26 Kasım 2020, Perşembe 15:48:57

SHGM'den önemli 737 MAX açıklaması!

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), B737 MAX uçaklarının tasarım ve bakım prosedürlerine ilişkin değişiklikleri, uçuşa elverişlilik direktiflerini ve uçuş eğitim gerekliliklerini içeren yeni bir doküman yayımladı.
  • Sizin Max lere hava sahasını açmanız amerikadan gelecek bi talimata bakar. Sivil havacılık da dahil ülkedeki bütün kurumlar tek bi yerden emir alıyor. O kurumun başındakiler de kendilerini yetkili zanneden etkisiz mahluklardır. İnsan güvenliği insan sağlığı yolculuk kalitesi falan bunların otorite için ne kadar boş kavramlar olduğunu özellikle pandemi döneminde bir kez daha görmüş olduk. O yüzden tatavayı kesin.
  • Onu tekrarlamış, hayır titiz çalışma nedir sivil havacılık çalışan pilot yok millet faa ne derse onu tercüme edip yayınlıyor... İlginç ülke valla... I değil adamlar dese ki olm siz kaza raporu açıklamayan 3ç dünya ülkesisiniz hadi oradan... Ne diyecekler eyvallah diyecekler...
  • Ne kadar gec acilirsa o kadar fayda saglar neticede zaten suan max lara ihtiyac yok
  • Ya ne kolpasınız siz ya. Titizlikle yürütülmekteymiş:)))) açın ln diyckeler açacaksın neyin tatavasını yapıyorsun. Sanki bana özerk bir birim. Thy nin çiftliği.

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), B737 MAX uçaklarının tasarım ve bakım prosedürlerine ilişkin değişiklikleri, uçuşa elverişlilik direktiflerini ve uçuş eğitim gerekliliklerini içeren yeni bir doküman yayımladı.

SHGM açıklaması:

Bilindiği üzere, 29 Ekim 2018 tarihinde Endonezya’ya ait Lion Air JT 610 sefer sayılı uçak ile  10 Mart 2019 tarihinde Etiyopya’ya ait Ethiopian Airlines ET 3002 sefer sayılı uçağın kazası sonucunda, birçok ülke Boeing 737 MAX uçuşlarını durdurmuş ve söz konusu uçaklara hava sahasını kapatmıştı. Ardından tasarım ülkesi olan FAA, tasarımcı ve üretici firma olan Boeing şirketi ile konuyu araştırmak üzere çalışmalara başlamıştı. Ülkemizde de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından süreç yakından takip edilerek, havayolu şirketleri ile eşgüdüm içinde gerekli çalışmalar yapıldı.

FAA tarafından 3 Ağustos 2020 tarihinde yayımlanan gözden geçirme ön değerlendirme raporunda verilen bilgiler ve 11 Eylül 2020 tarihinde tamamlanan B737 MAX uçaklarının uçuş testleri sonrasında gelinen son durumu ele almak üzere SHGM 9 Ekim’de sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Bu toplantıda ele alınan konular, görüş ve öneriler ise Boeing ve FAA tarafından 26 Ekim 2020 tarihinde düzenlenen toplantıda katılımcılarla paylaşıldı. Ayrıca 27 Ekim’de FAA Uçuş Standartları birimi tarafından düzenlenen bilgilendirme sunumuna da ülkemiz adına katılım sağlandı.

FAA tarafından 18 Kasım 2020 tarihinde, tasarım ve bakım prosedürlerine gelen değişiklikleri tanımlayan uçuşa elverişlilik direktifi, sürekli uçuşa elverişlilik bildirimi ve uçuş eğitim gereksinimlerine dair yeni bir doküman yayımlandı. FAA tarafından paylaşılan bilgide, söz konusu faaliyetlerin B737 MAX uçaklarının gökyüzüne hemen dönmesi anlamına gelmediğini, pilot eğitim programının onaylanması ve uçuşa elverişlilik sertifikalarının yenilenmesi gerektiği belirtilerek sürecin halen devam ettiği vurgulandı. Genel Müdürlüğümüz ilgili havacılık otoriteleri ile yakın iş birliği kapsamında çalışmakta olup söz konusu uçakların servise geri verilmesi ve Türk Hava Sahasının bu uçaklara açılması için inceleme ve değerlendirme sürecini titizlikle yürütmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SHGM'den önemli 737 MAX açıklaması!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Haha ~ 3 yıl önce
Sizin Max lere hava sahasını açmanız amerikadan gelecek bi talimata bakar. Sivil havacılık da dahil ülkedeki bütün kurumlar tek bi yerden emir alıyor. O kurumun başındakiler de kendilerini yetkili zanneden etkisiz mahluklardır. İnsan güvenliği insan sağlığı yolculuk kalitesi falan bunların otorite için ne kadar boş kavramlar olduğunu özellikle pandemi döneminde bir kez daha görmüş olduk. O yüzden tatavayı kesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boyink ne demişse ~ 3 yıl önce
Onu tekrarlamış, hayır titiz çalışma nedir sivil havacılık çalışan pilot yok millet faa ne derse onu tercüme edip yayınlıyor... İlginç ülke valla... I değil adamlar dese ki olm siz kaza raporu açıklamayan 3ç dünya ülkesisiniz hadi oradan... Ne diyecekler eyvallah diyecekler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogru karar ~ 3 yıl önce
Ne kadar gec acilirsa o kadar fayda saglar neticede zaten suan max lara ihtiyac yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya ne ~ 3 yıl önce
Ya ne kolpasınız siz ya. Titizlikle yürütülmekteymiş:)))) açın ln diyckeler açacaksın neyin tatavasını yapıyorsun. Sanki bana özerk bir birim. Thy nin çiftliği.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahah ~ 3 yıl önce
İyi güldürdün :) çok içten ve haklı bi yorum
Shgm büyüktür easa ~ 3 yıl önce
Zamanın birinde şu an görevde olmayan genel müdür yardımcısı, easadan önce maxların uçuşlarını ben durdurdum diye kasım kasım kasılıyordu. Titizlik böyle bir şey işte :)
Pil-ot ~ 3 yıl önce
Ustteki yorumun ustune yorum yapilamaz .
Cevaben ~ 3 yıl önce
Thy hakkında biraz daha saygılı olun,kurumu yıpratmaya kimsenin hakkı yok
sn müdürüm ~ 3 yıl önce
Faa izin verecek THY uçağı imzalayıp alacak, buraya ferry getirecek ama shgm nin müsaadesi beklenecek öyle mi? O bürokratın son attığı imza olur haberi olsun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000