04 Kasım 2017, Cumartesi 09:17:50

Sivas'taki tarihi havaalanı tarla oldu

Türkiye’nin ilk havaalanlarından bir tanesi olan Divriği Havaalanı günümüzde tarla oldu. Planlanan ilk uçak fabrikasının bulunduğu arazide ise inekler otluyor.
  • Bu projeyi engelleyen kim varsa ölenler cehennemde kavrulsun yaşıyanlar cehenneme gitsin allah her türlü belasını versin bu ülkeye yapılacak en büyük kötülügü yapmıştır.OZAMAN BU DAR KAFALI İNSANLAR ACABA TÜRKİYENİN ETRAFINI SARAN ÜLKELERİN NEKADAR KARIŞIKLIKLAR YAŞIYACAGINI NASIL GÖRMEZLER BİZİM GÜÇLÜ OLMAMIZ ANCAK KENDİ SİLAHIMIZI UÇAGIMIZI TEKNOLEJİMİZİ YAPMAMIZLA OLUR
  • Bu ülkede üreten insanların önü hep kesiliyor,çok yazık çok!!
  • O kadar idealist bir adammis.
  • İlk Türk yapımı uçak Vecihi Hürkuş yapımıdır. Nuri Demirağ'ın ilk yaptığı uçak da 1941'den çok önce yapılmıştır. Haber yazmak için biraz araştırma yapın ya da laf olsun diye haber yazmayın.
  • NATO vampiri , abd vampiri , Avrupa vampiri herkes bizim için çalıştı
  • Tarla...bir ağaç, yeşillik yapın halk olarak. .Biz gerçekten niye bir meyve ağacı dikmeyiz çoluk çocuk yer kuşlar yer. .Başkasının bahçesini görünce ooo çok güzel...Bizimde bahçede 15 çeşit meyve var farklı ağaçlar var ve cicekleri saymiyorum bile..sevgi sadece sevmek gerek..
  • ABD ve Diğerleri uretmememiz icin her şeyi yaptı. İrade milli değildi. Prangaları atıp özündeki potansiyeli görme zamanıdır. Umarım ülkemizi ihtiyaç duyduğu herşeyi yapabilecek seviyede yakın zamanda görürüz
  • Ayıp be utanın
  • O değil de arı kovanları ne alaka sivas bozkır bir yer bitki örtüsü yok her yer kuru. Onun balı kalitesiz olur.
  • Resimlerde illa bi gösteren adam olacak..Bu arada bu ayıp bize 100 yıl yeter..

Türkiye’nin ilk havaalanlarından bir tanesi olan Divriği Havaalanı günümüzde tarla oldu. Planlanan ilk uçak fabrikasının bulunduğu arazide ise inekler otluyor.

Nuri Demirağ’ın doğum yeri olan Sivas’ın Divriği İlçesi’nde ki uçak fabrikası hayalleri üzerinde bugün inekler otluyor. Türkiye’nin ilk demiryolu müteahhidi olan Nuri Demirağ demiryolu çalışmalarındaki başarısı dolayısı ile kendisine Atatürk tarafından Demirağ soyismi verilmişti. Demiryolu alanındaki başarılarının yanı sıra havacılık alanında da Türkiye’de ki ilklere imza atan Demirağ, Türkiye’nin ilk havaalanlarından birisi olan ve ilk ilçe havaalanı olan Divriği Havaalanını 1936 yılında Divriği ilçesinde açtı.

Demirağ aynı yıllarda Sivas’ın hiçbir ilçesinde ortaokul bulunmazken Divriği’de Gök Ortaokulu’nu açarak bir çok pilotun yetişmesini sağladı. Demirağ 1941 yılında ilk Türk yapımı uçak ile İstanbul’dan Divriğe inmeyi başardı. Demirağ Türkiye’nin ilk uçak fabrikalarından bir tanesini de Divriği’de yapmayı planladı. Fabrikanın temelleri atıldı. Ancak zamanında yaşanan engeller yüzünden fabrika bir türlü kurulamadı. Bugün ise fabrikanın temelleri atılan, idari binası ile harabeye dönen arazi üzerinde inekler otluyor.

