22 Ocak 2020, Çarşamba 13:50:23

SHGM'den öğrencilere zam şoku!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayınlanan 2020 fiyat tarifesi tepkilere neden oldu.
  • Eee tipik türkiye gercekleri. Devlet halka hizmet degil yük olmak icin cabaliyor. Tepedeki yiyicilerde doymak bilmiyor.
  • 20 Ocakta Sınav ücretleride 60 Tl oldu. Hatta son rezervasyonlar alınırken 50 Tl’ydi sonra akıllarına ne geldiyse,60 olarak düzenleyip bakiyeleri eksi yapmışlar. Birçok,hesabında kredisi olmayan öğrenci SHGM’ye borçlandı. Tek sorun bu da değil. SRS( Sınav rezervasyon sistemi) berbat. 2 dk içinde kontenjanlar bitiyor. Keyiflerine göre ek kontenjan açmalarını bekliyorsunuz. Kontenjan sorunundan dolayı istediğiniz günün sabah yada öğlen oturumuna katılamıyorsunuz. Aldığın bir dersi iptal edemiyorsunuz. İptal edebilmen için aldığın günlere ait kontenjan boşluğu olması lazım, yoksa sistemde iptal butonu aktifleşmiyor. Hadi diyelim ki iptal edebiliyorsunuz, bu seferde sınav ücretiniz yanıyor. Bu resmen gasp değil mi ? Sen kurum olarak bana pazartesi saat 10:00’dan perşembe 23:59’a kadar rezervasyon imkanı tanı,ama ben katılamayacağım sınavı iptal ediyorum diye sınav ücretimi gasp et! Hangi sebeple ? İptal etmek benim en doğal hakkım.Sonuç itibari ile rez. tarihleri içinde bu işlemi yapıyorum. Hiç kimseyi zora sokacak bir durum yok. Ee rez. Saatlerinin sisteme atanmasıda Cuma günü yapılıyor. İptal edenlerden dolayı İşlerin aksaması da söz konusu değil. Yani bu işin ana konusu “SHGM HER ZAMAN ÖĞRENCİYE KÖSTEK”
  • Canı sıkılan bu ogrencilere geciriyor ise girene kadar canimiza kadar neredeyse aliyorlar
  • çok da üzülmeyin yahu.bu ülkede pilotluk kadar beleş iş yok.git 1.5 yıl kursuna elenmek zaten imkansız ezberle soruları geç shgm sınavlarını.iş bulduğun an genel müdürden doktordan hakimden fazla kazan.o yüzden iş bulamayan kim varsa pilot oldu ya.severek bilerek girenler ayrı.çok da ağlamayın sağ koltuğa geçtiğiniz an 30 bin lira parayı beğenmiyeceksiniz
  • SHGM bu ülkede ne zaman elini taşın altına koyduki, ne zaman sivil ve sportif havacılığın gelişmesine katkısı oldu. SHGM ancak 1-2 şirketin evrak işlerini halleden, en gerekli olduğu zaman ise sorunlara yasaklar getirerek çözüm üreten değişik bir yerden öteye gidemedi mağlesef. Bu son durum gayet normal. 3-5 kodaman balon işletmeye devam eder yada kaptan çocukları okur bütün sülale pilot olur, garibanlarda öyle bakar. Kim sorarsa da bizde havacılık çok gelişti :)
  • Havacılıga teşvik sadece teknofestlerle olmuyor maalesef.Bu işi sevdiği için başlayan biz öğrenciler hergun bir darbe yiyoruz.Zar zor kırk kanaat borç harç bulduğumuz/biriktirdigimiz parayı,boyle fahiş fiyat artışlarına vermek zorunda kalıyoruz.Bu da bizde strese neden oluyor.Havacilik camiası öğrencilerini hiç mi dusunmuyor. Neden SHGM neden bu kadar artış? Bir açıklama yapın da bizde tatmin olalım.Bu kurumdaki değerli yöneticiler sizin hiç mi okuyan evlatlariniz yok.Yuzde 500 zam yapsa okul rahatsiz olmaz mısınız.Bizim de ailelerimize karsi sorumluluklarimiz var.Aileme anlatamıyorum böyle sonradan gelişen masrafları.Bunaldim.Bunaldik.Yardimci olmanızı bekliyoruz.Surec yeteri kadar zor. Sizler de daha zorlastirmayin.
  • Böyle devam soran olursa her şey mükemmel. Ne iş yapıyorsunuz da bu paraları istiyorsunuz?
  • İssiz pilotlar ne olacak? Sayımız yüzlerce şu an itibari ile...
  • Zaten önümüzdeki eğitimlerin kur fiyatlarına artmasın diye dua ederken bir de siz geçirin...
  • Kılları kadayıf olmuş,saçları ak olmuş,sağdan soldan geçinen tayfa ne yapar başka???ZAM YAPAR tabi,başka geçim kaynaklarımı var!!!!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayınlanan 2020 fiyat tarifesi tepkilere neden oldu.

