22 Eylül 2018, Cumartesi 11:30:53

Siirt Havalimanı’nda gergin anlar

Siirt Havalimanı’nda pist uzatma ve onarım çalışmalarını denetleyen Siirt Valisi Ali Fuat Atik, işçilerin çalışmadığını ve başlarında yüklenici firma yetkilisi olmadığını görünce sinirlendi.
  • It üremez, kervan yürümez. Siirt de ''havaalanı'' olsa neolur olmaza neolur. Kaç kişi uçuyorda Havaalını yapmışlar? Gösterişi seven bir vali...
  • Benim anlamadığım Siirt havalimanı 7 seferdir açılışı yapılıp kapanıyor Türkiye kiyede örneğiyi yoktur şu an da yeni yolcu terminali yapımına ihtiyaç olduğ halde niye yapılmıyor seneye açılsa bile yine kapanır yaşamayan çocuk kakasından bellidir ...
  • Onca insana yazik ya Batman ya da Diyarbakir’dan ucmak zorunda kaliyor, yillardir iddia edilen Batman havalimanindan dolayi mi yavaslatiliyor ? Zira Batman Siirt havalimaninin acilmasini istemiyor ve yillardir Siirt havalimaninin acilmasini siirtliler bekliyor , denetim malesef yavas !
  • Muş da aynı şekilde, havalimanı da şehrin kendisi de savaş yeri gibi. Bir caddesi var sattığımın şehrinin her sene kaz babam kaz yık babam yık...
  • Vali 40 yılın başında bi kere makamından çıkmış show yapmaya, yapmış showunu makamına geri donmus. Hergun degıl her hafta dosya ustunden google mapten bile takip etse bu yasanmazdi mesela. Türkiyedeki liyakatin ozetidir aslinda bu haber:)
  • Shova gerek yok.mutehitten kaynakli gecikme varsa sozlesmede sartlari vardir zaten yazarsin para cezasini hala yapmiyorsa sozlesmeyi fesh edersin.. Ancak senden (ışveren den)kaynakli bir gecikmeyse boyle shov yaparsin..para odenmezse talimatla( yok soz verdimle )yandas muteahit bile olsa iş yapmaz.
  • BİZ TÜM SİİRTLİLERİN HİSLERİNE TERCÜMAN OLAN SAYGIDEĞER VALİMİZ GEREĞİNİ YAPTI. YÜZBİN DEVA BRAVO DİYORUZ.
  • sizde inandınız... danışıklı döğüş böyle birşeydir işte... valinin bunlardan haberi yok mudur zannediyorsunuz? kulağını çekiyorlar oda mecburen geliyor
  • Yandaş müteahidin yahnisi yavan olmuş mesele bu...
  • Sanırım gider ayak hanım efendi işleri boşladı. Hoş önceden de çok umurlarında değildi. Şu kuruma bir an önce liyakatlı insanlar atanmalı ki valilerimiz asıl işlerine yoğunlaşabilsinler. Yoksa ya havalimanı bitmiyor yada problemli havalimanlarını düzeltmek için bir o kadar daha paralar harcanıyor.

Şubat 2018'den beri tadilatta olan Siirt Havaalanında yapılan çalışmaların durduğunu öğrenen Vali Atik, şok baskın düzenleyerek işi savsaklayan yüklenici ve taşeron firma yetkililerine çok sert çıktı.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, beraberinde AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ile yapılan çalışmaları denetledi. Daha önce Ağustos ayında bitirileceği sözü verilen, ancak bitirilmeyince bu kez Eylül ayında tamamlanacağı söylenen havaalanının yine bitmediğini öğrenen Vali Atik, firma yetkililerini çağırdı. Ancak muhatap olacak bir yetkili bulamayan Vali Atik, aradığı firma yetkilisinin telefonu da yaklaşık 1 saat meşgul çaldı.

