01 Haziran 2013, Cumartesi 08:47:57

SİLAH ATEŞ ALINCA HAVALİMANI KARIŞTI

Atina Havalimanı'nda, aşırı sağcı Altın Şafak Partisi milletvekili Antonis Gregos'un silahının "kazara" ateş alması paniğe sebep oldu.
  • Neymiş.Kullanmasını bilmediğin şeyi demek ki yanında taşımayacaksın.İstersen Marko paşa ol.

Selanik'e gitmek üzere havalimanına gelen Grekos'un, silahını güvenlik görevlisine teslim ettiği sırada ateş aldığı ve kurşunun yere isabet ettiği öğrenildi.

Grekos, olayın ardından yaptığı açıklamada silahın, güvenlik görevlisinin elindeyken patladığını söylerken Yunan polisinden edinilen bilgiye göre ise silah, milletvekilinin elindeyken ateş aldı.

Olayla ilgili açıklama yayımlayan koalisyon ortaklarından Demokratik Sol Partisi, Altın Şafak milletvekillerinin silah ruhsatlarının kontrol edilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Açıklamada, "Altın Şafak milletvekilleri uç davranışları ve genel tutumları ile sürekli tahrikte bulunuyorlar" ifadelerine yer verildi.

PASOK Partisi İnsan Hakları İzleme Komitesi de Altın Şafak Partisi milletvekilinin silahının ateş almasının ardından "Yetkililer, kimlere silah ruhsatı verecekleri konusunda daha dikkatli davranmalılar" uyarısında bulundu.

Son olarak Yunanistan Kamu Güvenliği Bakanı Nikos Dendias, Emniyet Müdürlüğüne, milletvekillerine verilen silah ruhsatlarının gözden geçirilmesi talimatını verdi.

Geçen hafta da Altın Şafak milletvekillerinin parlamentoya silahla girmeleri tartışmalara yol açmıştı.

Yunan Parlamentosu Başkanı Evangelos Meymarakis, milletvekillerin parlamento binasına silahlarıyla gelmemeleri yönünde sözlü bildirimde bulunmuştu. (Star)

SİLAH ATEŞ ALINCA HAVALİMANI KARIŞTI

Yorumlar

misafir ~ 11 yıl önce
Neymiş.Kullanmasını bilmediğin şeyi demek ki yanında taşımayacaksın.İstersen Marko paşa ol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000