14 Nisan 2015, Salı 08:04:04

SİVİL HAVA ULAŞTIRMA ÖĞRENCİLERİNDEN 'FORMASYON' TALEBİ

Sivil hava ulaştırma işletmeciliği öğrencileri change.org üzerinden bir imza kampanyası başlatarak, formasyon eğitimi almak istediklerini vurguladı.
  • Sınavlarda performans dediginiz sorular sırf mantık sorusu, zaman alıcı sorulardan oluşuyor. 50 soruluk testten siz 25ini net istiyorsunuz. Boyleleri yok değil. Havacılık alanına girince 2129 Türk sivil havacılık kuralları ve maddelerini bir işletmeci olarak gayet iyi bilirim. Bundan şüphem yok.shy22 yer hizmetleri yönetmeliğine de kendi adım gibi hangi neyi anlatiyor kaçıncı maddede yer alıyorsa gözüm kapalı olacak sekilde gösterecek kadar meslegime güvenen Shui mezunuyum. Yani bununla yetinmek istemiyorum. Mülakatta zaten o ışık yansıyor.
  • 13:18 haklısınız, biraz kişisel ve mesleki gelişimle alakalı bir bireysellik var. Bölüm mezunlarımız kendilerini geliştirip akademisyen oldukça bu aralık kapanacaktır. Şuan "kendin pişir kendin ye" durumu olduğundan üniversiteler sıkıntılı. Zamanla düzelecektir.
  • Mezunların biraz daha kendilerini geliştirmeleri gerektiğini düşünüyorum. İşe girerken yapılan sınavlarda performanslarını görüyoruz. Fakat kendilerini kişisel olarak geliştiren personellerde mevcut.
  • Shui mezunu olarak sonuna kadar destekliyorum. Havacılık büyüyor ama buyume istihdama yansımıyor maalesef.iş arayan mezun çok
  • Haklılar desdekliyorum

Sivil hava ulaştırma işletmeciliği öğrencileri change.org üzerinden bir imza kampanyası başlatarak, formasyon eğitimi almak istediklerini vurguladı.

Havacılık liselerinde öğretmenlik yapabilmek için formasyon programına 'Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği' bölümünün de eklenmesini isteyen öğrenciler, konuyla ilgili başlattıkları imza kampanyasına destek istedi.

Bir de açıklama yayınlayan öğrenciler şu ifadeleri kullandı; 'Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, yönetim alan dersleri, havacılık alan dersleri ve temel derslerden oluşan geniş bir müfredata sahiptir.Muazzam yatırımlarla büyümeye devam eden havacılık sektörünün nitelikli ve bilinçli personel ihtiyacını karşılamak üzere havacılık liseleri açılmaktadır.

Bizler, lisans öğrencileri olarak bu liselerde öğretmen olarak görev almak için "formasyon" programına "Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği" bölümünde eklenmesini istiyoruz. Böylece hem bu liselerdeki ihtiyaç giderilebilecek hem de bizler kendi istihdamımız için farklı bir alan yaratmış olacağız.

Bu imza kampanyası YÖK'e gönderdiğimiz dilekçelerin cevabına istinaden Milli Eğitim Bakanlığı'nı muhatap almaktadır.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Öğrencileri

İMZA KAMPANYASI SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

SİVİL HAVA ULAŞTIRMA ÖĞRENCİLERİNDEN 'FORMASYON' TALEBİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sınavlarda performans dediginiz sorular sırf mantık sorusu, zaman alıcı sorulardan oluşuyor. 50 soruluk testten siz 25ini net istiyorsunuz. Boyleleri yok değil. Havacılık alanına girince 2129 Türk sivil havacılık kuralları ve maddelerini bir işletmeci olarak gayet iyi bilirim. Bundan şüphem yok.shy22 yer hizmetleri yönetmeliğine de kendi adım gibi hangi neyi anlatiyor kaçıncı maddede yer alıyorsa gözüm kapalı olacak sekilde gösterecek kadar meslegime güvenen Shui mezunuyum. Yani bununla yetinmek istemiyorum. Mülakatta zaten o ışık yansıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet Mercan ~ 9 yıl önce
13:18 haklısınız, biraz kişisel ve mesleki gelişimle alakalı bir bireysellik var. Bölüm mezunlarımız kendilerini geliştirip akademisyen oldukça bu aralık kapanacaktır. Şuan "kendin pişir kendin ye" durumu olduğundan üniversiteler sıkıntılı. Zamanla düzelecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Mezunların biraz daha kendilerini geliştirmeleri gerektiğini düşünüyorum. İşe girerken yapılan sınavlarda performanslarını görüyoruz. Fakat kendilerini kişisel olarak geliştiren personellerde mevcut.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Shui mezunu olarak sonuna kadar destekliyorum. Havacılık büyüyor ama buyume istihdama yansımıyor maalesef.iş arayan mezun çok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
halis kaya ~ 9 yıl önce
Haklılar desdekliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000