07 Şubat 2015, Cumartesi 08:18:44

SİMÜLATÖR EĞİTİMİ 190 MİLYON KAR SAĞLADI

2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki Simülatör Eğitim Merkezinde bir yıl içerisinde 30 bin saat uçuş eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimlerin simülatörle yapılmasının Türk Hava Kuvvetleri'ne bir yılda 190 milyon lira kar sağladığı belirtildi.
  • Eleştirisini " palavraaa , palavraaa " diye bitiren kardeşim , milletin vergisini kimlerin nerelere saltanat şatafatı içinde harcaması gözünden kaçtı galiba. Ve bu zat hiç bir işe de yaramayan , ANCA ülkeyi BÖLEREK kaosa sürüklemeye çalışan yaramaz adamın teki. Halbuki , hava kuvvetlerinin harcadığı milyonlar , ülkenin koruma şemsiyesini oluşturuyor. Ve o gücün sayesinde ülkemizde her tehditten uzak rahat yaşıyoruz. Saygılarımla
  • Şimdi yine konusursunuz iskembeden sallarsiniz TSK'da subaylar için mecburi hizmet 10 yildir. PİLOT subaylar için ise pilot okulu eğitiminde geçirdikleri sürenin üç katı kadar süre bu 10 yila eklenir. Yani iki yil ise Pilotlar için mecburi hizmet süresi 16 YILDIR. 24 yaşında pilot olsan 40 yaşında istifa edebilme özgürlüğüne ulaşıyorsun.
  • saçma.tasaaruf böyle olmaz.yetiştirip devletin milyonlarını harcadığınız pilotları 10 yıl sonra hava yollarına gitmesini engelleyin,tasarruf budur.nasılsa kendi paranız değil vergisini ödeyen vatandaşın sırtında yük.
  • Reklam kokan hareket bunlar dünyanın en çok parasını harcayan hava kuvvetleri atmayın şimdi Milletin vergisinin imanını gevretiyorsunuz..!!!!! Palavra palavraaaaaaa
  • Dünyanın en iyi hava kuvvetti ancak böyle is görmez hale getirilir egitimde masraftan kacinan savaşta yurdundan olur. Hele bu birde ucuş okulunda yapiliyorsa yarın pilotajdan düşen ucak sayısının nasil arttıgını görürler yapilan 190 milyon kaybedilecek tek ucakla sıfırlanır ya da kaybedilecek canlar vatan evlatları? Gerçi buna aldırış eden yok emniyetli uçuşlar rabbim bizi olacak savaşlardan korusun
  • Simülatörün faydası maliyetle ölçülemez. Herşeyi maliyete indirgeyen, iki yüzlü zihniyete karşıyım. Bazen fayda ve emniyet için gözünü kırpmadan maliyete katlanmalısın. Sadece maliyetse olay, o simülatörün yapım maliyeti yok mu? Cihaz havayla mı çalışıyor, hiç mi arıza yapmıyor, sadece simülatör için yapılan bina, çalışan ekibin maliyeti yok mu? Parayı değil eğitimi öne çıkarın, hatta biz eğitim için normalin iki katı harcıyoruz deyin, helal olsun diyeyim.
  • Türk Silahlı Kuvvetlerinin bünyesindeki Uçuş Okullarının Özel Uçuş Okuluna (FTO) dönüştürüldüğü bir gerçek. Milyon Dolarlar harcanarak yetiştirlen savaş pilotları 10-11 yıl hizmetten sonra koşaradım Sivil Uçak pilotluğuna geçmeleri ülke kaynaklarının israfı olduğu gibi son yıllarda yaşanan Askeri Uçak kazalarından da anlaşılacağı gibi Askeri havacılıkta emniyetsizlikler de yaratmışır. Hatta bu konunun milli güvenliğimizi de etkilediği bir gerçekte şimdilik bunu hissedeceğimiz bir sorunun yaşanmamış olması tek şansımız.
  • Ne alaka..Zaten simulatör kullanımının amacı zaten bu.Hatta emercensi çalışmaları uçakta yapılamayacağına göre ,faydası daha fazla..

2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki Simülatör Eğitim Merkezinde bir yıl içerisinde 30 bin saat uçuş eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimlerin sümilatörlerle yapılmasının Türk Hava Kuvvetleri'ne bir yılda 190 milyon lira kar sağladığı belirtildi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığından (SSM) yapılan açıklamada, geçen yıl hizmete açılan Simülatör Eğitim Merkezinin birinci yılını doldurduğu belirtildi.

