04 Mayıs 2017, Perşembe 09:23:55

Singapurlu Changi, Arabistan'da havalimanı işletecek

Singapurlu Changi, Suudi Arabistan'daki Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'nın 20 yıllık işletme hakkını aldı.
  • Buddhist 33.9%, Muslim 14.3%, Taoist 11.3%, Catholic 7.1%, Hindu 5.2%, other Christian 11%, other 0.7%, none 16.4% (2010 est.)
  • Ne oldu müslüman kardeşliği ? Singapurun yarısından fazlası hristiyan, artan çoğunluk budist azınlıkta müzlüman. Buralarda hep yazılıyor doğruymuş. Araptan dost olmazmış.
  • Sanirsin yazılan yorumlara bakınca singapur gavur gardas merak etmeyin orada da musluman çoğunluk var bayraklarindaki ay yıldız boşa koyulmadi
  • TAV ihaleye girmedi mi yoksa istenmiyor mu???
  • Yazmak beni rahatlatmaz. İmkanım olsa da yüz yüze gelerek , gözlerinin içine baka baka 2 saat boyunca diyeceklerimi söyleyebilsem , bunun içine rahmetli Ahmet Kabaklı'dan da alıntılar katabilsem. Herşeyden önce kendi hatalarımızı görsek , kendimizi yeniden sıfırdan başlayarak birey ve ulus olarak , sabırla 10 - 20 yıl boyunca bu hedefe kilitleyebilsek. Başka yol olmadığına o kadar inanarak yazıyorum ki.....
  • Umarim Changi gibi guzelce isletirler bu yeri. Gorsun araplar.
  • Mahalle havaalanları TAV'a, babalar başkalarına...
  • Din kardeşlerimiz ne inşaat ne de işletme ihalesini bize vermedi.. Yazık ama olsun biz yine de Arap seviciliğimize devam ederiz, sorun değil!!
  • Singapore Changi kesinlikle çok doğru bir seçim. Adamlar Havalimanı değil adeta yaşamalanı inşaa etmişler Singapur da. 3 Kez gitme şansım oldu ve her defasında tekrar buraya döneceğim inşallah dedirten inanılmaz güzel bir havalimanı Changi Airport.Dünya da her daim ilk 10 da 1. liği de bulunuyor. Keşke 3.havalimanını da Nihat Özdemir Singapur Changi den kopyalasaydı ya da daha iyisini mimar ve mühendislere çizdirseydi inanılmaz büyük bir iş yapmış olurdu. Ama bakıyorsun Antalya deepo alışveriş merkezi gibi uzzzuuuunnnlamasına gidiyor işte yürüyennnn merdiven dolu Avm havasında. Biraz da Sabiha Gökçen den izler taşıyor bakınız çatı mimarisine. Onuda Malaysia Airports dan görmüş olabilirler. Sözün özü Changi Dünya da kesinlikle The Best. Tav da ilk 10 da gelir. Ama Limak için maalesef aynı düşünce de olamıyorum. Çünkü kreatif bir teknoloji ve yaratıcılık yok maalesef. bakınız kule ihalesini kim kazandı. Bravo Changi. Bravo Singapur. Not: Singapur un nüfusu 6,5 milyon bile değil.
  • hayırlı olsun, aynı ihaleye malum Türk firmaları da girmişti, fakat olmamış demek ki. kısmet.

Suudi Arabistan Havacılık İdaresi, Singapur Changi Airports International konsorsiyumunun Cidde'de bulunan Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı işletmesi ihalesini aldığını duyurdu.

Bakanlık açıklamasına göre konsorsiyum havalimanını 20 yıl süre ile işletecek.

Changi grubu, Brezilya'da Tom Jobim Havalimanını, Rusya'nın Krasnador bölgesinde bulunan 4 havalimanını ve Rusya Vladivostok Havalimanını işletiyor.