Havaalanı tarla oldu
Demirağ tarafından Diviği’de kurulan ilk havaalanı ise 90’lı yıllarda Demircelik İşletmesi’ne devredildi. Daha sonra Demirçelik İşletmesinin özelleştirilmesi ile fabrika el değiştirdi ve 2011 yılında satışa çıkartıldı. Divriğili bir iş adamı tarafından 430 bin TL bedelle satın alınan tarihi hava limanı bugün tarla olarak kullanılıyor.





Sivas'taki tarihi havaalanı tarla oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

servet herdem ~ 6 yıl önce
Bu projeyi engelleyen kim varsa ölenler cehennemde kavrulsun yaşıyanlar cehenneme gitsin allah her türlü belasını versin bu ülkeye yapılacak en büyük kötülügü yapmıştır.OZAMAN BU DAR KAFALI İNSANLAR ACABA TÜRKİYENİN ETRAFINI SARAN ÜLKELERİN NEKADAR KARIŞIKLIKLAR YAŞIYACAGINI NASIL GÖRMEZLER BİZİM GÜÇLÜ OLMAMIZ ANCAK KENDİ SİLAHIMIZI UÇAGIMIZI TEKNOLEJİMİZİ YAPMAMIZLA OLUR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Brezilya asıllı Çerkez ~ 6 yıl önce
Bu ülkede üreten insanların önü hep kesiliyor,çok yazık çok!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap asilli Yahudi ~ 6 yıl önce
Evet haklisin
Yazik ~ 6 yıl önce
O kadar idealist bir adammis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayyareci ~ 6 yıl önce
İlk Türk yapımı uçak Vecihi Hürkuş yapımıdır. Nuri Demirağ'ın ilk yaptığı uçak da 1941'den çok önce yapılmıştır. Haber yazmak için biraz araştırma yapın ya da laf olsun diye haber yazmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Farkmaz ~ 6 yıl önce
Zaten şanlı ordumuz ikisine de gerekli direnci göstermiştir. Geçiniz.
Pilot ~ 6 yıl önce
NATO vampiri , abd vampiri , Avrupa vampiri herkes bizim için çalıştı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hee ~ 6 yıl önce
Bir sen ülken için çalıştın
bos ~ 6 yıl önce
Tarla...bir ağaç, yeşillik yapın halk olarak. .Biz gerçekten niye bir meyve ağacı dikmeyiz çoluk çocuk yer kuşlar yer. .Başkasının bahçesini görünce ooo çok güzel...Bizimde bahçede 15 çeşit meyve var farklı ağaçlar var ve cicekleri saymiyorum bile..sevgi sadece sevmek gerek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Umut ~ 6 yıl önce
ABD ve Diğerleri uretmememiz icin her şeyi yaptı. İrade milli değildi. Prangaları atıp özündeki potansiyeli görme zamanıdır. Umarım ülkemizi ihtiyaç duyduğu herşeyi yapabilecek seviyede yakın zamanda görürüz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bırak şimdi ~ 6 yıl önce
Bugün dahi uçak üretebilirsin. Saman da üretirsin, hayvan da beslersin. Bunu da mı Amerika engelliyor? Sana git Sırbistan'dan et al mı dedi Amerika. Cahilsiniz cahil! Amerikaymış. Yok öyle desteksiz atma.
Ukrayna asıllı Gakkoş ~ 6 yıl önce
Ayıp be utanın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 6 yıl önce
O değil de arı kovanları ne alaka sivas bozkır bir yer bitki örtüsü yok her yer kuru. Onun balı kalitesiz olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavuz ~ 6 yıl önce
Kardeş sen sivasin neresinde dolandın bozkır diyorsun gel Suşehri Gölova Akıncılar Koyulhisar zaraya bak benim gördüklerim her yer yeşil sivas sedece merkezden ibaret değildir.
Havaci ~ 6 yıl önce
Sivas Otomabil Fabrikası için en uygun yer Onu kursunlar Ülkenin ortası hem Göçü de önler
sivaslı ~ 6 yıl önce
saçma sapan konuşma.kaç kere gittin sivasa da su yok ağaç yok diyorsun
Roger-Wilco ~ 6 yıl önce
Resimlerde illa bi gösteren adam olacak..Bu arada bu ayıp bize 100 yıl yeter..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000