SSM sahipliğinde projesini HAVELSAN'ın üstlendiği, Simülatör Filo Komutanlığı bünyesinde yer alan eğitimin merkezinde; 6 adet KT-1T Temel Eğitim Uçağı Simülatörü ve 4 adet T-38M Tekamül Jet Eğitim Uçağı Simülatörü olmak üzere toplam 10 simülatör ve 1 Uçak Terk Etme Eğiticisinin (UTER) bulunduğu kaydedildi.

Toplam 10 simülatör ile bir yıl içerisinde 30 bin saat uçuş eğitimi gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada şunlar bildirildi:

"Bunun yaklaşık 21 bin saati KT1-T simülatörü, 9 bin saati ise T-38 simülatörü ile gerçekleştirilmiştir. Simülatör eğitimi öncesinde KT-1T Uçuş Eğitimi alan bir pilotun bu eğitimi tamamlaması için 83 sorti yapması gerekiyordu. Bu koşula bağlı olarak, bir pilotun KT-1T Temel Uçuş Eğitimi'ni tamamlamasının maliyeti, her bir sortinin yaklaşık 20 bin TL gerçek maliyeti üzerinden hesaplandığında 1 milyon 660 bin TL idi. KT-1T tam görev uçuş simülatörleri ile sağlanan eğitim, KT-1T Temel Uçuş Eğitimi için ön koşul olan sorti sayısını 83'ten 69'a düşürdü ve 14 sorti üzerinden her bir pilotun eğitiminde yaklaşık 280 bin kar sağlandı. Bu sene 300 civarında pilotun KT-1T pilotaj eğitiminden mezun olduğu düşünülürse, KT-1T tam görev uçuş simülatörünün Türk Hava Kuvvetleri'ne sağladığı 1 senelik kar yaklaşık 84 milyon TL'dir."

Simülatör eğitimi öncesinde T-38M Tekamül Jet Uçuş Eğitimi alan bir pilotun bu eğitimi tamamlaması için 85 sorti yapması gerektiği, bu koşula bağlı olarak bir pilotun T-38M Tekamül Jet Uçuş Eğitimi'ni tamamlamasının maliyetinin, her bir sortinin yaklaşık 33 bin TL gerçek maliyeti üzerinden hesaplandığında 2 milyon 805 bin lira olduğu aktarılan açıklamada, "T-38M tam görev uçuş simülatörleri ile sağlanan eğitim, T-38M Tekamül Jet Uçuş Eğitimi için ön koşul olan sorti sayısını 85'ten 69’a düşürdü ve 16 sorti üzerinden her bir pilotun eğitiminde yaklaşık 530 bin TL kar sağlandı. Bu sene 200 civarında pilotun T-38M Tekamül Jet Uçuş pilotaj eğitiminden mezun olduğu düşünülürse, T-38M tam görev simülatörünün Türk Hava Kuvvetleri'ne sağladığı 1 senelik kar yaklaşık 106 milyon liradır" ifadeleri aktarıldı.