Vali Atik: "Bu havaalanı bitecek"

Vali Atik, çalışmaların neden durduğu sorusuna; para alamadıkları için malzeme getiremedikleri iddia eden yüklenici firma şefine çok sert tepki gösterdi. Vali Atik, daha sonra telefonla ulaştığı firma yetkilisine, "Sizden kaynaklı sorunlardan dolayı havaalanı neden bitmiyor? Sayın Cumhurbaşkanımızın ağzından buranın açılış tarihi ile ilgili söz çıktı. Bu havaalanı bitecek ve biran önce açılacak. Şubat ayından beri çalışmaların yapıldığı burada ne müteahhit var ne de bir muhatap" dedi.

2 yıldır kapalı durumda

2 yıldır kapalı olan Siirt Havaalanında Şubat 2018'den beri pist uzatma ve ışıklandırma cihazlarının monte edilmesi için yapılan ihalenin ardından çalışma başlatılmış. 10 Haziran 2018'de açılacağı sözü verilen havaalanı bitmeyince, Ağustos ayına ve en sonra da Eylül ayında çalışmaların tamamlanacağı sözü verildi. Ancak Kurban Bayramı’ndan sonra birkaç rutin beton çalışmalarının dışında havaalanında yapılana çalışmalar durmuş vaziyette. 



Siirt Havalimanı’nda gergin anlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

XY ~ 6 yıl önce
It üremez, kervan yürümez. Siirt de ''havaalanı'' olsa neolur olmaza neolur. Kaç kişi uçuyorda Havaalını yapmışlar? Gösterişi seven bir vali...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih ~ 6 yıl önce
Benim anlamadığım Siirt havalimanı 7 seferdir açılışı yapılıp kapanıyor Türkiye kiyede örneğiyi yoktur şu an da yeni yolcu terminali yapımına ihtiyaç olduğ halde niye yapılmıyor seneye açılsa bile yine kapanır yaşamayan çocuk kakasından bellidir ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onca ~ 6 yıl önce
Onca insana yazik ya Batman ya da Diyarbakir’dan ucmak zorunda kaliyor, yillardir iddia edilen Batman havalimanindan dolayi mi yavaslatiliyor ? Zira Batman Siirt havalimaninin acilmasini istemiyor ve yillardir Siirt havalimaninin acilmasini siirtliler bekliyor , denetim malesef yavas !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paçavra Memleket ~ 6 yıl önce
Muş da aynı şekilde, havalimanı da şehrin kendisi de savaş yeri gibi. Bir caddesi var sattığımın şehrinin her sene kaz babam kaz yık babam yık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Realite ~ 6 yıl önce
Vali 40 yılın başında bi kere makamından çıkmış show yapmaya, yapmış showunu makamına geri donmus. Hergun degıl her hafta dosya ustunden google mapten bile takip etse bu yasanmazdi mesela. Türkiyedeki liyakatin ozetidir aslinda bu haber:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shovvali! ~ 6 yıl önce
Shova gerek yok.mutehitten kaynakli gecikme varsa sozlesmede sartlari vardir zaten yazarsin para cezasini hala yapmiyorsa sozlesmeyi fesh edersin.. Ancak senden (ışveren den)kaynakli bir gecikmeyse boyle shov yaparsin..para odenmezse talimatla( yok soz verdimle )yandas muteahit bile olsa iş yapmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SİİRT FEDERASYONU ~ 6 yıl önce
BİZ TÜM SİİRTLİLERİN HİSLERİNE TERCÜMAN OLAN SAYGIDEĞER VALİMİZ GEREĞİNİ YAPTI. YÜZBİN DEVA BRAVO DİYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dili kahverengiler sizi ~ 6 yıl önce
Derde devadır o
ilkel demode ~ 6 yıl önce
sizde inandınız... danışıklı döğüş böyle birşeydir işte... valinin bunlardan haberi yok mudur zannediyorsunuz? kulağını çekiyorlar oda mecburen geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
Yandaş müteahidin yahnisi yavan olmuş mesele bu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gider ayak... ~ 6 yıl önce
Sanırım gider ayak hanım efendi işleri boşladı. Hoş önceden de çok umurlarında değildi. Şu kuruma bir an önce liyakatlı insanlar atanmalı ki valilerimiz asıl işlerine yoğunlaşabilsinler. Yoksa ya havalimanı bitmiyor yada problemli havalimanlarını düzeltmek için bir o kadar daha paralar harcanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000