05 Nisan 2013, Cuma 08:26:46

ŞIRNAK'TA HAVALİMANI HEYECANI YAŞANIYOR

AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz ve Şırnak Ticaret Odası Başkanı Osman Geliş ile çok sayıda işadamı havalimanında inceleme yaptı.
  • Tyler'cığım daha 10 gün önce kömür-termik santral açıldı!Good morning vietnaaaam!
  • alanın toplam maliyeti ne kadardır? şırnak ili çeçen sene ne kadar vergi ödemiştir? şırnak ilinde ne kadarlık elektirik, su faturası ödenmiş ne kadar kaçak kullanılmıştır? şırnakta kaç vatan evladı şehit edilmiştir? şırnağa havaalanı (hizmet sektörü) yerine üretim alanı (üretim sektörü-fabrika) yapılsa daha doğru olmazmıydı?
  • kavgalar yine fazlalascak :)
  • Devletimizin bölgeye yaptığı yatırımlar yol,havalımanı v.s takdire değer kutluyorum ,bu yatırımlarla devletimizin bölgeye verdiği ,bölge insanına verdiği önemin göstergesidir. ancak aynı duygu ve düşünceyi bölge insanındanda duymak huzursuzluk yaratanlara tokat gibi cevap vermelerınıde beklıyorum ,hangi görüşten olursa olsun bölge millet vekıllerınınde bu yatırımları gündeme taşıyarak gerçekleri görmelerini beklıyorum kardeşlık ve dosluk adına ülkemize hayırlı olsun
  • vatanımız adına hayırlı olmasını diliyorum..bu kadar hizmet bölge insanına hizmet edilirken,askerı,savcıyı,polisi öldürmek anca bir şerefsızlıktir...

Yıllık 500- 600 bin yolcu kapasiteli Şırnak Havalimanı, yörenin turizm ve ekonomisine de büyük katkı sağlayacak. Şırnak'ta, 2 yıl önce Cizre-İdil kara yolu üzerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de katıldığı törenle temeli atılan Şırnak Havalimanı'nda çalışmaların büyük kısmı tamamlandı.

Halen havayolu ulaşımını 300 kilometre uzaklık nedeniyle 4-5 saat süren karayolu yolculuğunun ardından ulaştıkları Diyarbakır yada Mardin'deki havaalanları üzerinden gerçekleştirmek zorunda kalan Şırnaklılar'ın bu çilesi haziran ayında sonra sona erecek.

Havalimanı, Şırnak'taki inanç ve doğa turizmi potansiyelini de canlandıracak. Haziran ayında yolcu iniş kalkışlarına başlayacak olan havalimanı, Türkiye ve Orta Doğu arasındaki ulaşımda büyük bir rol oynayacak.

Şırnak Havalimanı sayesinde Irak'a gitmek daha kolay olacak. İstanbul'dan gelecek olan yatırımcı 2 saatlik hava yolculuğu ile Şırnak'a, buradan 1 saatlik kara yolculuğu ile Irak'a ulaşmış olacak. Bu nedenle havalimanı, ihracata da büyük katkı yapacak. Şırnak Havalimanı'nı, Kuzey Iraklılar da yoğun olarak kullanacak.

AKP ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ EMİN: DAHA GÜZEL HİZMETLERE LAYIĞIZ

Şırnak Havalimanı'nda incelemelerde bulunan AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, "Daha güzel hizmetlere layığız. Allah'ın izniyle hizmetler bitmeyecek, devam edecek. 3 bin metre uzunluğunda 60 metre genişliğinde bir havalimanı yapılıyor. Arkadaşlarımız hava limanı diyorlar, inşallah havalimanı olur. Haziran ayında Allah nasip ederse hep birilikte tüm Şırnaklı işadamlarımız ve Şırnaklılarla birlikte açılışını yapacağız. Açılışı inşallah Başbakanımız ve bakanlarla birlikte gerçekleştireceğiz. Sınır komşumuz Irak da bu havalimanımızdan yararlanacak. Mardin, Batman ve Siirt, yani her gün uçuş olmayan yerler buradan yararlanabilecek. Eskiden Diyarbakır'dan buraya 3 saatte gelebiliyorduk, Mardin'den 2 saatte gelebiliyorduk, ancak havalimanımızın faaliyete geçmesiyle birlikte buradan Şırnak'a 45 dakikada gidebileceğiz" dedi.

Havalimanın ismi konusunda bir muamma yaşandığını anımsatan Dindar, havalimanı isminin sürpriz olduğunu belirterek, açılış sırasında Başbakan'ın bizzat bu ismi açıklayacağını söyledi.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz ise, havalimanın devreye girmesiyle birlikte üniversiteye lojistik anlamda katkı sunacağını dile getirerek, "Havalimanımızın devreye girmesiyle birilikte lojistik olarak üniversitemize ekstra bir katkısı olacak. Özelikle İstanbul'da bizimle eşdeğer olan üniversitelerdeki hocalarımızı günü birlik buraya getirip, götürebileceğiz. Havalimanının devreye girmesiyle birlikte Şırnak üniversitesindeki bir öğrencimiz, Türkiye'deki üstat hocalardan yararlanabilecek" diye konuştu.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş de mega projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Biz ulaşımın olmadığı bir yerde gelişmenin olmadığına inanıyoruz. Biz bir kişiyi buraya davet ettiğimizde ilk olarak havalimanını soruyorlar. Onun için bu proje bizim için son derece önemli. İlimizin ekonomisine kalkınmasına son derece katkı sağlayacak bir proje. Bunun için bir an önce faaliyete geçmesini bekliyoruz" diye konuştu. (Radikal)

ŞIRNAK'TA HAVALİMANI HEYECANI YAŞANIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

LTBQ ~ 11 yıl önce
Tyler'cığım daha 10 gün önce kömür-termik santral açıldı!Good morning vietnaaaam!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 11 yıl önce
alanın toplam maliyeti ne kadardır? şırnak ili çeçen sene ne kadar vergi ödemiştir? şırnak ilinde ne kadarlık elektirik, su faturası ödenmiş ne kadar kaçak kullanılmıştır? şırnakta kaç vatan evladı şehit edilmiştir? şırnağa havaalanı (hizmet sektörü) yerine üretim alanı (üretim sektörü-fabrika) yapılsa daha doğru olmazmıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a330 ~ 11 yıl önce
kavgalar yine fazlalascak :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sacit ~ 11 yıl önce
Devletimizin bölgeye yaptığı yatırımlar yol,havalımanı v.s takdire değer kutluyorum ,bu yatırımlarla devletimizin bölgeye verdiği ,bölge insanına verdiği önemin göstergesidir. ancak aynı duygu ve düşünceyi bölge insanındanda duymak huzursuzluk yaratanlara tokat gibi cevap vermelerınıde beklıyorum ,hangi görüşten olursa olsun bölge millet vekıllerınınde bu yatırımları gündeme taşıyarak gerçekleri görmelerini beklıyorum kardeşlık ve dosluk adına ülkemize hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçek ~ 11 yıl önce
vatanımız adına hayırlı olmasını diliyorum..bu kadar hizmet bölge insanına hizmet edilirken,askerı,savcıyı,polisi öldürmek anca bir şerefsızlıktir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000