20 Ocak 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Olması gereken bu zaten devlete karsimi gelmemiz gerekiyor devlet orayı kullan diyorsa kullanicaksin aksi durumda devlete karşı gelmiş olmazmiyiz
  • Trolley anahtarımı kaybettim hükümsüzdür !
  • acik cagrimdir. SHGM ziraii isletmedeki ucaklara nasil sertifika veriyor- ucaklarin yillik checklerinde nasil wing spar lara bakilmiyor, nasil sahaya gonderilen 2 denetci ile "ahbap" iliskisi kurulup ucak sahipleri her sene ilkbaharda kolaylikla sertifika aliyor soruyorum.SHGM neden ziraii ilaclama sirketleri ucusa elverislilik belgelerini sitesinden kadlirdi ? Kim hangi sirket kaza geciren ucak govdesini baska govdeyle degistirip sertifika aldi kazali motora ??
  • IGA uçuşlarını arttırma. Zorla güzellik olmaz. Patlayınca görürler.
  • THY, SAW da iyice cekildi, Anadolujet de bazi noktalara ucuslarini kaldirdi. Pegasus gunde 4 sefer DLM a ucusu var, EDO ya 2 sefer ucusu var ama Anadolujet, TK nin yok, dogu ve guney dogudam seferlerini azaltti. Bu hem ic hemde dis hatta yolcu azalmasina neden olacak, ayrica ISL nin maliyetide cok yuksek.
  • Türkiye de havacılık bitmiştir. Birileri istiyor diye insanlara ceza veriliyor. yazık günah
  • 36 bin kilowatt tehlikesi altında çalışan biz elektriçilere atsep niye verilmiyor? Almamıza engel olan dernek mi var bu derneğe yardım eden revücü sendikacılar var mı istediğiniz kadar engelliyin alacağız hakkımızı vesaalam
  • Atatürk havalimanından sonra sabiha gökçende kapstılsın,ne olur ne olmaza karşı Çorlu ,kocaeli ve Bursa havalimanlarınada kısıtlama gelsin yada komple kapatılsın bunlar,bu havalimanları İstanbul havalimanın önünü kesmek istiyorlar niyetleri bu. Not:İstanbul havalimanı yokken bunlar vardı,dağdan gelip bağdakini kovmak bu olsa gerek
  • Havalimani ihaleleri mercek altina alinip DHMI ye neden gercek disi satnamelerle ihaleye cikip standart disi malzeme alimina sebep oluyorsunuz diye sormak lazim.
  • Memleketin neresine el atarsan at elinde kaliyorken hala bu memlekette bu partiye oy verecek %40 insan varmis.Sonra Aziz Nesin'in dedikleri aklima geliyor...

Niyetinizi resmileştirdiniz!

Şu bir gerçek ki her dediğimiz gerçekleşiyor. Geçen hafta Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yaptığı rezalet açıklamanın ardından, artık bu ülkede işlerin nasıl yürüdüğünü anlamaya çalışmak gibi bir çabanız olmasın. Kimin eli kimin cebinde net olarak ortaya çıkmıştır.

İstanbul’daki havalimanları tartışmaları sürüp giderken, bizim ısrarla üzerinde durduğumuz “Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pisti, uçakların İstanbul Havalimanı’na yönlendirilmesi için bilinçli olarak bitirilmiyor” tezimiz tartışmasız onaylanmış oldu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü şöyle bir emir yayınladı geçen hafta. “Malumları olduğu üzere, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kapasite yetersizliği nedeniyle yaşanan sıkıntıların önüne geçmek üzere kapasitenin etkin kullanımı için ilgili kural ve esaslar belirlenerek ilgi yazı ile bildirilmişti.

Halen devam etmekte olan bakım faaliyetleri ve yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na yerli/yabancı, tarifeli/tarifesiz, dönemsel/münferit olarak mevcut uçuş izinlerinin üzerine ilave frekans/yeni hat uçuş izin başvuruları bu aşamada genel müdürlüğümüzce uygun olarak değerlendirilmeyecektir” denildi.

Şimdi bunun Türkçesini söylüyorum size. “İstanbul Havalimanı’na yeterince uçak inmiyor, bundan sonra tüm uçuş izinleri İstanbul Havalimanı’na verilecektir” evet, evet Türkçe'si aynen böyle.

“Bir ülkenin içler acısı hali” denir buna.

Bir tarafta iktidarın tüm gücünü ve desteğini almış İstanbul Havalimanı, diğer tarafta Malezyalıların işlettiği Sabiha Gökçen Havalimanı.

E milli açıdan bakarsanız iktidar da haklı. Yerli ve milli (!) dururken Malezyalılar desteklenir mi?

