07 Mayıs 2013, Salı 17:34:48

SIKORSKY VE WIKING ANLAŞTI

Sikorsky Uzay Hizmetleri ve WIKING Kale Air birlikte Türkiye’de Sikorsky tarafından yetkilendirilmiş Müşteri Hizmetleri Merkezi açmak ve ekip halinde çalışmak için anlaşma imzaladı...

İstanbul’da konumlandırılacak merkez, Güneydoğu Avrupa ve Orta Asya’daki işletmelere destek sağlayarak Sikorsky’e satış sonrası ürün ve hizmet sağlayacak.

Sikorsky Uzay Hizmetleri ve Wiking Kale Air ile birlikte İstanbul’da konumlandırılacak ve Türkiye’deki S-76 helikopter filosunun destekleneceği merkez aynı zamanda Güneydoğu Avrupa ve Orta Asya’daki işletmelere de destek sağlayacak.  Güneydoğu Avrupa ve Orta Asya’daki helikopter bakım ve onarım hizmetlerine ilişkin artan talepleri daha iyi karşılamak için kurulan ve  muhendislik, tasarim, yedek parca ve modifikasyon hizmetleri verilecek olan JAA/EASA Part-145 onaylı merkezde, sertifikalı Bakım ve Onarım islemi verecek  Türk personel istihdam edecek.

Sikorsky Havacılık ve Uzay Hizmetleri Başkanı David Adler: “Türkiye’deki destek kapasitemizi güçlendirmek için önemli bir adım olacak. WIKING Kale Air ile beraber çalışmaktan çok memnunuz. Ortak amacımız ülkedeki bakım ve onarım taleplerini karşılamak. WIKING Kale Air Servis  Merkezi olarak; Türkiye ve komşu Avrupa ülkelerindeki hava araclarinin goreve hazirlik kabiliyetini artırmak için mali olarak etkin çözüm önerileri sunabiliriz.” dedi.

Güneydoğu Avrupa ve Asya’daki helikopter bakım ve onarım hizmetlerine ilişkin artan talepleri daha iyi karşılamak için, WIKING Helikopter Hizmetleri Limited Şirketi Türkiye’den KALE Air firmasının hisselerinin çoğunu satın almıştır.  Bu alım sonrasında WIKING KALE Air Firması doğmuştur. Sertifikalı JAA/EASA Part-145 Bakım ve Onarım Kurumu Türk personel istihdam edecektir . Belirli bir zaman dahilinde bakım ve onarım hizmetleri, helikopter tadilatı hizmetlerinin yanı sıra; tasarım, mühendislik hizmetleri ve yedek parca desteği de sunacaktır. WIKING Kale Air, Sikorsky Havacılık ve Uzay Hizmetleri’nin lojistik tedarik zincirini ve yedek parça tedariğini destekleyecek ve filoların en iyi seviyeye getirilmelerini sağlayacaktır.

WIKING Helikopter Hizmetleri Şirket Müdürlerinden Holger Stockmeyer şunları söyledi: “KALE Air’in alınmasıyla, Güneydoğu Avrupa ve Orta Doğu bölgelerinde profesyonel helikopter bakım ve onarım hizmetlerine ilişkin artan talebi karşılayacağız. Hızla büyüyen bu ekonomide ortaya çıkan zorlukları aşabilmek, müşteri ihtiyaçlarını karşılamak ve yeni kapasitelere erişim sağlamak adına WIKING önemli bir adım atmıştır.”

WIKING Helikopter Hizmetleri Limited Şirketi 37 seneyi aşkın bir süredir Kuzey ve Baltık denizlerinde açık deniz alanında faaliyet göstermektedir. Başlangıçta deniz pilotlarının transferleri için kurulmuş olan WIKING çoğunlukla Sikorsky S-76 helikopterlerinin kullanıldığı 93.000 saatlik uçuş ve 44.000’ı aşkın transfer gerçekleştirmiştir. WIKING kendi filosuna sahiptir ve Avrupa’da ve Orta Asya’da 16 hava aracını işletmektedir.

Sikorsky Uzay Hizmetleri tüm dünya çapında döner ve sabit kanatlı uçaklara kapsamlı destek hizmeti sunmaktadır. Firma askeri ve ticari müşterilerine materyal dağıtımı, bakım ve onarım, uçak tadilatı ve sürekli destek gibi   hizmetler açısından geniş bir hizmet sunmaktadır. Connecticut Stratford’da bulunan Sikorsky, dünyada helikopter tasarımı, üretimi ve hizmetleri konusunda lider konumdadır. Connecticut Hartford’da bulunan United Technologies Corporation, havacılık ve uzay sistemleri alanında geniş kapsamlı ve yüksek teknolojiye sahip ürünler ve bu ürünlere ilişkin destek hizmetleri sunmaktadır.

SIKORSKY VE WIKING ANLAŞTI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000