13 Temmuz 2010, Salı 08:17:50

Siirt'e ilk uçuş yapıldı

Bora Jet firması, Siirt Havaalanı'na tarifeli uçak seferleri başlattı. Bora Jet, TC-YAB tipi 66 kişilik uçaklarla haftanın 2 günü karşılıklı olarak Siirt-Ankara seferlerini başlatırken, ilk seferin gerçekleştirilmesi dolayısıyla Siirt Havaalanında tören düzenlendi.
  • Borajet uçak sayısını 10-12'ye çıkartabilirse Onurair, Atlasjet vb. firmalar nasıl bir tepki verir çok merak ediyorum. Dilerim kısa zamanda filoyu genişletip hemen hemen her meydana uçarlar.
  • Ic hatlar icin ATRler zaten daha uygun. Boeing 737 ve Airbus A320 lere nazaran daha kisa pistlere de inebildikleri icin ve zaten kisa menzil icin tasarlanmis bu ucaklarla iyi pazar boslugu yakaladi Bora Jet. Bence Bora Jet büyümeye devam edecektir. Ve özellikle kimsenin ucmadigi yerlere ucarak yerini saglamlastiracaktir.
  • Siirt'e ilk uçuştan kasıt Borajet'in ilk uçuşdur. Birkaç yıl öncesinde kadar Atlasjet CRJ'leriyle Ankara, İstanbul seferleri, onun öncesinde de THY RJ'leriyle sefer yapıyordu. Umarım bu bilgi sizi biraz aydınlatmıştır.
  • bu kaldirim taslarini niye boyarlar bir türlü anam veremiyorum. Siirte hayirli olsun. Saygilar niklas34 OS Teknik
  • Onarım-Genişletme Sonrası İlk Uçak dersen daha doğru olur. K.Maraş meydanı da bakımda. İşler bitince ona da ilk uçak denecek. AHL deki kısa pist uzatıldıktan sonra da ilk uçak başlığı atıldı. Polemik yaratmak istiyorsan o başka. O zaman batıda bir çok ilde havaalanı bile yok. Örnek: Sakarya, Bolu, Edirne,Kırşehir, Yozgat vb. vb.
  • SİİRT'E İLK UÇAK... SÖZÜN BİTTİĞİ YER BUDUR...
Onarım ve genişletme çalışmalarının ardından uçuşlara açılan Siirt Havaalanı'nda düzenlenen törende konuşan Siirt Valisi Musa Çolak şunları söyledi: ''Bu sefer sayılarının daha da artması yolcu sayısına bağlıdır. Bugün Siirtlilerin mutluluk günüdür. İlin valisi olarak bu seferlerin başlaması nedeniyle büyük mutluluk duyuyorum. Hava alanı pistinin uzatılmasına ve uçak seferlerinin başlamasına büyük katkıda bulunan başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.''

Pilot ve ekibine teşekkür eden Vali Çolak, daha sonra uçağa binerek, inceledi.

Kaptan Pilot Sedat Yeğen de çok rahat bir iniş yaptıklarını ve hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını belirtti.

Bora Jet Temsilcisi M. Faruk Sualp da uçakların Ankara'dan pazartesi ve cuma günleri saat 15.00'de kalkacağını ve Siirt Havaalanına indikten sonrada saat 18.00'de yolcularını alıp tekrar Ankara'ya döneceğini söyledi.
Siirt'e ilk uçuş yapıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Borajet uçak sayısını 10-12'ye çıkartabilirse Onurair, Atlasjet vb. firmalar nasıl bir tepki verir çok merak ediyorum. Dilerim kısa zamanda filoyu genişletip hemen hemen her meydana uçarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ic hatlar icin ATRler zaten daha uygun. Boeing 737 ve Airbus A320 lere nazaran daha kisa pistlere de inebildikleri icin ve zaten kisa menzil icin tasarlanmis bu ucaklarla iyi pazar boslugu yakaladi Bora Jet. Bence Bora Jet büyümeye devam edecektir. Ve özellikle kimsenin ucmadigi yerlere ucarak yerini saglamlastiracaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Siirt'e ilk uçuştan kasıt Borajet'in ilk uçuşdur. Birkaç yıl öncesinde kadar Atlasjet CRJ'leriyle Ankara, İstanbul seferleri, onun öncesinde de THY RJ'leriyle sefer yapıyordu. Umarım bu bilgi sizi biraz aydınlatmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu kaldirim taslarini niye boyarlar bir türlü anam veremiyorum. Siirte hayirli olsun. Saygilar niklas34 OS Teknik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Onarım-Genişletme Sonrası İlk Uçak dersen daha doğru olur. K.Maraş meydanı da bakımda. İşler bitince ona da ilk uçak denecek. AHL deki kısa pist uzatıldıktan sonra da ilk uçak başlığı atıldı. Polemik yaratmak istiyorsan o başka. O zaman batıda bir çok ilde havaalanı bile yok. Örnek: Sakarya, Bolu, Edirne,Kırşehir, Yozgat vb. vb.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SİİRT'E İLK UÇAK... SÖZÜN BİTTİĞİ YER BUDUR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000