16 Eylül 2013, Pazartesi 07:15:22

SHYO SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Dalaman Yüksek Öğrenim Kurumları Geliştirme Derneği'nce düzenlenen Muğla Üniversitesi Dalaman Sivil Havacılık Yüksek Okulu’nun sorunları ve çözümleri tartışıldı.
  • Acaba bu SHYO mezunu olan kardeşlerimizin sorunlarını da paylaşıyorlar mı ? Acaba , THY nin TYP lerinin ne derece düzeni bozduğu ve adaletsiz olduğu paylaşılıyor mu ? Bu ülkede SHYO okuyan kardeşlerimiz, okullarına da, düzene de lanet eder olmuşlar. Yazık, Sırf THY nin ucuz iş gücü elde etmesi için düzenlenen TYP olarının bir an önce sonlanması lazım, ayrıca SHYO ların, artık elleriyle tıkadıkları kulakalrını açmaları lazım. Okul böyle olunmaz. Öğrenciler içler acısı durumlarda. Kimse duymuyor mu kardeşim bu aksaklıkları, kimse bilmiyor mu? Yazıklar olsun...!!! Yakında THY kapıda imza karşılığı lisans dağıtırsa şaşırmayın...!!!

Yapılan toplantıya Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör vekili Doç. Dr. Mustafa Işıloğlu, Dalaman Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Haşim Kafalı, Dalaman Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Yorulmaz çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Programın açılışında konuşan Dernek Başkanı Süleyman Şahin, üniversitenin hangi şamada olduğunu ve neler yapılması gerektiğini anlatarak çalışmalara katkı verenlere teşekkür etti.

Çalışmayı önemsediğini ve bir an önce icraata geçilmesi gerektiğini belirten Kaymakam Yılmaz Şimşek, “Artık icraata geçelim. Çünkü bu okul ilçemiz ve Muğla için önemlidir. Üniversiteler bir kentin sadece sosyal hayatında değil, ekonomik hayatta da çok önemli yeri vardır. Açılacak bir üniversitenin büyük olması o şehrin gelişmişliği ile orantılıdır. Biz de bu anlayışla yola çıkarak Dalaman’daki Üniversitemizi daha da büyütme gayreti içerisindeyiz. Hepinizin bildiği gibi İlçemizde Sivil Havacılık Yüksek Okul kurulma kararı alınmıştır. Bu okulumuza müdür atandı. Ancak sadece müdürün atanmasıyla iş bitmiyor. Üniversitenin açılabilmesi için fiziki mekana binaya ihtiyacımız var. Burada bize, sivil toplum kuruluşlarına, özel sektöre ve kamu kuruşlularına ve herkese büyük görevler düşüyor” dedi.

Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Doç.Dr. Mustafa Işıloğlu, Dalaman Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Haşim Kafalı, Dalaman Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Yorulmaz, açılacak olan Dalaman Sivil Havcılık Yüksek Okulu hakkında bilgi verip, gelecek yıl öğrenci alımlarına başlanabileceğini bildirdiler.

AK Parti İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Onur Turgut ise; “ Yaptığımız girişimler sonun da Dalaman Sivil Havacılık Yüksek Okulu’nun yerini tespit ettik. Bundan sonra çalışmalarımıza okulun binasının yapımı için çalışacağız. Biz her zaman hazırız. Parayı da bulacağız” diye konuştu.

SHYO SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Yorumlar

SHYO ~ 11 yıl önce
Acaba bu SHYO mezunu olan kardeşlerimizin sorunlarını da paylaşıyorlar mı ? Acaba , THY nin TYP lerinin ne derece düzeni bozduğu ve adaletsiz olduğu paylaşılıyor mu ? Bu ülkede SHYO okuyan kardeşlerimiz, okullarına da, düzene de lanet eder olmuşlar. Yazık, Sırf THY nin ucuz iş gücü elde etmesi için düzenlenen TYP olarının bir an önce sonlanması lazım, ayrıca SHYO ların, artık elleriyle tıkadıkları kulakalrını açmaları lazım. Okul böyle olunmaz. Öğrenciler içler acısı durumlarda. Kimse duymuyor mu kardeşim bu aksaklıkları, kimse bilmiyor mu? Yazıklar olsun...!!! Yakında THY kapıda imza karşılığı lisans dağıtırsa şaşırmayın...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000