Günün 24 saatini kullanamayan Sabiha Gökçen Havalimanı geri kalan 19 saatlik dilimde havalimanı %78 kapasite ile çalışıyor.

Üstelik zamanında kalkış oranında dünya birincisi.

Bari adam gibi bir kılıf bulun da yiyelim, gargarasını yapmak size kalsın.

Beyler;  İstanbul Havalimanı ile aynı anda ihale edilen Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistini bitirmeme kılıfınız nedir?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz bunun açıklamasını da yapsın öğrenelim. Ben diyorum ki, İstanbul Havalimanı için bitirmiyorsunuz, ben diyorum ki ülkeye ihanet ediyorsunuz, ben diyorum ki açık açık niyetinizi belli ettiniz.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne birkaç soru sormak isterim.

Yukarıda bahsettiğim belgeyi yayınlarken hangi amaca hizmet ettiniz?

Mesela, İstanbul Havalimanı’ndan baskı yiyip sonra bunu aleniyete dökmek için mi böyle bir yazı yazdınız?

Açıklama bekliyoruz. Bu sektöre ihanetinizin gerçek amacı nedir?

Zaten izin verip/vermemek elinizde iken bunu açıklama gereği neden hissettiniz.

Bir soru daha.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi size şöyle bir talimat verdi mi?

Soru şu.

Devlet hava Meydanları İşletmesi tarafından işletilen havalimanları denetlemesinde bulgu yazılmaması yönünden istekte bulunuldu mu?

Bulunuldu ise de açıklayın bulunulmadı ise de açıklayın.

Siz,  Sabiha Gökçen Havalimanı’na engel olduğunuzu açıkça ilan ettiniz. Şimdi sıra, DHMİ’nin bulgu yazmayın niyetini de açıklayın…

Niyetinizi resmileştirdiniz!

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Cetin ~ 4 yıl önce
Olması gereken bu zaten devlete karsimi gelmemiz gerekiyor devlet orayı kullan diyorsa kullanicaksin aksi durumda devlete karşı gelmiş olmazmiyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harekat ~ 4 yıl önce
Trolley anahtarımı kaybettim hükümsüzdür !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shgm yolsuzluk ~ 4 yıl önce
acik cagrimdir. SHGM ziraii isletmedeki ucaklara nasil sertifika veriyor- ucaklarin yillik checklerinde nasil wing spar lara bakilmiyor, nasil sahaya gonderilen 2 denetci ile "ahbap" iliskisi kurulup ucak sahipleri her sene ilkbaharda kolaylikla sertifika aliyor soruyorum.SHGM neden ziraii ilaclama sirketleri ucusa elverislilik belgelerini sitesinden kadlirdi ? Kim hangi sirket kaza geciren ucak govdesini baska govdeyle degistirip sertifika aldi kazali motora ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Besbelli ~ 4 yıl önce
IGA uçuşlarını arttırma. Zorla güzellik olmaz. Patlayınca görürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 4 yıl önce
THY, SAW da iyice cekildi, Anadolujet de bazi noktalara ucuslarini kaldirdi. Pegasus gunde 4 sefer DLM a ucusu var, EDO ya 2 sefer ucusu var ama Anadolujet, TK nin yok, dogu ve guney dogudam seferlerini azaltti. Bu hem ic hemde dis hatta yolcu azalmasina neden olacak, ayrica ISL nin maliyetide cok yuksek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fırat ~ 4 yıl önce
Türkiye de havacılık bitmiştir. Birileri istiyor diye insanlara ceza veriliyor. yazık günah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elektrik ~ 4 yıl önce
36 bin kilowatt tehlikesi altında çalışan biz elektriçilere atsep niye verilmiyor? Almamıza engel olan dernek mi var bu derneğe yardım eden revücü sendikacılar var mı istediğiniz kadar engelliyin alacağız hakkımızı vesaalam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabiha lütfen kapatılsın ~ 4 yıl önce
Atatürk havalimanından sonra sabiha gökçende kapstılsın,ne olur ne olmaza karşı Çorlu ,kocaeli ve Bursa havalimanlarınada kısıtlama gelsin yada komple kapatılsın bunlar,bu havalimanları İstanbul havalimanın önünü kesmek istiyorlar niyetleri bu. Not:İstanbul havalimanı yokken bunlar vardı,dağdan gelip bağdakini kovmak bu olsa gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ihale ~ 4 yıl önce
Havalimani ihaleleri mercek altina alinip DHMI ye neden gercek disi satnamelerle ihaleye cikip standart disi malzeme alimina sebep oluyorsunuz diye sormak lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EsbTgs ~ 4 yıl önce
Memleketin neresine el atarsan at elinde kaliyorken hala bu memlekette bu partiye oy verecek %40 insan varmis.Sonra Aziz Nesin'in dedikleri aklima geliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000