17 Ocak 2010, Pazar 08:25:03

ŞİMDİ GÖZLER O'NDA!

Bir dönem Öger’in de tur operasyonlarında kullandığı Almanya merkezli Blue Wings havayolu şirketi, son aylarda kapıya kilit vurma noktasına geldi...
  • iade etmek geri vermek demektir, iadenin gerisi ilerisi olmaz, bir dahaki yazilarinda umarim dikkate alirsin, bir dost elestirisi.

Bir dönem Öger’in de tur operasyonlarında kullandığı Almanya merkezli Blue Wings havayolu şirketi, son aylarda kapıya kilit vurma noktasına geldi. Çalışanlarının maaşlarını da ödeyemez duruma düşen ve uçuş lisansı iptal edilen şirket, daha önce yardım etmeyeceğini söyleyen Rus işadamı Aleksander Lebedev’den gelecek sıcak parayı bekliyor.

Almanya’da tur operasyonlarında kullanılan charter şirketlerinden biri olan Blue Wings, mali kriz içerisinde iken geçtiğimiz günlerde Alman Federal Sivil Havacılık Kurumu LBA tarafından uçuş lisansı da iptal edilince sıcak para arayışına girdi. İlk etapta yaklaşık 3 milyon avroya ihtiyacı olduğu belirtilen Blue Wings’in ilk başvurduğu kapı, geçen yıl Öger Tours’u satın alacağına ilişkin haberlerle gündeme gelen Rus milyarder işadamı Aleksander Lebedev oldu.

Yüzde 48’i Rus milyarderi Aleksander Lebedev’e ait olan Blue Wings hisselerinin yüzde 26’sı merkezi Zürih’te bulunan Alpstream ve Kıbrıslı yatırım grubu NIL’e, kalan yüzde 26’sı ise kuruculardan ve aynı zamanda şirketin CEO’su olan Jörn Hellwig’e ait.

Öger Tours’un, Lebedev ortaklığı rafa kalktıktan sonra 2009 yılı ortalarında Blue Wings ile uçmaya son vermesinin de şirketin iflasında önemli rol oynadığı ifade ediliyor. Büyük ortak Lebedev’in de Alman seyahat pazarına ilgisini kesmesinin ardından zor günler yaşayan Blue Wings, kasım ve aralık aylarında çalışanlarının maaşlarını ödeyemedi.

Alman Federal Sivil Havacılık Kurumu’nun 13 Ocak Çarşamba günü itibariyle lisansını iptal ettiği Blue Wings, yönetiminin Lebedev’den para talebi, Rus işadamı tarafından geri çevrilmişti.

Ancak, Alman Haber Ajansı DPA’nın haberine göre, Blue Wings sözcüsü, Aleksander Lebedev’in Blue Wings’i finanse etme sözü verdiğini ve şirketin Lebedev’den gelecek parayı beklediğini bildirdi.

Blue Wings’in uçuş lisansı LBA tarafından 2009 Nisan ayında da iptal edilmiş, ancak daha sonra gerekli şartlar yerine getirilince geri iade edilmişti.

ŞİMDİ GÖZLER O'NDA!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
iade etmek geri vermek demektir, iadenin gerisi ilerisi olmaz, bir dahaki yazilarinda umarim dikkate alirsin, bir dost elestirisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000