SHGM'nin sıcak hava balonu turlarına artan ilgi sonrasında işletme ruhsatı ücretlerinde dudak uçuklatan bir zam kararı büyük tepkiye neden olmuştu. AirportHaber'in geçtiğimiz günlerde duyurduğu üzere; bir önceki yıla kadar slot ayrımı gösterilmeksizin ruhsat bedeli 20 bin TL, uzatma bedeli 2 bin TL iken işletme ruhsat harcının bedeli 750 bin TL’ye kadar çıkmıştı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 2019 ücret tarifesine göre balon işletme ruhsatı için 20 bin TL isteniyordu. 

ÖĞRENCİLERE TARİFE ŞOKU!

SHGM'nin zamlı fiyatlarından pilotaj öğrencileri de nasibini aldı. 2020 yılı için güncellenen ücret tarifesinde kontrol uçuşlarına astronomik zamm yapıldı.

ATPL (Airline Transport Pilot Licence - Havayolu Taşımacılık Pilot Lisansı) kontrol uçuşu 750 TL'den 3000 TL'ye, MPL (Multi-Crew Pilot Licence) kontrol uçuşu 250 TL'den 2000 TL'ye, CPL ve IR kontrol uçuşları 250 TL'den 1500 TL'ye, PPL kontrol uçuşları da 250 TL'den 750 TL'ye çıkarıldı.

Yapılan zamlar hem eğitim kurumları hem öğrenciler tarafından tepki gördü.

©AirportHaber.com

SHGM'den öğrencilere zam şoku!

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

Kpt haterfan ~ 3 yıl önce
Eee tipik türkiye gercekleri. Devlet halka hizmet degil yük olmak icin cabaliyor. Tepedeki yiyicilerde doymak bilmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SORUNLAR 1 GÜN BİTER Mİ ? ~ 4 yıl önce
20 Ocakta Sınav ücretleride 60 Tl oldu. Hatta son rezervasyonlar alınırken 50 Tl’ydi sonra akıllarına ne geldiyse,60 olarak düzenleyip bakiyeleri eksi yapmışlar. Birçok,hesabında kredisi olmayan öğrenci SHGM’ye borçlandı. Tek sorun bu da değil. SRS( Sınav rezervasyon sistemi) berbat. 2 dk içinde kontenjanlar bitiyor. Keyiflerine göre ek kontenjan açmalarını bekliyorsunuz. Kontenjan sorunundan dolayı istediğiniz günün sabah yada öğlen oturumuna katılamıyorsunuz. Aldığın bir dersi iptal edemiyorsunuz. İptal edebilmen için aldığın günlere ait kontenjan boşluğu olması lazım, yoksa sistemde iptal butonu aktifleşmiyor. Hadi diyelim ki iptal edebiliyorsunuz, bu seferde sınav ücretiniz yanıyor. Bu resmen gasp değil mi ? Sen kurum olarak bana pazartesi saat 10:00’dan perşembe 23:59’a kadar rezervasyon imkanı tanı,ama ben katılamayacağım sınavı iptal ediyorum diye sınav ücretimi gasp et! Hangi sebeple ? İptal etmek benim en doğal hakkım.Sonuç itibari ile rez. tarihleri içinde bu işlemi yapıyorum. Hiç kimseyi zora sokacak bir durum yok. Ee rez. Saatlerinin sisteme atanmasıda Cuma günü yapılıyor. İptal edenlerden dolayı İşlerin aksaması da söz konusu değil. Yani bu işin ana konusu “SHGM HER ZAMAN ÖĞRENCİYE KÖSTEK”

