12 Nisan 2013, Cuma 11:34:12

ŞİRKETLER DHMİ’YE ADETA YALVARIYOR

İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanı ihalesi öncesinde, ihaleye katılmayı planlayan şirketlerin önemli bir bölümünden DHMİ’ye şok teklif gitti. O teklif neydi?
  • 3.havalimanının bir an önce yapılması gerekiyor. Sadece THY 2017 sonuna kadar sürecek şekilde yüzde yüz buymuş olacak ucak sayısı 200 den 400 lere gelmiş olacak. Zaten suan bile kalkışlarda ve park bulmakta sorunlar yaşanırken AHL de çözüm bulunamayacak olacak. Cunku, Sırf yenı gelecek uçakların kalkış seferlerinin yarısı buradan yapılacak olsa bile fiziki-jeolojik şartlarının sınırlı olmasından dolayı daha fazla geliştmeyecek olması baska bir havalimanının yapılmasını zaruri gösteriyor. Kısaca 3. Havalimanı er-geç olmalı ama nezaman biter yapılır onu zaman gösterecektir. Artık 400 uçağın operasyonu Dünyadaki benzer buyuk şirketlerin seferlerini yaptığı buyuk havalimanlarına benzer bir merkezi hub olmalıdır. Her türlü hava durumu değişikliğinde kullanabileceğin en az 2 paralel pistinin olduğu bir hub..
  • bencede bu işte bir yanlışlık var ihaleye katılacak firma sayısının bir fazlası derken ihaleye girmeyecek şirket neden istesin ertelenmesini, birde dhmi'deki yeniden yapılanma sürecindeki atamalarla ilgili hiç bir haber yayınlanmadı sitede buda çok manidar
  • Bu ihale 2013 içinde cok zor yapılır.Şartnamade yazilanlar,söylenenlerden cok daha fazla oldugu için kimse olmiycak duaya amin demez.120metre kot farkini doldurup da,2016da kim açicak o havaalanini? Sadece pistlerin onarimi için açilan ihalelerdeki işin yapim süresine bakin anlarsiniz
  • "ertelenme talebinde bulunan şirket sayısı ihaleye katılacak firma sayısından 1 fazla olması halinde" yerine yarısından bir fazla olmasın ?? ihaleye katılmayacak firma kurup ertelensin diye talepte mi bulunmalı :)
  • bu havalimanın ne ihalesi yapılır ne kendisi Atatürk havalimanında çalışan bir personel olarak şu anda limanda yapilan genişletme ve büyütme çalışmalarını gördükçe bu 3. havalimanın yapılması çok zor görünüyor.

3 Mayıs’ta yapılacak üçüncü havalimanı ihalesi öncesi önemli gelişmeler yaşanıyor. İhaleye sayılı günler kala, henüz fizibilite çalışmalarını tamamlayamayan bazı şirketler, ihalenin ertelenmesi için Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin kapısını aşındırıyor.

Şu ana kadar ihale şartnamesi alan 16 firma bulunurken, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde ihalenin ertelenmesi yönünde 5 firmadan talep geldiğini açıklamıştı.

Binali Yıldırım’ın bu açıklamasından sonra ihalenin ertelenmesini isteyen firma sayısının arttığı kaydedilirken, ertelenme talebinde bulunan şirket sayısı ihaleye katılacak firma sayısından 1 fazla olması halinde ihale ertenelebilecek.

TAV, Limak ve İçtaş gibi dev firmaların katılmayı planladığı ihalenin ertelenmesi halinde ikinci senaryo olarak Temmuz ayında yapılması planlanıyor.

©AirportHaber ÖZEL

ŞİRKETLER DHMİ’YE ADETA YALVARIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Zorunda ~ 11 yıl önce
3.havalimanının bir an önce yapılması gerekiyor. Sadece THY 2017 sonuna kadar sürecek şekilde yüzde yüz buymuş olacak ucak sayısı 200 den 400 lere gelmiş olacak. Zaten suan bile kalkışlarda ve park bulmakta sorunlar yaşanırken AHL de çözüm bulunamayacak olacak. Cunku, Sırf yenı gelecek uçakların kalkış seferlerinin yarısı buradan yapılacak olsa bile fiziki-jeolojik şartlarının sınırlı olmasından dolayı daha fazla geliştmeyecek olması baska bir havalimanının yapılmasını zaruri gösteriyor. Kısaca 3. Havalimanı er-geç olmalı ama nezaman biter yapılır onu zaman gösterecektir. Artık 400 uçağın operasyonu Dünyadaki benzer buyuk şirketlerin seferlerini yaptığı buyuk havalimanlarına benzer bir merkezi hub olmalıdır. Her türlü hava durumu değişikliğinde kullanabileceğin en az 2 paralel pistinin olduğu bir hub..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 11 yıl önce
bencede bu işte bir yanlışlık var ihaleye katılacak firma sayısının bir fazlası derken ihaleye girmeyecek şirket neden istesin ertelenmesini, birde dhmi'deki yeniden yapılanma sürecindeki atamalarla ilgili hiç bir haber yayınlanmadı sitede buda çok manidar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 11 yıl önce
Bu ihale 2013 içinde cok zor yapılır.Şartnamade yazilanlar,söylenenlerden cok daha fazla oldugu için kimse olmiycak duaya amin demez.120metre kot farkini doldurup da,2016da kim açicak o havaalanini? Sadece pistlerin onarimi için açilan ihalelerdeki işin yapim süresine bakin anlarsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl yani ?¿ ~ 11 yıl önce
"ertelenme talebinde bulunan şirket sayısı ihaleye katılacak firma sayısından 1 fazla olması halinde" yerine yarısından bir fazla olmasın ?? ihaleye katılmayacak firma kurup ertelensin diye talepte mi bulunmalı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmaz ~ 11 yıl önce
bu havalimanın ne ihalesi yapılır ne kendisi Atatürk havalimanında çalışan bir personel olarak şu anda limanda yapilan genişletme ve büyütme çalışmalarını gördükçe bu 3. havalimanın yapılması çok zor görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000