknolojik ürün, inovatif bir düşünce veya operasyonel süreçleri kolaylaştırıcı ve geliştirici, varolan sorunlara çözüm üretecek ve uygulamaya dönüştürülebilecek bir yarışma düzenlenmesine karar verilmiştir" denildi.

Söz konusu yarışmada, üniversite öğrencilerinin sivil havacılık güvenliği konusuna daha çok katkı yapması ve bu alanda önemli proje ve fikirlerin ortaya çıkması amaçlanıyor. Böylece sivil havacılık güvenliği konusunun öneminin de artması sağlanacak.

Her yıl geleneksel olarak “ÖNCE GÜVENLİK” adı altında ulusal olarak düzenlenecek yarışmanın önümüzdeki yıllarda uluslararası boyuta taşınması planlanıyor.

İşte SİHAGÜVDER tarafından duyurusu yapılan yarışmayla ilgili detaylar...

BAŞVURU TARİHLERİ

10 Şubat 2019 son başvuru tarihi olacaktır. Başvuruların değerlendirilmesi ve dereceye girenlerin açıklanması 20 Şubat ödül töreni ise 01 Mart günü yapılacaktır.

BAŞVURU KOŞULLARI

Türkiye genelinde öğrenim görmekte olan tüm üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılabilir. Daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış, üretilmemiş ve her hangi bir proje yarışmasında yer almamış konu, fikir ve projelerin başvurusu kabul edilecektir.

YARIŞMA ÖDÜLLERİ

Birinciye   3000 ………………………….            TL.
İkinciye    2000………………………….              TL.
Üçüncüye 1000………………………….             TL.

JÜRİ

Değerlendirme Jürisi, ilgili alan akademisyen ve sektörden uzmanlardan oluşacaktır.

PROJELERİN KORUNMASI VE FİKRİ HAKLAR

Yarışmaya Ödül kazananlar da dâhil olmak üzere yarışmaya katılan bütün projeler üzerindeki her türlü manevi ve mali fikri haklar SİHAGÜVDER’e ait olup; SİHAGÜVDER, yarışmaya katılan projeleri FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU FSEK’ in 14. Maddesi uyarınca umuma arz edebilir; FSEK’ in 22. Maddesi uyarınca elektronik ortam da dâhil olmak üzere her türlü vasıta ile çoğaltabilir ve FSEK’in 21. Maddesi uyarınca işleyebilir veya üçüncü kişilere işletebilir.

Katılımcıya ödül olarak ödenen miktar, eserin FSEK kapsamında doğan tüm manevi ve mali fikri haklarının süre, yer ve muhteva bakımından sınırsız olmak ve üçüncü kişi ve kurumlara devir hakkını da kapsamak kaydıyla SİHAGÜVDER’e münhasıran devir ve temlik edildiğini ifade etmektedir.

SİHAGÜVDER, “Önce Güvenlik” yarışmasına başvuran projeleri bir kitapçıkta toplayarak basılı ve online ortamlarda paylaşma hakkına sahiptir. SİHAGÜVDER proje fikirlerini uygun bulunan kurumlara dağıtılabilir.

SİHAGÜVDER, yarışmaya başvuran projeler arasından uygun gördüğü projeyi hayata geçirme hakkını saklı tutar. Gerçekleştirilecek projenin uygulama planı SİHAGÜVDER tarafından yapılacaktır.

Başvuru formunu iletirken “Şartnameyi okudum, onaylıyorum” butonunu işaretleyen tüm proje sahipleri bu şartları ve SİHAGÜVDER’den ayrı bir bedel talep etmemeyi kabul etmiş sayılır.


BAŞVURU FORMUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Sivil havacılık güvenliği için para ödüllü yarışma

Yorumlar

BATMAN GÜVENLİK ~ 5 yıl önce
BAŞARILARINIZIN DEVAMI DİLEĞİYLE

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000