18 Şubat 2017, Cumartesi 09:19:03

Silahlı Hürkuş ilk atışı için gün sayıyor

Türkiye milli silah sanayisinde atağa geçti. Türk mühendislerin ürünü milli uçak Hürkuş'un silahlı versiyonu Hürkuş-C, 2018'de göklerde olacak.
  • Pervaneli ucaklari cok sevmeme ragmen, askeri anlamda sadece logistic icin kullanimlarinin gerekliligi aciktir. Hurkus tan iyi bir egitim ucagi cikar, gozlem belki, ama A10 cikmaz.. turboshaft ta olsa o bir pervaneli.. keske bu dizayn i jet olarak degistirip yakin muharebe koruma amacli A10 tadinda bir ucak icin calisilsa..elimizde yeterli know-how oldugu acik.. yerlidir, bizimdir ama dunya nin cok gerisindedir(maalesef)
  • A10 tarzında bir canavar çıkar mı bundan acaba ? 50 cal. takmak lazım. Yakın hava desteği için şart Hürkuş c
  • Hem cahiller hem ülkenin gelişmesinden rahatsızlar. BAE systems'in Air Tractor adında buna benzer bir uçağı var, evet İngiliz yapımı güncel kullanımda bir uçak. Birçok ülkeye ihraç edilmiş bir uçak. Pervaneli olması önemli değil çünkü turboprop motor, yani turboprop-turboşaft-turbojet aynı çekirdeği kullanıyor.
  • Ulan daha bilgisayarlardaki birak chip i diyot yapılamıyor. Milletde inanıyor. ne kadar çok lavuk var ülkede ya.
  • Sözde milli pervaneli Uçağımız Atış testlerine başlayacakmış ne güzel !! Yıl 1935 mi dedim aa yıl 2017 olmuş olm ne pervaneli uçağı...
  • Ne hikmetse böyle güzel haberler hep secimlerden önce gündeme geliyor
  • Teşekkürler bu gururu bu millete yaşattığınız için...
  • Sıka sıka gidersiniz artık...
  • Toplama uçağı bize yerli diye yutturmayın kardeşim. Ne yaptığımız belli ne yapamadığımız belli, ikinci dünya savaşına mı giriyoruz geçmişe dönüp bu uçak ne zaten.
  • Barış meleklerimiz olacak bu kuşlarımız. Rabbim düşmanlarımızın ocaklarını cehenneme çevirsin inşallah...

Türkiye milli silah sanayisinde atağa geçti. Türk mühendislerin ürünü milli uçak Hürkuş'un silahlı versiyonu Hürkuş-C, 2018'de göklerde olacak. MKEK'nın 50 kalibrelik 'keskin nişancı tüfeği' 2017'de görücüye çıkacak. Bayraktar Makine tarafından 'yüzde yüz yerli' olarak üretilen Bayraktar TB2 İHA'nın yeni serisi de testlerden başarıyla geçti.

Tamamen milli ve yerli silah sanayisinde Türkiye son yıllarda büyük bir atağa geçti. 14 yıl önce Türk Ordusu'nun envanterindeki yerli silah oranı yüzde 24 iken bugün bu oran yüzde 60'ı geçti. Bu yıl ve önümüzdeki yıl ordu envanterine yeni katılacak silahlarla bu oran daha da büyüyecek. Tamamen yerli ve milli yenilikler arasında milli uçak, yeni keskin nişancı tüfeği ve silahlı İHA'lar bulunuyor.

Silahlı Hürkuş-C, 2018'de göklerde
Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabı üzerinden Hürkuş-C’nin silahlı modelinin fotoğrafını paylaştı.Kamuflaj boyalı uçağın kanat altlarında 3’er istasyon olması dikkat çekti. Bir silah istasyonu boş bırakılırken uçağın kanat altlarına dıştaki istasyonda dörtlü Cirit bataryası, içte de ikili UMTAS yüklemesi yer aldı. Uçağın gövde altında ise ASELFLIR-300 bulunuyor. Bakanlığın Twitter’daki fotoğrafın altında ‘Türk mühendislerinin ürünü Milli uçağımız Hürkuş'un silahlı versiyonu Hürkuş-C, 2018 yılında TSK envanterine girecek’ yazıyor.

Hürkuş'un üç modeli var
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi halen Hürkuş’un Hava Kuvvetleri’ne teslim edilecek eğitim modeli Hürkuş-B ve silahlı model Hürkuş-C üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Hürkuş B, bu yıl içinde ilk uçuşunu yapacak. Hürkuş-C için de  mevcut iki Hürkuş-A prototibinden biri modifiye edildi. Testler kısa sürede başlayacak. 

Yeni seri Bayraktar İHA'lar
Teröristlerin korkulu rüyası haline gelen yerli İHA Bayraktar'ın yeni serisi için çalışmalar devam ediyor. Bayraktar Makine tarafından 'yüzde yüz yerli' olarak üretilen 'Bayraktar TB2' İHA'nın yeni ortaya çıktı. Bayraktar Makina'den Selçuk Bayraktar yeni serinin deneme uçuşlarına ait görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.Yeni seri Bayraktar İHA ile otomatik Kalkış, otomatik İniş ve hangara dönüş, pist başına otomatik taksi testleri yapıldı.