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 4 yıl önce
Canı sıkılan bu ogrencilere geciriyor ise girene kadar canimiza kadar neredeyse aliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
continue approach ~ 4 yıl önce
çok da üzülmeyin yahu.bu ülkede pilotluk kadar beleş iş yok.git 1.5 yıl kursuna elenmek zaten imkansız ezberle soruları geç shgm sınavlarını.iş bulduğun an genel müdürden doktordan hakimden fazla kazan.o yüzden iş bulamayan kim varsa pilot oldu ya.severek bilerek girenler ayrı.çok da ağlamayın sağ koltuğa geçtiğiniz an 30 bin lira parayı beğenmiyeceksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UMIT ~ 4 yıl önce
aynen öyle genel merkezde canım sıkıldı uzmandım mühendistim 6-7 bin para mı dedim akademiden yürüdüm nasıl yürüdüğümü sormayın 30binde az para doğru
Gayet Normal ~ 4 yıl önce
SHGM bu ülkede ne zaman elini taşın altına koyduki, ne zaman sivil ve sportif havacılığın gelişmesine katkısı oldu. SHGM ancak 1-2 şirketin evrak işlerini halleden, en gerekli olduğu zaman ise sorunlara yasaklar getirerek çözüm üreten değişik bir yerden öteye gidemedi mağlesef. Bu son durum gayet normal. 3-5 kodaman balon işletmeye devam eder yada kaptan çocukları okur bütün sülale pilot olur, garibanlarda öyle bakar. Kim sorarsa da bizde havacılık çok gelişti :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenci Pilot ~ 4 yıl önce
Havacılıga teşvik sadece teknofestlerle olmuyor maalesef.Bu işi sevdiği için başlayan biz öğrenciler hergun bir darbe yiyoruz.Zar zor kırk kanaat borç harç bulduğumuz/biriktirdigimiz parayı,boyle fahiş fiyat artışlarına vermek zorunda kalıyoruz.Bu da bizde strese neden oluyor.Havacilik camiası öğrencilerini hiç mi dusunmuyor. Neden SHGM neden bu kadar artış? Bir açıklama yapın da bizde tatmin olalım.Bu kurumdaki değerli yöneticiler sizin hiç mi okuyan evlatlariniz yok.Yuzde 500 zam yapsa okul rahatsiz olmaz mısınız.Bizim de ailelerimize karsi sorumluluklarimiz var.Aileme anlatamıyorum böyle sonradan gelişen masrafları.Bunaldim.Bunaldik.Yardimci olmanızı bekliyoruz.Surec yeteri kadar zor. Sizler de daha zorlastirmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenci ~ 4 yıl önce
Böyle devam soran olursa her şey mükemmel. Ne iş yapıyorsunuz da bu paraları istiyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
issiz F/O ~ 4 yıl önce
İssiz pilotlar ne olacak? Sayımız yüzlerce şu an itibari ile...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ppl Öğrencisi ~ 4 yıl önce
Zaten önümüzdeki eğitimlerin kur fiyatlarına artmasın diye dua ederken bir de siz geçirin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 4 yıl önce
Kılları kadayıf olmuş,saçları ak olmuş,sağdan soldan geçinen tayfa ne yapar başka???ZAM YAPAR tabi,başka geçim kaynaklarımı var!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000