SİMÜLATÖR EĞİTİMİ 190 MİLYON KAR SAĞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Eleştirisini " palavraaa , palavraaa " diye bitiren kardeşim , milletin vergisini kimlerin nerelere saltanat şatafatı içinde harcaması gözünden kaçtı galiba. Ve bu zat hiç bir işe de yaramayan , ANCA ülkeyi BÖLEREK kaosa sürüklemeye çalışan yaramaz adamın teki. Halbuki , hava kuvvetlerinin harcadığı milyonlar , ülkenin koruma şemsiyesini oluşturuyor. Ve o gücün sayesinde ülkemizde her tehditten uzak rahat yaşıyoruz. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şimdi yine konusursunuz iskembeden sallarsiniz TSK'da subaylar için mecburi hizmet 10 yildir. PİLOT subaylar için ise pilot okulu eğitiminde geçirdikleri sürenin üç katı kadar süre bu 10 yila eklenir. Yani iki yil ise Pilotlar için mecburi hizmet süresi 16 YILDIR. 24 yaşında pilot olsan 40 yaşında istifa edebilme özgürlüğüne ulaşıyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işkembe ~ 9 yıl önce
herşey yolundaysa neden sayısal harici bölümlerden öğrenci alıyorsunuz?pilot yok diye ağlıyorsunuz?
saçma ~ 9 yıl önce
saçma.tasaaruf böyle olmaz.yetiştirip devletin milyonlarını harcadığınız pilotları 10 yıl sonra hava yollarına gitmesini engelleyin,tasarruf budur.nasılsa kendi paranız değil vergisini ödeyen vatandaşın sırtında yük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Reklam kokan hareket bunlar dünyanın en çok parasını harcayan hava kuvvetleri atmayın şimdi Milletin vergisinin imanını gevretiyorsunuz..!!!!! Palavra palavraaaaaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dünyanın en iyi hava kuvvetti ancak böyle is görmez hale getirilir egitimde masraftan kacinan savaşta yurdundan olur. Hele bu birde ucuş okulunda yapiliyorsa yarın pilotajdan düşen ucak sayısının nasil arttıgını görürler yapilan 190 milyon kaybedilecek tek ucakla sıfırlanır ya da kaybedilecek canlar vatan evlatları? Gerçi buna aldırış eden yok emniyetli uçuşlar rabbim bizi olacak savaşlardan korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kkp ~ 9 yıl önce
arkadaş terörle mucadele edilmiyor ki abdnn sozunden cıkılmıyor ecevıt mı bunalr kı kafa tutsun ...
Khn ~ 9 yıl önce
Simülatörün faydası maliyetle ölçülemez. Herşeyi maliyete indirgeyen, iki yüzlü zihniyete karşıyım. Bazen fayda ve emniyet için gözünü kırpmadan maliyete katlanmalısın. Sadece maliyetse olay, o simülatörün yapım maliyeti yok mu? Cihaz havayla mı çalışıyor, hiç mi arıza yapmıyor, sadece simülatör için yapılan bina, çalışan ekibin maliyeti yok mu? Parayı değil eğitimi öne çıkarın, hatta biz eğitim için normalin iki katı harcıyoruz deyin, helal olsun diyeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmuyor... ~ 9 yıl önce
Türk Silahlı Kuvvetlerinin bünyesindeki Uçuş Okullarının Özel Uçuş Okuluna (FTO) dönüştürüldüğü bir gerçek. Milyon Dolarlar harcanarak yetiştirlen savaş pilotları 10-11 yıl hizmetten sonra koşaradım Sivil Uçak pilotluğuna geçmeleri ülke kaynaklarının israfı olduğu gibi son yıllarda yaşanan Askeri Uçak kazalarından da anlaşılacağı gibi Askeri havacılıkta emniyetsizlikler de yaratmışır. Hatta bu konunun milli güvenliğimizi de etkilediği bir gerçekte şimdilik bunu hissedeceğimiz bir sorunun yaşanmamış olması tek şansımız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesnetsiz Atmayın ~ 9 yıl önce
Yapılan son değişikliklerle mecburi hizmet TSK'da 10 yıla indi. Ancak pilotlarımız için yapılan ilave bir değişiklik ile pilotaj eğitimi için geçen süre (ki bu iki yılı buluyor) üç (3) ile çarpılarak mecburi hizmete eklenmeye başladı. Bu da basit bir çarpma ve toplama işlemi sonucu = onaltı (16) yıl ediyor. Baylar mecburi hizmet eskide onbeş (15) yıl idi. Onaltı yıldan sonra da sistemde kalsa bile kimse aktif pilotluk yaptırmaz bu kahramanlara. Zaten seferberlik sistemi diye birşey var. İhtiyaç halinde hepsi geri çağırıldığında koşarak tulumlarını giymeye giderler, merak etmeyin
olur olurrr ~ 9 yıl önce
milyon dolar harca yetiştir milyon dolarlık uçak ver altına gecegündüz çalışsınlar tecrübe kazansınlar, sonra alayını potansiyel darbeci imansız diye damgala, aşağıla,itibarını sıfırla, insiyatifini sıfırla 3 kuruş ta maaş ver ondan sonra niye koşuyor sivile.. nasılsa beleş yaşıyorlar yan gelip yatıyorlar,sanki hergün savaşmı var ne gerek var bu kadar masrafa diye düşünen ezik bir zihniyet ancak başımıza bir iş gelirse anlar anyayı konyayı ama zannetmem yine anlamaz.
Ali ~ 9 yıl önce
Ne alaka..Zaten simulatör kullanımının amacı zaten bu.Hatta emercensi çalışmaları uçakta yapılamayacağına göre ,faydası daha fazla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000