26 Ocak 2019, Cumartesi 13:37:49

SHGM'den "Antalya Havalimanı" açıklaması

Antalya Havalimanı'nda yaşanan hortum dehşeti sonrasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) açıklama geldi.
  • O Günün Sabah Havasından Belliydi...Rüzgar O Kadar Sert Esiyorduki... Hortum Kulenin Yanından Geçiyor Ve Hiç Bir Şirketin Merkezine Haber Vermiyor...En azından Şirketlere telsiz den anons etseydi bu olay bu kadar büyük olmazdı...o anda herkez tedbirini alırdı...
  • İki gün önce benzer bir rüzgar oldu uçaklar yerlerinden oynadı. Meteoroloji uyardı üzerine siz halen o merdivenleri uçaklara dayamış fırtınayı bekliyorsunuz. Bu kafaya göre bu zarar çok az:)
  • Sigorta şirketinin yerinde olsam bu firmalara surprim utgularım. Yeni Avrupa da 1 euro alıyorsam bunlardan 3 euro alırım. Çünkü havacılık prosedürlerini uygulamıyorlar. Eğer hava şartları olduğu gibi önceden verildiğine göre park pozisyonlarında uçağa 40m mesafeden hiçbir yer hizmeti aracı yaklaştırmam. Geçmişte çok örnekleri oldu. Başınoş dolly ler uçağa çarptı. Milyonlarca usd zarar ortaya çıkardı. Birde tecrübeli kişilerin maaş artoşları nedeniyle erken emekliliğe sevkedilmeleri her 5 yılda bir bu firmaların aynı hataları yapmalarına sebebiyet veriyor.
  • Yasanabilecek bu tip hava durumlarinda uygulanmasi gereken onlemler acil eylem planinda mevcuttur.Ve hava durumuyla ilgili mutlaka ihbar verilmistir.o hortum bir anda olusan birsey degildir.operasyonu durdurmayan oncelikle DHMI ust yonetimi birinci derecede sorumludur.operasyonu yoneten mudurlerinde az sucu yok sanmayin sakin.
  • Benimde anlamadığım. Birileride çıkıp demiyorki tgs de zam neden hala açıklanmıyor... Bela okunulduğu içinmidir yahut ah mıdır bunlar hakmıdır!!
  • 2 ay önce Viyana’ya iniş yaptık. Meydan bir anda kapattı. Şiddetli yağış vardı.Operasyon firmaları çalışanlarının yağmura karşı koruyucu kıyafetleri olmadığını kuleye haber verip operasyonlarını durdurduklarını bildirmişler. Kule de bunun üzerine meydanda operasyonu durdurdu. 1 saat uçak içinde , yarısı uçağa getirilebilen yolcuyla kuzu kuzu oturduk. Gözlerimden yaşlar aktı , yağmura karıştı. Hortum falan da yoktu. Yine ağlamak istiyorum.
  • Bir kaç emniyeti ön planda tutan şirket meydan otoritesine dava açsın tüm zararların karşılanması konusunda ondan sonra görsün DHMİ liyakat mi sadakat mi. Bu nedir ya hiç mi önemi yok emniyetin, sonra kaptan kalkmasaydı kaptan inmeseydi.
  • Ucagin inemedigi yerde hizmet verilmeye calisilirsa yasananlar kacinilmaz olmus. Allah beterinden korusun can kaybi olmamasi en buyuk teselli fakat otorite yada her kimse dur arkadas diyecek yarim saat bir saat personel ekipman operasyon duracak gecipte risk ortadan kalkana kadar. Olagan disi durumdan dolayi kimse kahramanlik yapip personelin ve yolcunun canini yok saymayacak sonrada cagrida bulunup tesekkur mesajlari yayimlamayacak.
  • Avrupa da otorite operasyonu durdururdu.burda buna karar veren kişi vali yardımcısı olduğu ve havacılıktan anlamadığı için her koşulda devam eder.operasyon devam ederken bir kaza kırım olsa suçulısu pilot olur,atc olur ama asıl sorumludan asla hesap sorulmaz.
  • İşi bilen hava meydan işletmelerinin olduğu yerlerde...fırtına ihbarı oldumu meydanda bir tane adam bulamazsın.. Herkez sahayı terk eder... Antalya meydan sorumlu su ne iş yapmış olayın olduğu gün.. Butun bu hasarın sorumlusu o kişidir..

Antalya Havalimanı'nda yaşanan hortum dehşeti sonrasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) açıklama geldi. 

SHGM'den yapılan açıklamada, yaşanan olağanüstü hal sırasında can kaybının olmadığı ancak maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

İşte SHGM'nin o açıklaması:

"Antalya'da yaşanan hortumdan havalimanı da etkilenmiş, maddi hasar meydana gelmiş, can kaybı olmamıştır.

Seferler devam etmektedir.

