22 Mayıs 2010, Cumartesi 08:24:03

Sikorsky'den sürpriz teklif

Türkiye'nin 2 milyar dolarlık askerî helikopter alımı için açtığı ihalede karar aşamasına sayılı günler kala Skorsky'nin üreticisi United Technologies'ten sürpriz bir öneri geldi.
  • sıkıntıdan ne yapacaklarını şaşırmış garipler kafalar bunalmış herhalde
  • Koskoca Türkiye Kızılderililere mi kaldı?

Türkiye'de havacılık sanayii alanında yatırım yapmak istediklerini açıklayan şirket, ortak helikopter üretip bölge ülkelerine satma çağrısında bulundu. Amerika'da United Technologies yöneticileriyle görüşen Dış Ticaret'ten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak motoru üretmek istediklerini aktardılar." diye konuştu.

Şirket, Türkiye'nin açtığı 109 helikopterin modernizasyonu için de teklif vermişti. Bakan Çağlayan, "Bu helikopterlerin parça üretimi yapmak ve Türkiye'de bunların modernizasyonu için bir bakım ünitesi de açmak istiyorlar." diye konuştu. Öte yandan Türkiye, ABD'ye Kızılderililerin üzerinden adım atmayı planlıyor. Kızılderililerin yoğun yaşadığı eyaletlerde Amerikan Kızılderilileriyle madencilik ve altyapı işleri yapılacak. Türk-Amerikan Koalisyonu isimli sivil toplum kuruluşu, Kızılderili kökenli öğrencileri Türkiye'de burslu okutacak.

(Zaman)

Sikorsky'den sürpriz teklif

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
sıkıntıdan ne yapacaklarını şaşırmış garipler kafalar bunalmış herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Koskoca Türkiye Kızılderililere mi kaldı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000