01 Mayıs 2010, Cumartesi 08:57:40

Sivas Havaalanı'nın çatısında kartal olacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın temelini attığı Sivas Havaalanı Hizmet Binası'nın çatısında, Selçuklular Dönemi'nde kullanılan çift başlı kartal figürü olacak.
  • zamanı bellimi birde haftada yedi gün demişlerdi 5 e mi düştü şimdi
  • pegasus hfdanın 5 günü saw sivas başlıcak.ayrıca saw dan nümberg,lyon,tel avin,şanlı urfa seferleri yakında başlıyo.
  • türkiyenin en uzun pisti, şanlıurfa gap uluslararası havaalanı pisti, uzunluğu ise 4000,00 mt
  • Cumhuriyetin Temeli Atılan bu Şehrimize Yakışır.. Selçuklular dönemindede önemli bir konumda idi. Sivas tüm illerimiz gibi herşeyin iyisine layık Dahası Türkiye Herşeyin iyisine layık.
  • birde uçak gelse

Sivas Havaalanı İç ve Dış Hatlar Terminali'nin temeli 2009 yılında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından atılmıştı. 500 günde tamamlanması kararlaştırılan iç ve dış hatlar terminalinin yüzde 68'lik bölümünün tamamlandığı bildirildi. Kalan bölümün ise 4 Eylül'e kadar yetiştirileceği ve 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 91. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde açılışının gerçekleştirileceği belirtildi.

2006 yılında hava trafiğine açılan ve 45 metre genişliğinde, 3 bin 811 metre uzunluğunda Türkiye'nin en uzun pistlerinden birine sahip olan 130 bin yolcu kapasitesine sahip Sivas Havaalanı'nın yeni terminal binasının çatı kısmı Selçuklu Devleti'nde doğunun ve batının hakimiyeti anlamına gelen çift başlı kartal figürü olarak yapılacak. Sivas Havaalanı yeni iç ve dış hatlar binasının çatı kısmının Selçuklu kartalına benzetilmesiyle ilgili olarak görüşlerini dile getiren yetkililer, "Sivas'ta Selçuklu hakimiyetinin fazla olması ve Sivas'ın çift başlı kartal simgesi olması nedeniyle böyle bir proje hazırlandı. Hazırlanan proje çerçevesinde çalışmalarımız aralıksız sürüyor. 500 günlük taahhüdümüzü yerine getirmeye çalışıyoruz. 4 Eylül'de tarihi ve Sivas için önemli bir günde tesisimizin açılışını gerçekleştireceğiz" dedi.

Selçuklu kartalına benzetilen ve iki cephesi tamamen cam olacak hizmet binasında ayrıca itfaiye binası, ısı güç merkezi, iş makineleri garajı, arıtma tesisi, ada içi yollar, 10 bin metrekare otopark yer alacak. Sivas Havaalanı Uluslararası Yeni Terminal Binası'nın yapımı için toplam 30 milyon TL harcanacak.

Sivas Havaalanı'nın çatısında kartal olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
zamanı bellimi birde haftada yedi gün demişlerdi 5 e mi düştü şimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pegasus hfdanın 5 günü saw sivas başlıcak.ayrıca saw dan nümberg,lyon,tel avin,şanlı urfa seferleri yakında başlıyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
türkiyenin en uzun pisti, şanlıurfa gap uluslararası havaalanı pisti, uzunluğu ise 4000,00 mt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Cumhuriyetin Temeli Atılan bu Şehrimize Yakışır.. Selçuklular dönemindede önemli bir konumda idi. Sivas tüm illerimiz gibi herşeyin iyisine layık Dahası Türkiye Herşeyin iyisine layık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
birde uçak gelse

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000