Sektörümüze ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz"

SHGM'den "Antalya Havalimanı" açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Operatör ~ 5 yıl önce
O Günün Sabah Havasından Belliydi...Rüzgar O Kadar Sert Esiyorduki... Hortum Kulenin Yanından Geçiyor Ve Hiç Bir Şirketin Merkezine Haber Vermiyor...En azından Şirketlere telsiz den anons etseydi bu olay bu kadar büyük olmazdı...o anda herkez tedbirini alırdı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu kafayla az bile oldu ~ 5 yıl önce
İki gün önce benzer bir rüzgar oldu uçaklar yerlerinden oynadı. Meteoroloji uyardı üzerine siz halen o merdivenleri uçaklara dayamış fırtınayı bekliyorsunuz. Bu kafaya göre bu zarar çok az:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübe be prosedür izleme ~ 5 yıl önce
Sigorta şirketinin yerinde olsam bu firmalara surprim utgularım. Yeni Avrupa da 1 euro alıyorsam bunlardan 3 euro alırım. Çünkü havacılık prosedürlerini uygulamıyorlar. Eğer hava şartları olduğu gibi önceden verildiğine göre park pozisyonlarında uçağa 40m mesafeden hiçbir yer hizmeti aracı yaklaştırmam. Geçmişte çok örnekleri oldu. Başınoş dolly ler uçağa çarptı. Milyonlarca usd zarar ortaya çıkardı. Birde tecrübeli kişilerin maaş artoşları nedeniyle erken emekliliğe sevkedilmeleri her 5 yılda bir bu firmaların aynı hataları yapmalarına sebebiyet veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorumsuzlar ~ 5 yıl önce
Yasanabilecek bu tip hava durumlarinda uygulanmasi gereken onlemler acil eylem planinda mevcuttur.Ve hava durumuyla ilgili mutlaka ihbar verilmistir.o hortum bir anda olusan birsey degildir.operasyonu durdurmayan oncelikle DHMI ust yonetimi birinci derecede sorumludur.operasyonu yoneten mudurlerinde az sucu yok sanmayin sakin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafamda deli sorular ~ 5 yıl önce
Benimde anlamadığım. Birileride çıkıp demiyorki tgs de zam neden hala açıklanmıyor... Bela okunulduğu içinmidir yahut ah mıdır bunlar hakmıdır!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçenlerde Viyana ~ 5 yıl önce
2 ay önce Viyana’ya iniş yaptık. Meydan bir anda kapattı. Şiddetli yağış vardı.Operasyon firmaları çalışanlarının yağmura karşı koruyucu kıyafetleri olmadığını kuleye haber verip operasyonlarını durdurduklarını bildirmişler. Kule de bunun üzerine meydanda operasyonu durdurdu. 1 saat uçak içinde , yarısı uçağa getirilebilen yolcuyla kuzu kuzu oturduk. Gözlerimden yaşlar aktı , yağmura karıştı. Hortum falan da yoktu. Yine ağlamak istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 Kpt. ~ 5 yıl önce
Bir kaç emniyeti ön planda tutan şirket meydan otoritesine dava açsın tüm zararların karşılanması konusunda ondan sonra görsün DHMİ liyakat mi sadakat mi. Bu nedir ya hiç mi önemi yok emniyetin, sonra kaptan kalkmasaydı kaptan inmeseydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aytpepe ~ 5 yıl önce
Ucagin inemedigi yerde hizmet verilmeye calisilirsa yasananlar kacinilmaz olmus. Allah beterinden korusun can kaybi olmamasi en buyuk teselli fakat otorite yada her kimse dur arkadas diyecek yarim saat bir saat personel ekipman operasyon duracak gecipte risk ortadan kalkana kadar. Olagan disi durumdan dolayi kimse kahramanlik yapip personelin ve yolcunun canini yok saymayacak sonrada cagrida bulunup tesekkur mesajlari yayimlamayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 5 yıl önce
Avrupa da otorite operasyonu durdururdu.burda buna karar veren kişi vali yardımcısı olduğu ve havacılıktan anlamadığı için her koşulda devam eder.operasyon devam ederken bir kaza kırım olsa suçulısu pilot olur,atc olur ama asıl sorumludan asla hesap sorulmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sxs kaptan ~ 5 yıl önce
İşi bilen hava meydan işletmelerinin olduğu yerlerde...fırtına ihbarı oldumu meydanda bir tane adam bulamazsın.. Herkez sahayı terk eder... Antalya meydan sorumlu su ne iş yapmış olayın olduğu gün.. Butun bu hasarın sorumlusu o kişidir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkçe Öğretmeni ~ 5 yıl önce
Herkez değil herkeS, bir de mu ayrı yazılır.
Olay anlaşıldı ~ 5 yıl önce
Dıç güçler ve fetonun bir takım oyunları bunlar...
bir dost ~ 5 yıl önce
herkeS değil herkes
Türkçe Öğretmenine ~ 5 yıl önce
Ana konuyu kaçırıyorsun. Ayrıca sömetrdeyiz snav yapamazsın.
Öğretmen... ~ 5 yıl önce
Türkçe öğretmeni derken ö niye büyük harf? Senin başka işin yok mu?
Türkçe öğretmenine ~ 5 yıl önce
Dersi burda değilde okulda öğretmiş olsaydın, burda açıklama yapmana gerek kalmazdı !!!!!!
kofti otorite ~ 5 yıl önce
açıklama ile olmaz o işler , zamanında sorumluluklarını yerine getireceksin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000