26 Nisan 2017, Çarşamba 13:10:24

Sibirya'da askeri uçak kazası

Rusya'nın Sibirya bölgesinde Mig-31 tipi askeri uçağın düştüğü, ancak uçaktaki iki pilotun da kendilerini fırlatarak kurtuldukları öğrenildi.
  • Motoru yap zaten gerisi gelir.
  • Ruslar bu uçakları kendileri ürettiği için büyük bir zarar değil. Bizim gibi milyar dolara uçak satın alan ülkeye ise ekonomik maliyeti çok büyük. Bakın yıllardır f16 dan sonra yeni bir alım gerçekleştirilemedi, elimizdeki uçaklar 1er 2 şer derken ya kazada gidiyor yada ömrü bitip hurdaya çıkıyor. Dolayısıyla uçak alımı sürdürülebilir bir plan değildir. Hürkus gibi "hap yap para kap" projelerini es geçip gerçek mühendislik çalışmalarına başlamak gerek. Öyle motoru şuradan, koltuğu buradan olmuyor. Oturup uçağı değil önce motoru yapmalı. Uçak dizaynı zaten binlerce var, gövde yapması kolay ve ucuz. Hürkus yaptım üzerine 100 tane kapak yerleştirdim. Aman ne büyük marifet. Kokpite kadın eli değdi. Eee? Sihirli el mi bu? Mühendisin kadını farklı mı? Bu gibi zirvalarla ömür tükettik. Yazık bu halka.

Rusya'nın Sibirya bölgesinde Mig-31 tipi askeri uçağın düştüğü, ancak uçaktaki iki pilotun da kendilerini fırlatarak kurtuldukları öğrenildi.

Askeri havaalanında eğitim uçuşu için kalkış yapan uçağın henüz bilinmeyen bir nedenle düştüğü ancak pilotların kurtulduğı belirilitken, pilotlar için askeri helikopterin gönderildiği belirtildi.

Sibirya'da askeri uçak kazası

Yorumlar

İlk önce motor ~ 7 yıl önce
Motoru yap zaten gerisi gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus üretimi ~ 7 yıl önce
Ruslar bu uçakları kendileri ürettiği için büyük bir zarar değil. Bizim gibi milyar dolara uçak satın alan ülkeye ise ekonomik maliyeti çok büyük. Bakın yıllardır f16 dan sonra yeni bir alım gerçekleştirilemedi, elimizdeki uçaklar 1er 2 şer derken ya kazada gidiyor yada ömrü bitip hurdaya çıkıyor. Dolayısıyla uçak alımı sürdürülebilir bir plan değildir. Hürkus gibi "hap yap para kap" projelerini es geçip gerçek mühendislik çalışmalarına başlamak gerek. Öyle motoru şuradan, koltuğu buradan olmuyor. Oturup uçağı değil önce motoru yapmalı. Uçak dizaynı zaten binlerce var, gövde yapması kolay ve ucuz. Hürkus yaptım üzerine 100 tane kapak yerleştirdim. Aman ne büyük marifet. Kokpite kadın eli değdi. Eee? Sihirli el mi bu? Mühendisin kadını farklı mı? Bu gibi zirvalarla ömür tükettik. Yazık bu halka.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000