Singapurlu Changi, Arabistan'da havalimanı işletecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Bilgi ~ 7 yıl önce
Buddhist 33.9%, Muslim 14.3%, Taoist 11.3%, Catholic 7.1%, Hindu 5.2%, other Christian 11%, other 0.7%, none 16.4% (2010 est.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müslüman ~ 7 yıl önce
Ne oldu müslüman kardeşliği ? Singapurun yarısından fazlası hristiyan, artan çoğunluk budist azınlıkta müzlüman. Buralarda hep yazılıyor doğruymuş. Araptan dost olmazmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Singapur ~ 7 yıl önce
Sanirsin yazılan yorumlara bakınca singapur gavur gardas merak etmeyin orada da musluman çoğunluk var bayraklarindaki ay yıldız boşa koyulmadi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Singapur ~ 7 yıl önce
%70 hristiyan, % 10 Müslüman.
TAV ~ 7 yıl önce
TAV ihaleye girmedi mi yoksa istenmiyor mu???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLENLER ~ 7 yıl önce
Yazmak beni rahatlatmaz. İmkanım olsa da yüz yüze gelerek , gözlerinin içine baka baka 2 saat boyunca diyeceklerimi söyleyebilsem , bunun içine rahmetli Ahmet Kabaklı'dan da alıntılar katabilsem. Herşeyden önce kendi hatalarımızı görsek , kendimizi yeniden sıfırdan başlayarak birey ve ulus olarak , sabırla 10 - 20 yıl boyunca bu hedefe kilitleyebilsek. Başka yol olmadığına o kadar inanarak yazıyorum ki.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SIN ~ 7 yıl önce
Umarim Changi gibi guzelce isletirler bu yeri. Gorsun araplar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 7 yıl önce
Mahalle havaalanları TAV'a, babalar başkalarına...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kardeşlik noldu? ~ 7 yıl önce
Din kardeşlerimiz ne inşaat ne de işletme ihalesini bize vermedi.. Yazık ama olsun biz yine de Arap seviciliğimize devam ederiz, sorun değil!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Changi TheBest ~ 7 yıl önce
Singapore Changi kesinlikle çok doğru bir seçim. Adamlar Havalimanı değil adeta yaşamalanı inşaa etmişler Singapur da. 3 Kez gitme şansım oldu ve her defasında tekrar buraya döneceğim inşallah dedirten inanılmaz güzel bir havalimanı Changi Airport.Dünya da her daim ilk 10 da 1. liği de bulunuyor. Keşke 3.havalimanını da Nihat Özdemir Singapur Changi den kopyalasaydı ya da daha iyisini mimar ve mühendislere çizdirseydi inanılmaz büyük bir iş yapmış olurdu. Ama bakıyorsun Antalya deepo alışveriş merkezi gibi uzzzuuuunnnlamasına gidiyor işte yürüyennnn merdiven dolu Avm havasında. Biraz da Sabiha Gökçen den izler taşıyor bakınız çatı mimarisine. Onuda Malaysia Airports dan görmüş olabilirler. Sözün özü Changi Dünya da kesinlikle The Best. Tav da ilk 10 da gelir. Ama Limak için maalesef aynı düşünce de olamıyorum. Çünkü kreatif bir teknoloji ve yaratıcılık yok maalesef. bakınız kule ihalesini kim kazandı. Bravo Changi. Bravo Singapur. Not: Singapur un nüfusu 6,5 milyon bile değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Changi havalimanı çok güzel ona bir lafım yok ama şahsen ben 3. havalimanı mimarisini de beğeniyorum. Tek çatı altında 90 milyonluk bir terminal olduğu için biraz uzunlamasına gidiyor haklısınız. O kadar uzun olunca da doğal olarak yürüyen bant ve merdiven sayısı fazla oluyor.
limak ~ 7 yıl önce
3. havalimanı Changi değil ama belki ondan daha başarılı Incheon'dan danışmanlık alıyor
Kıyas ~ 7 yıl önce
Kıyasa bak. IGA ile Changi havalimanını kıyaslamak, Newyork ile Siirt havalimanını kıyaslamaya benzer.
İga miga ~ 7 yıl önce
İga konuşulan şirketler arasında solda sıfır bile olamaz.changi, tav bunlar dünya markaları bileğinin hakkı ile bir yerlere gelmişler destekle değil.
ist ~ 7 yıl önce
hayırlı olsun, aynı ihaleye malum Türk firmaları da girmişti, fakat olmamış demek ki. kısmet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000