Silahlı Hürkuş ilk atışı için gün sayıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Age of Jets ~ 7 yıl önce
Pervaneli ucaklari cok sevmeme ragmen, askeri anlamda sadece logistic icin kullanimlarinin gerekliligi aciktir. Hurkus tan iyi bir egitim ucagi cikar, gozlem belki, ama A10 cikmaz.. turboshaft ta olsa o bir pervaneli.. keske bu dizayn i jet olarak degistirip yakin muharebe koruma amacli A10 tadinda bir ucak icin calisilsa..elimizde yeterli know-how oldugu acik.. yerlidir, bizimdir ama dunya nin cok gerisindedir(maalesef)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartal ~ 7 yıl önce
Bu uçak gayet güzel yakın hava desteği görevi uçar, sistemleri bunun için yeterli, çalışanları tebrik etmek lazım...
Leonn ~ 7 yıl önce
A10 tarzında bir canavar çıkar mı bundan acaba ? 50 cal. takmak lazım. Yakın hava desteği için şart Hürkuş c

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selam ~ 7 yıl önce
Hem cahiller hem ülkenin gelişmesinden rahatsızlar. BAE systems'in Air Tractor adında buna benzer bir uçağı var, evet İngiliz yapımı güncel kullanımda bir uçak. Birçok ülkeye ihraç edilmiş bir uçak. Pervaneli olması önemli değil çünkü turboprop motor, yani turboprop-turboşaft-turbojet aynı çekirdeği kullanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SİVİL TORPİL ~ 7 yıl önce
Ulan daha bilgisayarlardaki birak chip i diyot yapılamıyor. Milletde inanıyor. ne kadar çok lavuk var ülkede ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sığır Herif ~ 7 yıl önce
Ne yapılmasını istiyorsunuz ? Bir şey yapıtınızda beğenmeyen mi oldu . Utanmadan birde hakaret ediyorsun iade ediyorum lafını
Ulana ~ 7 yıl önce
Ulan eksik hucre,yillarca senin ulkene o taptigin siyasetciler araciligi ile dayatma ile tembellik asilandi.o zaman niye cikip ulan demedin?oksijen israfi!know how olmadan nasil baslanir bu ise a benim kezbanim?izdivac izle sen bu isler seni asar.
Haklisin ~ 7 yıl önce
Led bile yapamıyoruz
Elektronik cahilleri ~ 7 yıl önce
Diyodu ledi hasbelkader öğrenmişsiniz de, şu an ne ABD'de ne de Avrupa'da yarı iletken üretilmediğini bilmiyorsunuz. Tüm dünyanın yarı iletken üretimleri uzak doğu da yapılır. İki teknik terim öğrenmekle olmuyor bu işler.
Yıl 1935 ~ 7 yıl önce
Sözde milli pervaneli Uçağımız Atış testlerine başlayacakmış ne güzel !! Yıl 1935 mi dedim aa yıl 2017 olmuş olm ne pervaneli uçağı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
*_* ~ 7 yıl önce
Ne hikmetse böyle güzel haberler hep secimlerden önce gündeme geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 7 yıl önce
Teşekkürler bu gururu bu millete yaşattığınız için...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYIR ~ 7 yıl önce
Sıka sıka gidersiniz artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşke ~ 7 yıl önce
Ah Keşke sıkarken birisi sana gelse de memleket temizlense ne iyi olur
Capitano ~ 7 yıl önce
Toplama uçağı bize yerli diye yutturmayın kardeşim. Ne yaptığımız belli ne yapamadığımız belli, ikinci dünya savaşına mı giriyoruz geçmişe dönüp bu uçak ne zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MEA ~ 7 yıl önce
Kardeşim uçağın çizimi, kalifikasyonu, testleri, silahları vb. hepsi bizim. Uçak toplama değil. Terörle mücadelede düşük hızda uçuş ve vuruş, düşük maaliyetlerle sorti düzenlemek çok önemli. Helikopterlerden daha hızlı ve etkili müdahalede bulunabilmek için bu tip uçaklar gerekli.
İngiliz ~ 7 yıl önce
İngilizlerin bunun gibi bir uçağı var araştır BAE systems'in Air Tractor AT-802.
Capitono ~ 7 yıl önce
Evet evet %100 bizim tabi. F-16 da bizim. Savaş uçağı yapacaklar o da bizim. Uzay mekiği yolluyoruz yakında o da yerli üretimmiş :) Tabi cep telefonu üretemiyoruz, çinde yapılıyor geliyor venüs müdür nedir. Araba da yapamıyoruz hatırlatayım. Ama siz inanın uçak falan yapıyoruz tabi tabi.
Kevser ~ 7 yıl önce
Barış meleklerimiz olacak bu kuşlarımız. Rabbim düşmanlarımızın ocaklarını cehenneme çevirsin inşallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000